Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít... Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)

(více)

Recenze (432)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Liška opět v roli totálního dementa, on hraje už skoro dvacet let stejnou roli od Návratu idiota plus hlášky jako ''Polednice, vy jste si snad dneska šlehla Rulíku'' tak s tim jděte do prdele pánové a zoufejte si, v tu chvilku vysílaným S čerty nejsou žerty nesaháte ani po kotníček. Ubohost dnešních pohádek nelze vyjádřit lépe, horší už je snad jen Troška.15%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ujeté pohádkové blbnutí, u kterého záleží na přístupu a možná i momentálním rozpoložení jestli bude otráveně spláchnuto do odpadu nebo ozdobenou plným počtem hvězd. Mě to bohužel nepřišlo ani moc pohádkové, ani moc vtipné, byť jsem rozpoznával věci, které vtipné být měly a i proč. Přestože jsem věděl a občas ocenil, do úsměvu mi to nepomohlo. A nezachránilo to ani těch pár opravdu povedených hlášek nebo vtípků. Stavět pohádku na trapnosti dialogů, příběhu i hereckých výkonů není zrovna ideální přístup, a přestože ho možná někdo ocení jako recesi, u mě to nefungovalo. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Taková divno-pohádka. Občas vtipný, občas to spíš zabolelo. Kdyby některé pasáže nebyly pitomé, výsledný dojem by byl asi lepší. Teď nemyslím ani tak ty netradičnosti, ale spíš jednání postav. Např. dobrovolnou výměnu proutku mezi padouchem a dobrákem. To byl jeden z okamžiků, kdy se člověk chytal za hlavu, jak jsou ty postavy úplně pitomé. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Postavy se sice občas chovají značně dementně, to je ovšem problém veškeré české TV (nejen) pohádkové tvorby. Já se u toho prostě nejednou zasmál a docela mne to bavilo, včetně závěrečné písně o prasodlakovi. Když nic jiného, "Kdyby byly ryby" alespoň nikoho nevykrádají a jsou vskutku svérázné a originální - a to z mého pohledu není málo. Pokud ale chcete vidět Jenovéfu a Lukáše v něčem ještě ujetějším a nejste moc velké fajnovky tak doporučuji tohle:http://www.csfd.cz/film/350724-l-h/ :)). ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že ty nejzajímavější komentáře jsou tentokrát v diskuzích, protože film nešlo ještě dlouho po premiéře hodnotit. Z téhle "pohádky" stačilo několik minut, a přiznám se, dál jsem koukat nepotřeboval. Pokud si někdo myslí, že výrazy jako "sežrat" v kontextu s lidmi do pohádek patří, ať je proboha netočí. Pomatená blbost s nesmyslnými dialogy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Při mávnutí proutkem jsou použity zvuky známé z operačního systému Windows. (Kuny27)
  • Přípravy na natáčení zabraly 2 roky. (M.B)

Reklama

Reklama