Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl Angeliky a taky žádné veledílo, mě osobně celá tahle série dost nudí. I když je Angelika rozhodně kočka tak ty její kecy jsou opravdu unikum. Celou dobu jsem jí sice přál ať dostane co chce(už od prvního dílu jsem jí to přál, ale jen proto aby celá série už skončila). Každopádně kdybych měl hodnotit celou sérii jako komplet dostala by maximálně 2*. Nemám a ani nebudu mít tuhle sérii rád. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem měl vždycky rád kvůli prostředí, ve kterém se odehrával. Ty lodě brázdící Středozemní moře jsou úžasné. Problémem je ale konec filmu. Tady je ta seriálovost nebo návaznost na další díl nejtěsnější a je to bohužel na škodu. Film působí useknutě, nedokončeně. Jinak má každý z filmů o Angelice svůj konec. Tento ne. Přesto dávám čtyři hvězdičky - to ty lodě. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Třetí díl už snad neobsahoval nic jiného než postelové scény, ale ve čtvrtém opět tahle půvabná série nabere dech a nabídne divákovi skvělé dobrodružství na krásném moři s nejlepšími záporáky celé série: piráty a s tradičně výbornou hudbou. Až na ten podivný závěr s vyhořelou lodí mě to opět hrozně bavilo a skvěle jsem si to užil. Říkejte si co chcete, ale tahle série je prostě skvělá. Pro mě má neúvěřitelné kouzlo, takže naprosto kašlu na hodnocení, dávám 5 hvězdiček a doufám, že závěrečný díl si takovou kvalitu udrží taky. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Námornícke dobrodružstvo Angeliky je oveľa zaujímavejšie oproti nudným kráľovským dvorom, kde to bolo samé ohováranie a intrigy. Tu ide naozaj o život, utopenie je to najmenej a pri scéne z podpalubia tuhne krv v žilách. Aukčná scéna s nenaplneným očakávaním bola mojou nočnou morou v detstve. A ten záver naštval nielen romatickú dušu, ale asi každého, ako som sa dočítal, ide o jeden rozdelený film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stále naivnější a hloupější filmová série spěje pomalu ale jistě do finále. Na Angeliku silně podprůměrná stopáž také leccos vypovídá o krátícím se dechu scénáře a lecčeho dalšího. Pokud jste se u minulých tří filmů ještě jakžtakž drželi, nyní už nemáte šanci ubránit se smíchu, protože čekáte že každou chvíli zazní kultovní věta "Jsem královna všech moří!!!" ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)
  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama