Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 3
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (275)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Patnáct minut celkem zapomenutelných a nevýrazných akčních scén ani zdaleka nemůže vynahradit ono předlouhé žvanění a neustálé vysvětlování nových a nových zákonitostí tohoto z prstu vycucaného dystopického světa, v němž vládnou digitální cingrlátka snažící se ozvláštnit plochý, prázdný a zbytečně natahovaný hloupý příběh o genetickém inženýrství, post-apokalyptické společnosti a smyslu řazení lidí do kast. Za celou dobu se nestane nic ani trochu zajímavého, napínavého, vtipného nebo zábavného. Jediné pozitivum plyne ze slušného řemeslného zpracování a z faktu, že oproti předchozím dílům výrazně ubylo primitivní romantiky a otravných traumat hlavní hrdinky. Aliance sice není vyloženě nepříjemně tupá, ale pořád je neskutečně mdlá a o ničem a vlastně neexistuje žádný důvod, proč jí vůbec věnovat pozornost. Delší recenze ZDE. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vynikající díl, který narozdíl od takového předposledního, politicky blábolícího, dílu Hunger Games obsahuje smysluplný děj, který je na konci i solidně uzavřen a pro part 2 je jasně nadefinován děj budoucí, takže člověk tuší, na co se může zhruba za rok těšit, ale zároveň nemá pocit, že by byl rozpartováním na dvě poloviny u první části o něco ochuzen a zbytečně snad utratil za pouhou předehru k velkolepému finále. Ba ne, Allegiant obsahuje minimum zbytečných plků a maximum dobré akce (což je přesný opak toho, co předvedl Batman se Supermanem). Dvě hodiny mi utekly rychleji jak upoutávky. Kvalitativně shodné s předchozími díly. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině s českým dabingem. Tahle série mi nějak roste k srdci. První dva díly, ode mě oba dostali zasloužené 4 hvězdy. No, zde jsem se nechal asi moc unést, ale nakonec tu protekční 5 hvězdu napálím. Nestává se u mě zvykem, abych kladně hodnotil všechny záležitosti s mladým obsazením. Přesto si myslím, že je třeba, abych dal pár obdobným filmům šanci. Nemá cenu se zde nějak dlouze rozepisovat. Příběh se dál sune dopředu, dost pozvolným tempem, takže si tu užíváme jednu zajímavou scénu a poté přijde hned další a ještě zajímavější. Akce je tu teda dost, pár zajímavých efektních parádiček tu je a dokonce i pár soubojů. Začátek filmu se rozbíhá fakt dokonale, pozornost si udrží až do konce. Rozuzlení tu není nějak šokující na konci, ale nevadí. Herci jsou opět v pohodě, hudba je oproti předchozím dílům výraznější a lepší. Nevím co k tomu dále dodávat – to se musí vidět a člověka to zaujmout. Těším se na další a poslední pokračování. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže moje nádeje, že sa séria predsa len ešte vyberie smerom k dynamickej akcii a emotívnemu príbehu týmto padajú. Je to vlastne presne na rovnakej úrovni ako z časti nevydarená REZISTENCIA, ktorá dobrý štart v podobe DIVERGENCIE nevyužila vo svoj prospech. Podobne je na tom aj ALIANCIA, ktorá pracuje s podobnými neduhmi. No a po tom, čo prakticky snímok v kinách prepadol a séria sa vraj presídli do lacnejšej TV, už na plnohodnotné finále ani neverím. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Z tej série by jeden zomrel. Ani sa nečuduje, že to radšej hodia to TV ako točiť ďalší film. Od nikud nikam, furt to isté, už tretí film. A už ani Štvorka nemal toľko akcie a súbojov ako pred tým, aj keď to jediná sympatická postava, lebo používa rozum, nie jak hentá vypatlaná. Najslabšie z celej séria a to už je čo povedať, lebo latka bola extrémne nízko. 1 z 5 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama