Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po pro mě nevydařeném druhém Spongebobovi jsem byl ohledně Asterixe v 3D dosti skeptický. Nakonec ale můžu s úlevou říct, že se mé obavy nenaplnili a že jsem si Asterixe: Sídliště Bohů docela dobře užil a už od prvního vtípku, kdy nám byl představen architekt, který je tak dobrý, že některé jeho stavby dokonce ještě stojí, jsem byl ve svém živlu. Humorem a provedením se nový Asterix opravdu mnohem více podobá starým kresleným filmům, než těm hraným a to je podle mého jen dobře. 3D animace nakonec k Asterixovi také poměrně dobře pasuje a i s dabingem a hudbou jsem byl spokojený. Pokud se budou příběhy o statečném Galovi ubírat i dál tímto směrem, tak mi to opravdu vadit nebude. 8/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako na úplně čistejch pět hvězd to není, ale ta radost z toho, že po čtyřech hranejch (a různě kvalitních) a přiznejme si to, o dost slabších dílech je tu konečně starý dobrý animovaný Asterix, který se nemá za co stydět. Ani za velice slušnou animaci (která je zátoveň i poměrně neobvyklá) ani se zpracováním jednoho z mých nejoblíbenějších příběhů, Sídliště bohů. V tom filmu je absolutně všechno, co dělá Asterixe Asterixem. Nádherná, pohodová atmosféra, která funguje na papírech fungovala i tady, nechyběl César, římani, honba za divočáky ani bitky ve vesnici, všichni dostali svůj prostor a pokud vím, tak ani příběh nebyl nijak převratně změněn, takže za mě spokojenost. Neuvěřitelná legrace, neskutečné fóry, ohromná zábava, spoustu fantastických nápadů a zápletka vyždímaná na maximum, tempo je skvělé, délka akorát a ani chvíli to nenudí. Český dabing sice mohl být místy lepší, ale díkybohu za klasiku - Trávníčka a Štěpničku. Takhle ty Asterixe měli dělat celou dobu, a doufám, že budou pokračovat, protože kdyby ne, tak by to byla fakt škoda a třeba takový Velký příkop bych v této podobě viděl hrozně rád. A i když nejlepším (nejen) kresleným Asterixem zůstává 12 úkolů, tohle je nejlepší Asterix od roku 1999 a to už prostě něco znamená! Naprostá paráda a absolutní spokojenost. 95%. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Jak se Asterix a Obelix potkali s konzumní společností a kapitalismem. Ani nevíte, jak mě potěšilo, že další Asterix se vrátil ke klasické animaci. Dost již bylo hloupých hraných pokusů. Zase jsme se navrátili k tradici na které jsem vyrůstal a o to více mě to těší. Co naplat, že Římané na vzdorovité Galy vyrukovali s nejmodernějšími výdobytky dnešní společnosti. Ono už i to nám totiž musí kazit naše oblíbené animované klasiky. Šablonovité, okoukané, ale příjemně nostalgické a celkem i zábavné. Za mě mírný palec nahoru. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovský fanoušek starých 2D animovaných Asterixů jsem byl k této moderní 3D verzi velice skeptický, nyní můžu říct, že naprosto zbytečně. Nemá to sice to pravé kouzlo, jako snímky z minulého století, ale zároveň je toto zmíněné negativum asi jediné. Příběh je opravdu povedený, krásně poukazuje na povahy lidí i povedeně líčí celou zápletku. Vtipných scén je tu více než dost a najde se zde i několik pop-kulturních odkazů. [80%] | Kino - Prom. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asterix s Obelixem spolu stále kamarádí, ale jen to velké plátno se s nimi ani za Boha nechce přátelit, potažmo český divák. Přechod z comicsových stránek do animované verze je opět problematický a z diváckého hlediska nebaví a ani neupoutá pozornost. Z hlediska proveditelnosti groteskních gagů je animovaná verze oproti hrané ve značné výhodě, ale nevyužívá ji naplno. Vědoma si nešvarů hraného filmu je o o dost opatrnější ve své uřvanosti a pitvoření, ale stejně k tomuto kroku po nějaké době sáhne. Výsledkem jsou uječené gagy, které nejsou vtipné, ale právě dokonale uječené. Cézar patří k těm lepším figurám na scéně. Jeho otrávená gesta i výraz pobaví z celého filmu nejvíc. Samozřejmě zase na nenáviděné galské bojovníky spřádá zlotřilý plán, jež má podobu moderního sídliště postaveného poblíž galské vesničky. Nebude to trvat dlouho a Asterix a spol. se chytne do pasti. Samozřejmě svoji roli v tom bude hrát nejen Cézarova mazanost, ale také kouzelný galský lektvar, o který jeho majitelé načas přijdou. Děj je však natolik nepřehledný a zkratkovitý, že jsem se v něm hůře orientoval, až to ubíralo na mém zájmu, co se bude dít dál. A až tak moc se zase toho nedělo. Prostředí téměř nevyhovující v tom, jak se neměnilo a z 80% se vše odehrávalo na údajně moderně postaveném sídlišti, které mělo čtyři protilehlé budovy a víc nic. Docela ostuda, beru-li v potaz, že animovaný film si může, pokud jde o výpravu a prostorovou rozlehlost, dovolit prakticky cokoliv. No, dívat se na nevzhledné budovy byl opravdu zážitek. Příliš velkou krásu nepobrala ani dobrá polovina postaviček, která byla obdařena zbytečně velkými nosy a ošklivými rysy v rypáku. Až na Asterixe, Obelixe a Idefixe (to je pes), se nikdo nemůže dětskému divákovi líbit. A tady vyvstává další problém, a sice, komu je vlastně film určen. Politikaření, i když je zde zredukováno na minimum, určitě pro dítě poutavé není. Ani intrikaření dětský divák neporozumí. To je tady celkem složitě vedeno. A nezaposlouchá se ani do legendárně nevkusné hudební skupiny Ricchi E Poveri, která se animákem v jeden překvapivý moment nečekaně rozezní. Je záhadou, proč se velkolepě pojatá orchestrální hudba dostala k notě jen sporadicky, prakticky hlavně v závěrečném dění. Na malé dítě tak v podstatě zůstane jen větší porce uhulákaných gagů, které zabaví, i když je to tedy hodně málo. A vyhazovat peníze za nedotažený kino debut Luise Clichyho, byť ve vyhovujícím tempu a krátké stopáži, je přece jen trochu luxus. Všechno ve filmu je tak nějak polovičaté, nedotažené, dějově nepřehledné a nepropracované. Ani tvůrčí záměr mně nebyl příliš jasný. Tvůrci comicsu Goscinny s Uderzem by jistě obrátili oči v sloup. Do kina se na to nevyplatí jít. Ledaže by vstupné bylo v sesterciích. Ale nepovím vám, jaký je aktuální kurz ke koruně. Ostatně i v tomhle film úspěšně mlží. 40% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)

Reklama

Reklama