Reklama

Reklama

VOD (1)

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (369)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Svatý Vieweghu - tohle a komedie!!!! Zapoj fantazii a rozum při čmárání na papír. Zcela fádní nepříběh o ničem bez humoru, pointy jen smutně překonvertované zoufání Vieweghovo přechodu a krize středního věku, na papirus, kde se toho ujme kdokoliv kdo neví co zrovna točit. Nepomuže tomu ani známa partička a jen smutně podtrhuje neúprosný tikot času .To ale doprdele každý zná a nepotřebuje ze zoufalé, smutné a depresivní doby, jít na zoufalý, smutný a depresivní film. To i ten Troška se snaží humorem pozvednout depresivního ducha českého prosťáčka ikdyž svým typickým, lidovým velmi velmi prostým způsobem. Český humor ztrácí na lesku a zapadá do všeobecné společenské nálady. 1 hvězda za Simoniny čudlíky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to celé takové vieweghovské - takové to klouzání po povrchu, rádoby ironické a vtipné postřehy a poznámky, a celé je to jen o sexu či masturbaci. Život člověka se podle pana spisovatele neskládá z ničeho jiného. I ta vážná hudba je dobrá jen jako pozadí pro sexuální vztah žačky a učitele. K tomu naprosto nesourodé monology postav, kdy to, co by mělo být jasné obrazem, se nám ještě jako blbečkům doslovně řekne. A na divákovi je, aby poznal, kdo je kdo tehdy, a kdo nyní, a aby si osudy těch postav skládal dohromady. Jenže nakonec zjistí, že to není o životě, o práci, o cestování, o penězích, o dětech, o rodičích, o sourozencích, o sousedech, ale prostě jen o tom sexu a masturbaci. Navíc bez jakéhokoliv nadhledu. (Btw, zdálo se mi to, nebo na tom srazu byli jen tři chlapi? To jich ve třídě vážně víc nebylo?) ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Vybíjená je jednoduše film o o úplně běžném a nezáživném životě. O tom, jak nám vše od dětství až po dospělost může a nemusí ovlivnit životy, podle toho, jak se k tomu postavíme. Příběh vypráví o přeceňování krásy. Jedná dívka ve škole je hezká a každý jí chce, ovšem v životě jí to štěstí nepřinese. Zatím co druhá je tip o který si nikdy neopře ani kolo se pere s životem a dočká se výsledku. Je to jednoduché, přirozené, ale chyběl tomu šmrnc, vtip cokoli, co by diváka mohlo nadchnout . Viděno v rámci Seznamte se s.../ Michal Viewegh ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Partičkovský humor mi byl vždycky blízký, Nikolaeva můžu už od dob "Báječných let pod psa", ale dlouho jsem v kině tak netrpěla. Hodinka a půl mi subjektivně připadala jako hodiny tři. Dramatická velkofilmová hudba seděla k režisérovým "Lidicím", ale k této "komedii" ani omylem. Uvozovky uvádím z důvodu, že mi k pobavení vážně nestačí neustále se opakující narážky na neatraktivní obličej, vzpomínky na masturbace ve školní jídelně a jiné sexuální narážky (přiznávám ale, že jediný výbuch smíchu u mne vyvolala scéna s veverkou ve Stromovce). Dost mi vadilo neustálé vracení se do minulosti, nesedli mi herečtí představitelé mladých verzí hlavního tria.. zdánlivě tedy všechno špatně. Vyzdvihnu ale ženské osazenstvo, tedy Simonu Babčákovou (skvělá v každé roli) a dvojici Krainová - Bartošová. Při hodnocení ale zavírám obě oči. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

K Vybíjené (knize) mám výjimečný vztah, mezi těmi ostatními příběhy (a že jsem jich od Viewegha přečetla hodně) zaujímá výsadní postavení včelí královny. Právě proto jsem byla zvědavá, jak s tímhle článkovitým dějem, kdy se zabíhá z minulosti do současnosti a střídavě vyprávějí jednotlivé postavy svůj život, filmaři natočí. No, neodflákli to, ale stejně se podařilo zachovat jen torzo o tom, že život je těžký a.. jaký si to uděláš, takový to máš. Kdo nečetl knihu, tak absolutně netuším, co si z filmu vybere. Překvapivě se mi líbil výběr tria herců z Partičky + Simona Krainová, na druhou stranu jsem nepochopila, proč mladou Hujerovou hraje pěkná holka, když to má být šereda. Celkem mi to vychází na průměr, protože.. jsem přísná paní učitelka, prostě mi nezahráli na takovou strunu, abych byla schopná odpustit odklon od děje nebo naopak vynechání některého příběhu (Spoiler- na večírku po letech zapalují dvě svíce za zemřelé spolužáky, o tom druhém tam není skoro ani zmínka). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)
  • Premiéra filmu sa konala v londýnskom kine The Prince Charles Cinema. (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)
  • Natáčení probíhalo v průběhu srpna a září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama