Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

klerik 

všechny recenze uživatele

Film by lepšie pasoval napríklad do série ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU, ale ak si odmyslíme názov odkazujúci na skvelého protivojnového MARIŇÁKA, je tento film fajn. Klasický béčkový vojnový (či skôr akčný) film z Afganistanu. Stál sa niečo zaujímavé deje, k postavám si pomerne rýchlo vytvoríte vzťah, akčné sekvencie majú hlavu aj pätu. Finálna snaha o hĺbku je trochu kostrbatá, ale film je lepší ako ZA NPRIATEĽSKOU LÍNOU 2, SNIPER 2, SNIPER 3 a takmer rovnako dobrý ako STEAL TEAM 8: ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Začátek akce je brutálně rychlej asi 4x hodiny se čeká na pyrotechniky, kteří se nedostaví, tak si budou muset, se strašidelnou igelitkou ze který čouhaj dráty, poradit sami. Po hlavní přestřelce se dostaví i jakýž takýs napětí při klusání po horách a změnou priority zásobovacího konvoje, na doručení zásilky v podobě v.i.p. osoby Afganské opozice. Pak už se sype další nálož hoven a náborový video ke strýčku Samovi může začít. S jedničkou to nemá nic společnýho, děkuji za pozornost. ()

Reklama

Nufa 

všechny recenze uživatele

Je nutno uznat, že první díl byl kvalitou někde jinde. Hlášky už zní otřepaně a marně zde najdeme úseky, které by trochu nadlehčily vážnost tématu. Rovněž mě trochu mrzí, že zde chybí ona nepředvídatelnost, která charakterizovala právě první díl. Místo toho se děj stává dosti předvídatelný a člověka nemůže nic překvapit. Co se mi líbilo, byla práce s kamerou a hlavně působivá krajina. Ani akce nebyla k zahození, ikdyž někdy se to s ní až příliš přehánělo, až to nemělo logiku. Zas tak špatné to ale celkově nebylo... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu, který pokračování ani nepotřeboval, navíc určitě ne v tomhle provedení. Tohle je akční film, který se snaží tvářit jako něco, co má i hlubokou myšlenku, která je spojena s válkou, ale tu nakonec nenajdete. Prostě jenom snímek, který je trochu akční, trochu se zde střílí a trochu vás může na pár desítek minut zabavit. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No nemuselo to dopadnout špatně, kdyby...kdyby byly v řiti ryby nebyly by v rybníce...kdyby to mělo trochu smysluplný děj...kdyby se ti amíci přestali rochnit v "lásce k vlasti", když je všem už dávno jasné o co jim od začátku šlo...no prostě samé kdyby...Pár scén bylo ovšem dobrých takže díky nim a mé lásce k válečným filmům jsem hooodně smířlivá. Za mě 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama