Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

tron 

všechny recenze uživatele

„Podarilo sa ti za pár sekúnd to, čo Voldemort nezvládol behom ôsmich filmov.“ O neúspech si Grimsby koledoval, keďže diváci nevedeli, čo si majú myslieť o už na pohľad zvláštnom mixe brutálnej boratovskej komédie s nezáživnou špionážnou paródiou s jedným z najnesympatickejších hercov súčasného Hollywoodu (alias s Markom Strongom). Výsledok? Akcia je dobrá, ale do snímky s Cohenom sa nehodí, scenár nemá zmysel rozoberať (nudné flashbacky do detstva bratov, míííííímoriadne nelogické scény – keď ho odzadu objal, nevidel pušku?) a ak v budúcnosti uvidím čo najmenej filmov so Strongom, tým lepšie pre mňa a tým pádom pre svet. No ak si toto všetko odmyslíme, čakajú nás dve hrste humoru, aký momentálne asi nikto v mainstreamovej kinematografii nemá odvahu čo i len dať na papier, nieto ešte reálne nakrútiť a následne poslať do kín. Len on - Sacha Baron Cohen. Na vysávanie jedu sa proste NEDÁ zabudnúť (a to je možno dôvod, pre ktorý tvorcovia „museli“ obsadiť nič-moc Stronga: nikto iný takú scénu skrátka nechcel hrať). Rovnako tak sa nedá zabudnúť na viaczmyselný dialóg o upchanom WC a šok budí i scéna so slonmi. A penis černošského chlapčeka, tínedžer na vozíku, Vin Diesel, Bill Cosby, Divoký Django, Ben Kingsley, Skeletor, no a samozrejme Daniel Radcliffe. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen se toho nebojí, opět popustil uzdu své šílené fantazii, znovu se pohybuje na hranici vkusu. Ali G, Borat, Bruno, Diktátor a teď fotbalový chuligán Nobby. Sice už není tak zajímavý jako postavy, které tohle přerostlé hovado stvořilo dřív, ale vtipný je pořád. Zatímco na začátku své kariéry pracoval s živým publikem, dělal bordel a naštval kde koho, nyní se nadobro přiblížil klasické filmové podobě. Grimsby je akční komedií s jakýms takýms dějem, ač předkládá scény, na které běžný divák není moc zvyklý. A drtivá většina herců by si na ně vůbec netroufla (penisový souboj se slony, vysátí jedu z varlete). Mnohokrát se ale trefil do černého (ukrajinský Ben Affleck, nakažení Harryho Pottera, žaloba na frontmana Oasis ad.). Po řemeslné stránce je to díky ostřílenému Leterrierovi fajn, scény z pohledu agenta podařené (Mark Strong láme vazy a vypadá u toho hodně naštvaně), dějově ovšem nic nečekejte. Výsledkem je další z příspěvků do subžánru tajný agent plus vše stěžující hovno na podrážce. Spojení chladnokrevného drsňáka a dobrosrdečného hňupa, který všechno zvrtá, bývá divácky vděčné, ani tady to nebude jinak. Beru nicméně všechny výkřiky od „hrůza“ po „oba palce nahoru“. S dovolením zůstanu někde uprostřed. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jen to, že Mark Strong (53 let) hraje mladšího bráchu Sachy Barona Cohena (44 let). Jedno se musí Cohenovi nechat. Má silný smysl pro esenci lidského hnusu. A když chce, dokáže rozpoutat fakt zábavnou prdel. Ke svému vlastnímu překvapení jsem se královsky bavil. Nejvíce od filmového sestřihu Cohenova Ali G pořadu Ali G, Aii. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ta scéna se slony... jako jsou hranice, za které by se ve filmech už jít nemělo a tohle je přesně jedna z nich! (ano, smál jsem se jak debil :-). Cohen je prostě ďábel, kterýmu není nic svatý, a Grimsby jedna z nejlepších komedií za posledních pár roků, páč když se ten film začne trochu cukat, naběhne tam Liam Gallagher, sorry, naběhne tam Cohen a uzemní to dalším dementním vtípkem (ne, teď zrovna nemyslím ten džouk s Anglií ve finále MS, buhaha, jsem vtipnej). Tenhle film mě naučil tři věci- Cohen je komediální polobůh (páč komediální bůh je Ricky Gervais), Mark Strong badass as fuck a Grimsby neskutečná shithole. "Excuse me, Miss, go fuck yourself!" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší komedie Sachi Barona. Smál jsem se jen v těch nejnechutnějších momentech, ale takový ty společensko kritický vtipy á la South Park stály za hovno. Nejde o to, že by Cohen vyměkl, to ani náhodou. Spíš jsem čekal. že víc využije prostředí anglických hooligans. Přišlo mi, že ty humory nejsou tak promyšlené, jako dříve. Dost mě překvapily nečekaně fungující dojemné scény z dětství. I když to spíše přispělo ke schizofrenické nefunkčnosti filmu jako celku. Je divné se dojímat nad rozdělením bratrů a pak koukat jak Cohena, ukrytého ve sloní vagíně, mrdá slon gigantickým dickem do prdele. Kažodpádně velký respekt si zaslouží Mark Strong, že to uhrál s vážnym ksichtem. A andělská Annabelle Wallis ve spodním prádle potěší oko každého muže. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie filmu začalo 4. júna 2014 a trvalo zhruba šesť týždňov. (MikaelSVK)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte krátka scéna. (barborasara)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno