Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer 2

Recenze (190)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kvalitní podívaná zaměřená hlavně na dámy? No proč ne! Máme tu dvě zajímavá historická období (Skotsko 18. století, 2. světová válka), tudíž si užijeme krásných kostýmů i lokací. Je tu okouzlující horal Jamie, u kterého nemám problém pochopit, proč se do něj (ve skutečnosti stále vdaná, i když v jiném čase) Claire zamiluje. Je tu záporák, ze kterého mi naskakovala husí kůže (vynikající Tobias Menzies v dvojroli kap. Randalla a Claiřina manžela). A pak je tu samotná Claire, silná, inteligentní, nezávislá hrdinka, která nemá problém bojovat za to, na čem jí záleží. Její a Jamieho vztah by mohl být vzorem pro ty, kteří chtějí vyprávět "feministickou" romanci. Claire je starší, sexuálně zkušenější a hubatější než Jamie, ale to neznamená, že tím musí trpět Jamieho ego (naopak má tolik sebevědomí, že to jen přejde s pokrčením ramen ve stylu "když ji miluješ, není co řešit"). Začátek série je silný, tempo se pak zvolňuje (díky bohu že děj občas zachrání strýček Dougal!), ale finále první série to vynahradí - to napětí, ty emoce! Zkrátka historická romance na jedničku. PS: Palec nahoru za to, že seriál statečně ukáže jak ženskou, tak mužskou nahotu (ano, včetně pánského full frontalu). ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Úvodem bych chtěla říci, že je opravdu škoda, že se o tomto seriálu v podstatě ani moc neví, já na něj narazila úplně čirou náhodou, a to po dvou letech od doby, co spatřil světlo obrazovek. Na Outlanderovi je pozoruhodné, jak dokáže propojit romantickou linku se zvyklostmi a tradicemi tamního drsného Skotska, bitevní vřavou a mocenskými intrikami, ať už mezi spodinou, či urozenou smetánkou, aniž by to působilo tristně, chaoticky, ledabyle, nuceně, či nudně. Nejzajímavějším faktorem je taktéž cestování mezi dvěma epochami a prostřihy na minulost z obou světů, které se řemeslně doplňují. Musím také vyzdvihnout úchvatnou skotskou krajinu, oplývajíc starobyle magickým keltským i vikingským duchem, Beara McCrearyho, který zkomponoval jeden z nejlepších soundtracků na poli kinematografie a samozřejmě především herecký ansámbl. Konkrétně pak Caitrionu Balfe a Sama Heughana. V životě jsem neviděla větší chemii mezi herci, která je tak uvěřitelná a přirozená sama o sobě a vůbec jejich autentický projev v jakékoli situaci je opravdovým hereckým koncertem, jenž se častokrát nevidí. Užívala jsem si každý moment. Díly jsou obsáhlé a s veškerými/i těmi zápornými/ postavami se člověk lehce sžije, což je opravdu ojedinělý případ. Nemůžu se proto dočkat třetí sezóny, bude zajímavý přechod ze Skotska do Nového světa i rozplétající se osudy všech hrdinů po 20-ti letech. ()

Reklama

Susinnon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohovský seriál, v ktorom som si prišla na svoje. Je tu všetko, čo potrebujem: história, akcia, záhady a hlavne veľa, veľa, veľa romantiky a navyše mám očarujúceho Sama, ktorý je ako Jamie jedinečný. Nemôžem sa dočkať čítania knihy. UPDATE: Dopozeraná prvá séria a posledná časť bola na mňa dosť silná káva, keďže som skôr z tých romantických, jemných duší, no... neviem, či to niekedy predýcham... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když je skotská příroda čarokrásná a Caitriona velmi půvabná, s lítostí v hlase tenhle seriál (zatím) odkládám na neurčito. Jednak kvůli mému nabitému kalendáři a pak hlavně k pocitu, který mě málokdy zklame. A ten mi radí, abych přestal a nekazil tohle vysoké hodnocení, které bych po pár dnech nejspíš srazil trošičku dolů. Takže výjimečně poslechnu a kdo ví, třeba se za pár týdnů, měsíců, nebo let někdy vrátím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv nemám potřebu k už tak slušnému seznamu seriálů přidávat další,tohle mě po pilotu zaujalo natolik,že budu sledovat dále.Sympatické obsazení,úžasná skotská krajina evokující vzpomínky na Gibsonovo Statečné srdce a velmi vydařený soundtrack u pilotu převážily fakt lehce roztahaného děje,kdy se dobře 2/3 nedělo až tolik.Jsem zvědav co nabídnou další díly...zatím 80%...v druhé půlce série se ukázalo,že ta roztaanost je až smrtící a nebýt jednoho povedeného "čarodějného" dílu,dal by se ze všech ostatních dílů udělat jeden...60% edit 2 : druhá série pro mě byla úplně vysilující a ze všech dílů by se dal udělat jeden lehounce nadprůměrný film.Třetí sérii vzdávám a dál koukat nehodlám...40% ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Při scéně bičování mrzlo, takže natáčení bylo pro Sama Heughana hrajícího do pasu vysvlečeného Jaimeho velmi náročné. Jako krev byl použit kukuřičný sirup, který byl velmi kluzký, takže na něm představitel Black Jacka Randalla (Tobias Menzies) uklouznul. Tato scéna, stejně jako hercova improvizace, kdy na shromážděný dav křičí, aby ztichnul, byla v seriálu ponechána. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Scéna pozorování tance druidů mezi kameny na Craigh na Dun byla natáčená celá ve tmě. Světlo vycházejícího slunce bylo vytvořeno pomocí velkého světla na jeřábu. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Hádka mezi Claire (Caitriona Balfe) a Jaimem (Sam Heughan) byla původní castingovou scénou obou herců. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama