Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (680)

pepo 

všechny recenze uživatele

Za mňa jeden z najlepších filmov roku 2015 . Zemeckis je opäť takmer v starej forme na ten film je radosť sa pozerať. Hollywood pre masy v tej najklasickejšej a v rukách majstra aj najlepšej podobe. Je to vtipné, napínavé, dojímavé, fantasticky natočené, príjemne zahrané a dohromady výborné. Absenciu divákov v kinách a oscarových nominácií nechápem. 9/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt mě nepřestává překvapovat svým talentem. A co teprve ten příběh samotný, který je o to silnější už tím, že jde o skutečnou událost. Myslím, že se příběh Philippa Petita dočkal opravdu působivého filmového zpracování, které bere dech. Je to příběh o velkém odhodlání, naplnění vlastního snu a nevzdávání se i přes překážky. Jak se říká, štěstí přeje odvážným. To všechno a mnohem víc se filmu podařilo vyobrazit s patřičným důrazem a napětím. Za mě to byl rozhodně velkolepý zážitek. ~(4,4)~ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film mě v mnoha ohledech iritoval, ale zároveň ho respektuju. Pokud někdo překousne to šílené pseudofrancouzštění, že Proust by řek "hele, brzdi, kámo", tak se v druhé půlce dočká scén, co jsou nakažlivě vtahující, přestože jsem byl podvědomě proti, protože ta nesympatická postava v podstatě nedělá nic jinýho, než že se předvádí. Ale co naplat, má to něco do sebe, i když, podobně jako Marťan a Everest, na pokud možno co největším plátně a jen coby atrakce. 3 a 1/2 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, kterak vytvořit z komára velblouda. V tomto případě ale opravdu opravdového velblouda. Co si budeme povídat, chození po laně jistě má cosi do sebe a zaslouží si obdiv. Nicméně založit na tom celovečerní dvouhodinový film?! Zemeckis ukázal, že to rozhodně jde. Není náhodou, že sídlí mezi mými oblíbenci. The Walk je velice citlivě a především nesmírně hravě pojaté drama o cestě za svým snem. Snad ještě nikdy mi francouzština nezněla tak příjemně. Celé je to taktéž velice příjemně obsazené. Forma vyprávění je velice dobrá a opomenout nemohu ani luxusní hudbu mistra Silvestriho. Moc toho vytknout nezvládnu. Snad jen bych si troufl nezapomenout na to, že je to stále "jen" o chození po laně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom inšpiratívny príbeh a v pár momentoch i dosť napínavý. Navyše to bolo i dobre zahrané. Hlavná kostra príbehu však bola dosť stereotypná, čo po čase začalo trochu nudiť - to bolo len lano a zase len lano. Neviem, možno v 3D kine by to bol lepší zážitok. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (21)

  • Když Philippe (Joseph Gordon-Levitt) skousne sladkost a vylomí si zub, má bonbón na pravé straně čelisti. Po příchodu do ordinace zubaře si však drží tvář na levé straně, tedy na opačné, než na jaké má poraněný zub. (hansel97)
  • Umelecká rekonštrukcia Petitovho výkonu si vyžiadala sedemročné prípravy – toľko trvalo tímu výtvarníkov a expertov na vizuálne efekty, kým vytvorili hodnovernú verziu New Yorku roku 1974 z pohľadu niekoľko sto metrov nad zemou, medzi dvoma budovami, ktoré už nestoja. (krasomama)
  • Původně se film jmenoval stejně jako literární předloha To Reach the Clouds, později byl ale změněn na To Walk the Clouds a poté ještě zjednodušen na The Walk. (JORDY)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama