Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Držte se jedeme z kopce dolů. Už předchozí díl začal být lehce otravný a trojka tu sérii doslova zlomila a možná i přesně v půlce. Už je to tu pořád dokola a Angelika jen potvrdila to, co začala nabývat už v předchozím díle a to, že se stala velkou románovou děvkou zlatokopkou a nikoliv pomstychtivou milující vdovou. Což je chyba. Moc a peníze jsou přeci více než láska. A co scénář nechtěl tak je znovu zrození stále milovaného Jofreya. A já se ptám: Proboha proč? U předešlého dílu horší čtyři tak tady už musím říci lepší tři :-)… ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Angelika potřetí. Tvůrci se vrátili k romantičtější poloze Angeliky. Také nebyl důvod být dramatičtější, neboť konečně získala vytoužené bohatství a majetek. Tentokrát poprvé jsem si ale říkal, že film mohl být o něco kratší. A též už začíná být mírně otravný fakt, že v její přítomnosti muži padají k jejím nohám a tvrdí, že ve Francii není krásnější dívky. Kdyby se zamiloval s těmito slovy jeden, dva, dá se to brát vážně, ale tohle je trochu přehnané neboť ve filmu není muž, co by ji vášnivě a leckdy zoufale nemiloval. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

No jo, u třetího dílu už člověk vidí jaký je to kýč. Ale když já to neviděl 15 let a prostě mě to baví. Angelika se po krátké epizodce s pošahaným perským vyslancem a maďarským princem stává milenkou samotného krále. Štěstí ale i tak zajištěné nemá, neboť je zde plno intrik, pokusů o vraždu, satanisti a na konci i odhalení že Žofré není mrtvý. Satanistický obřad je docela brutální, u tohoto žánru bych to nečekal, no a jinak se jede podle standartního romanticko-intrikánského modelu. Srdceryvné finále s objevením a zmizením Žofrého stojí za to. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než pokračovat ve stejném hodnocení jako u první Angeliky. Jednak jsem ji viděl v době, kdy jsem byl z jejích vnad podobně jako král zcela omámen a i nadále si mi líbila ta doba se vším tím co k ní patřilo. Angelika - to je prostě francouzská romantika stejně jako francouzské parfémy. * * * ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A jsme na dvoře krále Slunce. Angeličin druhý manžel Filip umírá okamžitě, takže nemáte ani šanci ho litovat a zase se rozjíždí slabý odvar působivé knihy. Opět jsou tu spousty nesmyslů (jako například to, že udělají z Angeliky vražedkyni), opět jsou tu spousty zbytečností. Ludvík XIV. působí, s prominutím, jako úlys (lepší výraz mě vážně nenapadá) a pozvedá to zase jen hudba a Jean Rochefort. Ale to není vůbec nic proti katastrofálnímu závěru. Bože můj, to je i na mě (a to vydržím vážně hodně) fakt moc! No, co dodat - skoro mě to donutilo dát tomuhle filmu odpad!, ale je to film a nemůžu pořád soudit jen podle předlohy. Docela dost mě pobavil příspěvek pshimiho a ač je to trošičku proti Angelice, nemůžu než ho pochválit... jo a všichni fanoušci se určitě mrkněte na stránky www.angelique.cz ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)
  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama