Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 1
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

joudas 

všechny recenze uživatele

Taková ztráta času… Skutečně. Pilot ještě ušel, nabídnul poměrně zajímavou zápletku, ukázal lehce futuristický svět, blýsknul se pár CGI momenty, ale pak už to šlo od desíti k pěti. Nezajímavé a nesympatické postavy (všechny!), šnečí tempo, stupidní děj, hloupé chování všech lidí i jiných entit, akční scény na úrovni akčních scén z Ordinace v růžové zahradě (kdyby se o to pokoušeli), logické díry a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Zkrátka to na mě působilo jako nějaký céčkový seriál a ne jako něco, pod čím je mimo jiné podepsán také Steven Spielberg (viděl to vůbec?). A já vůl to sledoval úplně celé, protože jsem nejprve čekal zlepšení a pak už jsem to nějak ze setrvačnosti proklikal do konce (poslední díl kupodivu zas taková hrůza nebyla). Dokonce to vypadá na druhou řadu, tu už já ale rozhodně neuvidím. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nový sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga má slušný rozjezd. Do děje mě první díl vtáhl vcelku rychle, ale zatím si netroufám odhadovat, jak si povede, až se začne všechno víc zamotávat. Doufejme, že to nebude jen další nafouklá bublina. Pilot - 80% Bohužel se mé obavy naplnily a druhá půlka řady už byla překombinovaná až hrůza. Rodinné drama se dere do popředí na úkor nějakého smysluplnějšího příběhu a je to s každým dílem větší nuda. Halle Berry navíc nikdy moc neslušely hysterické scény, takže tady je v nich spíše k smíchu. Ke konci už to bohužel neodkáže zachránit ani sympaťák z Pohotovosti Goran Visnjic. 1. série - 60% Na druhou řadu jsem se rozhodla po tom předchozím zklamání podívat jen proto, že hlavní mužskou postavu tentokrát ztvárnil Jeffrey Dean Morgan. A k mému překvapení se kvalita seriálu o třídu zvedla a ani na okamžik nenudila. Přesně takhle měl seriál vypadat i v první sezóně. Slušné tempo, minimum sentimentálních scén a děj, který zaujme. Zakončené je to podle mě slušně, takže mi ani nevadí, že touto řadou seriál končí. 2. série - 80% ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Potenciál jak hovado, snad to nevyšumí, jako u ostatních Spielbergovo serošů. Edit: Nevyšumělo. Dvě dějové linky, které se vzájemně ovlivňují, i když spolu v zásadě nemají nic společného. Jedna o mimozemšťanech, druhá o robotech, která se zjevně inspirovala u další Spielbergoviny A.I. Umělá inteligence, což vůbec není na škodu. Naopak to nabízí zajímavá témata. Zároveň jsou obě dějové linky svým způsobem trošku úchylné (můžeme milovat robota/můžeme milovat představu?). A závěr byl vůbec hodně povedený a silný. Stejně jako bylo vcelku povedená vize technologií blízké budoucnosti. A kluk hrající robota Ethana to dal naprosto božsky. Zatím tedy dávám hodně silné 4*, kvůli občasné roztahanosti, kdy by se to vešlo určitě do méně dílů. Ale pokud nezkazí další řadu, tak možná dám i pátou. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Obrovské překvapení! To co z trailerů vypadalo, jako žánrový výplach se po hodině čiré zábavy vybarvilo v originální sci-fi drama tančící na hraně mezi vztahovým thrillerem a mysteriózním scífkem, jež na televizních obrazovkách nevídáte každý den. Halle po dlouhé době předvádí solidní herecký výkon a tempo pilotu sympaticky odsýpá. Teď jen, aby nám to nesklouzlo k průměrné vztahovce. 80% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg, Halle Berry, sci-fi ... priam ukážková kombinácia, avšak po pilote mám skôr rozpačité pocity. Námet o astronautke, ktorá sa z trinásťmesačnej sólo misie kdesi na orbite vrátila tehotná znie síce zaujímavo, ale výsledok je značne neoriginálny. Scény zo Zeme len využívajú motívy (detskí roboti) Spielbergom už oveľa hlbšie prepracované v jeho filme AI: Umelá Inteligencia a scény z vesmírnej stanice sú síce spracované prvotriedne a pripomenú nedávnu Cuarónovú Gravitáciu (hlavne štýlom nasnímania), ale celá tá záhada sa zatiaľ javí ako jedno veľké klišé. Dej toho dosť odhaľuje už v prvotnej epizóde a cesta, ktorou sa seriál vybral je až príliš z ranku „mystery“ ako sci-fi. Možno má celá tá zápletka pripravený prepletený príbeh, ale zatiaľ o tom dosť pochybujem. Ono to totiž vyzerá ako nafúknutá bublina, kvázi zamotané sci-fi, ktoré je však od prvého momentu predvídateľné a ponúkne len rokmi omieľané žánrové klišé. Každopádne ešte sa môžem mýliť. Pilot bol svižný, upútal pozornosť, občas navodil až zimomriavkové pocity (stretnutie vo vesmírnej stanici), občas sa niesol typicky v klasickom spielbergovskom „celorodinnom“ duchu a aj tie všemožné seriálové klišé (záhadná postava v závere) viac menej fungovali. Extant má navyše na televíznu produkciu prvotriedny vizuál, kde sa tým „sci-fi svetom“ rozhodne nešetrí (aj keď hudba je občas nevhodne zvolená). Zatiaľ som však v miernych rozpakoch, toto sa totiž môže hravo pretaviť do hlúpeho sci-fi béčka, nad ktorý budú všetci krúžiť očami, ale aj do pomerne odvážneho sci-fi, ktoré sa nebude báť preskúmať aj kontroverznejšie otázky (pár náznakov by bolo už v pilote, napríklad debata o viere/duši). Trocha sa však obávam, že Spielbergová produkcia a hlavne celoštátna televízia (predsa len nie sme na kabelovke, kde si americké televízie dovolia aj odvážnejšie témy) to budú s ďalšími epizódami tlačiť skôr do takého „good-feeling/neškodného sci-fi pre celú rodinu“. Uvidím po dvoch mesiacoch, či som sa v komentári mýlil (rád by som sa) alebo sa obavy potvrdia. / Edit po celej sérii, tak bohužiaľ z Extant sa stal čistý priemer. V mnohých momentoch až hlúpy scenár plný naivných situácii a aj tých pár odvážnejších myšlienok je ihneď zabitých tým, že seriál sa vybral cestou "scii-fi pre celú rodinu". CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama