Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Jarhead je přezdívka pro členy U.S. Marine Corps. Že se tak trošku přihřála polívčička připsáním "2" je lákavé pro umělecky založené diváky nudného neválečného dramatu od Sama Mendese, ale tady se alespoň bude střílet. Na dráze levného akčního filmu prosazující se režisér Don M. Paul předvádí technicky pěknou práci (kamera, zvuk přestřelek, efekty), horší to je už s tou tradiční uvěřitelností u tohoto typu filmů. Přetahování se s realitou a hrou na vojáky, že musí trpět kdejaký patnáctiletý kapitán hrající Modern Warfare. Ale ano hoši, tohle je spíš ten dobrodružný filmový pohled na válku, službu v Afghánistánu - transport veledůležité osoby zajišťuje parta zásobovacích mariňáků, SEALs bez podpůrných prostředků, nesmyslné hazardování a pokyny, obětování vojáků, etnicky vyvážená parta mariňáků.. Ale stačí se podívat odkud vítr vane a zjistíme, že celé tohle divadýlko je... chvilka napětí... z Bulharska. Jako film, kde můžete hrát diváckou hru: "Poznej 100 klišé z filmů o amerických vojácích", tak to je docela dobrý námět na diskuzní debatu v partě ČSFD vojenských historiků. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Problém vidim v tom, že si sakra už ani nepamatuju, jaké to ve mě zanechalo dojmy. Mám pocit, že se jedná o řemeslně odvedené béčko, ve kterém neabsentují krvavé přestřelky, trapné kecy mariňáků a televizní look. Voják ze Seals mě zaujal, pak ještě lesbička. Hlavní postava a ten zbytek nejsou ničim zajímavý. Pokud film přehlédnete, o nic nepřijdete. I Kaufmanův počin byl o třídu lepší a ačkoliv není moc válečných flicků z moderní doby, tak bych tohle doporučil maximálně tak hardcore béčkovým/military fans, kteří i přes mnohé nedostatky, takovým filmům nepohrdaj. Soundtrack pěkný. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu, který pokračování ani nepotřeboval, navíc určitě ne v tomhle provedení. Tohle je akční film, který se snaží tvářit jako něco, co má i hlubokou myšlenku, která je spojena s válkou, ale tu nakonec nenajdete. Prostě jenom snímek, který je trochu akční, trochu se zde střílí a trochu vás může na pár desítek minut zabavit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Videobéčko nesoucí název Marinák 2 ? No, jak už jsem zminoval v komentu původního snímku, toto není pokračování, ani další film s označením Marinák 3. No, zezačátku tohoto filmu je jasné, že se to trochu snaží kopírovat scény z původního Marináka, jen trochu teda. Postavy? Nezaujaly mě - ani trochu, bohužel. Hlavní hrdina je dost nevýrazný, stejně jako zbytek herců kromě herce Cole Hauser. Ten je zde tak asi 30-40 minut, ale dost to zachraňoval. Z něho jsem cítil respekt a roli marináka. Škoda, že tu nebyl déle. Byla zde akce a bylo jí dost. Tvořená především přestřelky, které byly celkem štavnaté, výborně natočené, takže tu je o nějaké reálnosti co říct. Finále mě až tak moc už nebavilo, bylo tu pár hloupých scén, ikdyž akce – přestřelky – to vše bylo furt dobře natočeno. Takže díky té akci dávám s odř.ušima tu 3 hvězdičku. Víckrát se k tomu už nevrátím. Není to špatné béčko, ale bomba také ne. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jednička 80% 4*, "dvojka", i když to s tím nemá skoro co dělat, 50% 2*.. To docela stačí k tomu si udělat obrázek. Ale už je to tisíckrát ohraná pohádka o nepodařených sequelech, známe to. Tím, že je ve filmu průměrná akce, herci (žádný herecký tahoun) a všechno okolo podprůměr, děj o ničem, není na filmu moc co kladně hodnotit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama