Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Tohle je tedy vážně kravina! Musím říct, že mám pro tyhle kraviny často pochopení a v tomto případě asi právem. Sice nejsem vůbec fanda do takových věcí ohledně Mušketýrů a historek z téhle doby, ale tohle se vážně povedlo! Nechápu, jak na Imdb to může mít 41%, už kvůli těm všem úžasným nápadům od jejich důmyslné bojové taktiky, přes překvapivě účinné způsoby šplhání ke skvělým postavám, ve kterých bych snad nenašel ani jednu, která by se mi nelíbila! Přestože ostatní díly zatím neznám, rád se na ně kouknu a tento komentář ukončím následujícími slovy: "All right, shoking!, om my god!"..., kdo neviděl, nepochopí... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejsem a nikdy jsem nebyl velký fanda "Bažantů". Tento filmek jsem si dal kvůli tematice mušketýrů. A proč ne? Nebylo to zlé pojetí. Škoda, že se trochu více nezapracovalo na původním příběhu a i když byl na pozadí, více neseděl. Jinak hezký druhá dějová linie, která klidně mohla být čtenářům i diváků klasiky skryta. Stran komediální stránky průměrné. Semtam se člověk pousměje, ale na tento typ zábavy jsem asi už starý. Nemrzí, ale nenadchlo. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o třech mušketýrech známe všichni. Nikdo však nevíme, jak to bylo ve skutečnosti. Alespoň tak se tváří komediální snímek s populární skupinou Les Charlots. Mnohého diváka určitě napadne, že právě oni si zahráli známé mušketýry, ale chyba lávky. Chlapci si střihli jejich sluhy, kteří veškeré dané události mají na svědomí. Děj příběhu je tedy takový, jak ho zpracoval Alexandr Dumas starší, jen z výraznou úpravou pro komediální eskapády daných protagonistů, opět hraničící s nejrůznějšími bláznivinami, skopičinami a groteskou. A skutečně nikde na  ničem nezůstane nit suchá. A tak tu máme další bláznivou komedii se známou partou, která, jak se na konci dozvíme, má dokonce i pokračování. Pozitivní je, že tu není moc vyloženě přepálených scén, takže je snímek bez sebemenších problémů shlédnutelný i dnes. Jako parodie tedy stále obstojí a po divácké stránce plně pobaví. Spousta honiček, bojů, převleků, vtipných dialogů, prostě všeho je dostatek. Svým způsobem poměrně fascinující komedie, takže nedá se říct, že by se jeden s patřičným smyslem pro humor netěšil na druhý filmový díl. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Trápne. (Vlastne by som mohol byť takýto stručný, ale pokračujem.) Jednoznačne to platí o "bojových" scénach, ale aj druhá polovica filmu, založená na komediálnej klasike, zámenách postáv, sa nakoniec sama trápne "nakope". Je to akoby animovaný film pre deti, akurát bez animácie (aj keď nie úplne, cf. hviezdičky okolo hlavy po údere obuškom :/ ). Animované nastrihávanie nohavíc, animované hádzanie rakov či liatie vriaceho oleja do nich atď., všetko určené detským očiam, by však možno aspoň dokázali maskovať absenciu vkusu... - Pár pozoruhodných historických narážok (Karol VI., 14. júl) či momentov (opakovane vyzdvihované pokrytectvo Richelieua a otca Josepha) a fakt, že ide o jediných (?) Dumasom inšpirovaných filmových "mušketierov", v ktorých vystupuje Richelieuova Éminence grise, stačia na jednu hviezdičku. Druhú nepridám, ani za to, že trápne záverečné "nakopávanie" mi - po prvý raz v tomto filme - bohužiaľ vyvolalo na tvári úsmev: túžba po malichernej pomste prekonáva aj kráľovský či kardinálsky majestát, haha. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Běhal tak rychle, Milady, že byl k nerozeznání od vévody!" Les Charlots jsem kdysi míval hodně rád a myslel jsem si, že když se tohle ke mně nedostalo, tak to asi nebude stát za to. Ale než všechny ty stále přibývající a vážně se tvářící variace na Tři mušketýry, to raději tuhle taškařici. Milou a zábavnou. Jen je s podivem, že se do toho pustil právě André Hunebelle, který tím zparodoval všechny ty svoje vlastní Hrbáče a Kapitány. Je tu spousta akce, dobrých hlášek, nenásilných odkazů k současnosti a velmi mě pobavil všudypřítomný Alexandre Dumas, který si dělá poznámky. Paul Préboist jako Otec Joseph zpočátku vtipný, naštěstí ale zmizí z prostoru v momentě, kdy začne být nudný. Neodolatelný je i Jacques Seiler, tentokrát specifickou plešku skrývající pod parukou. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno