Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina je základ státu. Brian Helgeland byl vždycky docela zajímavý chlapík, když se mu to sejde, divák se může tetelit blahem. A Tom Hardy je zase dříč, který ze sebe v posledních letech vymačkal tolik, že si ho museli všimnout i diváci v Mongolsku. Jemu i jeho bráchovi leží (nejen) londýnské podsvětí u nohou. Jeden je typický charismatický kořen, inteligentní manažer, se slušným přehledem i solidní vyřídilkou. Tu má i jeho bratr, jenže ten je zároveň nevypočitatelný, agresivní podivín a představuje tak trochu neřízenou střelu. Oba hraje právě Hardy. A na oba je radost pohledět. Jenže samotný příběh není až tak atraktivní. Je to stylově natočené, je to absurdní i přitažlivé, ale poměrně rychle se to začne zajídat. Tvůrci se úplně nerozhodli, co vlastně chtějí divákovi nabídnout, krkolomně hledají, co by měli nabídnout: tu černý humor, tam divoká scéna, pak romantická sekvence, záhy drsný pěstní souboj. A nakonec nám to všechno nabobtnalo na předlouhých 133 minut, které nejsou zdaleka tak živelné a dynamické, jak bych si přál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní Britská odpověď na tu Émerickou mrtku z krtka emh jak se jmenuje? Jo Black Mass či co to je za jebku no a taky chtě nechtě musím ač nerad uznat, že něco na tom Hardym je! Tohle sice taky tak úplně není ten typ drsný gangsterky který bych chtěl vidět, ale i tak se neubráním dojmu, že Briťáci zkrátka umí tyhle žánrovky dělat o dost líp, než jejich kolegové ze země kterou omývá oceán žabích sraček v New Jersey.75% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv si Hardy svojí dvojroli užívá, scénář filmu ho po devadesát procent svojí stopáže nenechá pořádně rozjet (zřejmě proto, že se tvůrci drželi až moc skutečností) a my tak musíme čumět sto třicet minut na rádoby cool dobovku, která má k dobrý gangsterce stejně daleko, jako Revenant ke komedii. Příběh sám o sobě navíc není dostatečně zajímavej, nemá směr ani pevně stanovenej cíl, takže se táhne, aniž by věděl kudy, natož aby došel do uspokojivýho finále (kéž by to bylo založený na nadsázce, nebo měl film alespoň pořádnej styl). Kterákoli z epizod seriálu Peaky Blinders je lepší a zajímavější gangsterkou, než Legend (a je tam jak Hardy, tak Paul Anderson). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jakošto "nemilovník" klasických gangsteriek, kde sú všetci vo svojich zvonových nohaviciach a samopaloch v rukách rovnako nesmrteľní ako podaktorí dôchodcovia na prechode pre chodcov, musím priznať, že ma vďaka príbehu a celej tej šaškárni vrátane dialógov, títo dvaja zločinci veľmi milo prekvapili. Pozerať snímok s Tomom H. v dabingu je asi taký zážitok, ako žrať sviečkovú s kuracím, takže od dnes len v oridžinale. "Legend" nie je zas tak úplne bez akcie! To pozor! Ale tak isto sa nejedná o Ramba v pekle. Skôr si zakladá na samotnej story prezentujúcej dve charakteristiky so spoločným záujmom avšak s odlišným uhlom pohľadu, než padaniu nábojníc, a to mne v tomto prípade proste maximálne vyhovovalo. No a rád by som na záver dodal, že snímok by mal byť zaradený aj do žánrov dráma a romantický, pričom druhý menovaný je hádam aj základným prvkom tohto snímku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)
  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)
  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)

Reklama

Reklama