Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 2
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

Ashar 

všechny recenze uživatele

Musím se přiklonit k těm lépe hodnotícím, seriál je zajímavý, děj napínavý a Halle Berry opět nezklamala. Líbí se mi vývoj děje na dvě strany, kdy nevíte, co se děje s jejich robotickým dítětem a co bude dál s mimoněm, kterého si Molly dovezla z vesmíru. Také jsou v seriálu správní hajzlíci, takže se zase nasírám na ty hnusný amíky, co lidem zasahují do života. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Další z produkčních přešlapů pana Spielberga. Stejně jako jeho Under the Dome je i Extant hlavně nafouklou bublinou, jejíž klady leží hlavně v lákavém námětu, v tomto případě tedy spíš námětech, protože se věnuje umělé inteligenci, mimozemšťanům i konspiracím. A samozřejmě rodinným dramatům. Extant tak nakonec není ani ryba ani rak a paradoxně se mu daří málo rozpracovávat dílčí témata a přitom zbytečně roztahuje celkový děj, který už ale na rozdíl od nich patří do šedivého průměru. Jediné, co takový průměr dokáže často zachránit je pak obsazení, jenže ani to zde nestojí za řeč: s výjimkou malého Ethana jsou všechny postavy k uzoufání nudné a nesympatické. I přes tu kritiku ale nemůžu říct, že by ve mě právě některá ta témata nevzbuzovala dost často zvědavost, takže jsem se alespoň nemusel do žádné další epizody křečovitě nutit. Předpokládám ale, že druhá série na tom v tomto ohledu bude mnohem hůř. Ta jde ovšem v překombinovanosti ještě o míli dál, což sice nevede k nepřehlednosti, ale děj po časovém skoku posunul všechny dosavadní motivy do až příliš vyhrocené polohy. Mimozemšťani jsou tedy nelidští, umělá inteligence je protilidská, a lidská vláda to má se všemi svými konspiracemi na háku. V jejich středu tak nakonec Molly, Ethan a nově příchozí JD působí jako videoherní postavičky, které představují jediný možný kompromis a zbytečně hrbolatá a papírem šustící cesta k vysněnému soužití vysaje ze zajímavého tématu jakékoliv kouzlo, takže je po této únavné štrece konec série jen trpkým oddechnutím. A ani přes pár ucházejících momentů si takto zábavný a poutavý seriál nepředstavuju. ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Těžko zatím hodnotit, ale po dvou dílech to vypadá jako vcelku zajímavý počin, i když mi tedy místy nahání husí kůži :) Ovšem zajímalo by mě, jak se tvůrcům povedlo ukecat Halle Berry na roli v seriálu. Nicméně i kvůli ní se na seriál budu dál koukat. Edit: S přibývajícími díly se mi seriál líbí víc a víc, jen mě mrzí, že se v každé epizodě děj posouvá jen velice pomalu a někdy lze předvídat, co se stane. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Po posledním dílu první série mi naskočily dvě asiciace. Jedna je antologie sci-fi povídek "Lidštější než lidé", kde již sám název dává tušit, oč tam jde. Stejné je to s Ethanem, který se rozhodne přinést nejvyšší oběť ve prospěch ostatních. Druhá asociace je na hony vzdálená seriálovým postavám a tou je myšlenka, že nás mimozemské bytosti svými různými projevy připravují na svou existenci. Jako by i tento seriál (jako mnohé jiné příběhy) zapadal to této představy... Extant je podle mne povedený seriál, ale ne na plný počet bodů. Chvílemi se jednotlivé postavy chovají trochu jinak, než bych očekával, ale vizuální efekty, hudba a děj jsou na jedničku. V závěru posledního dílu první série se nejracionálněji zachoval elektronický Ben, když bránil Molly odletět. Navíc v té technologicky vyspělejší budoucnosti bych očekával, že bude na oběžné dráze něco jako karanténa, která všemi prostředky zabrání možné kontaminaci celé planety. Ale seriál tohoto druhu nemůže tak brzy přijít o jednu z hlavních postav (že to jde a i s většími ztrátami, dokazuje jiný seriál - Game of Thrones;) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podívala jsem se na to celé znovu od 1.série po konec 2.série a líbilo se mi to. Samozřejmě je tam pár dílů, které nudí, ale převažuje ta zajímavější a napínavější část. V 1.sérii exceluje Goran Višnjić v té druhé zase Grace Gummer, která mě velmi mile překvapila. Námět hodně zajímavý, druhá série překvapující a napínavější než první a doufám, že Pierce Gagnon po Extantu dostane další herecké příležitosti. ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama