Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film podle konceptu "každý vykouří s každým". Líbí se mi filmy z tohoto prostředí, jen toho pokerového umění tam nebylo ukázáno moc - ne jako v jiných filmech. Každopádně volba S. Stalloneho je pro mě vždy dobrá, protože mám toho herce rád a jeho charisma mě uchvátí v kterémkoli filmu. Takže - nebylo to špatné, závěr trochu přeplácaný - 59 %. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film z prostredia hazardných hier. Má dobrý príbeh o skupinke priateľov, schopných podvodníkoch, ktorí sa živia podvádzaním všade, kde sa len dá a tak sa túžia dostať na pokrový turnaj, v ktorom ide o veľké peniaze, aby obrali aj najlepšieho z najlepších, ktorého ešte nikdy nikto neporazil. Spracovanie je bez problémov, síce dej sa drží hlavne zaužívaných schém, takže prakticky všetko ide tak ako má, ale dôležité je, že tie menej dôležité scény sú bez problémov pozerateľné a nenudia a tie dôležitejšie sú dosť zábavné. Scén, ktoré sa venujú hrám nie je až tak moc, ale všetky sú dobre vymyslené, pomerne napínavé a obsahujú aj nejaký slušný záverečný zvrat, obzvlášť finálna hra, ale jej vyústenie je už kvôli predchádzajúcemu dianiu predsa len predvídateľné. Herecké obsadenie je výborné, z hlavného tria zaujme hlavne Gabriel Byrne, poteší Sylvester Stallone v úlohe najlepšieho hráča, Jamie Foxx, ale ten už nemá až tak moc priestoru a zaujímavý záporák Roger Guenveur Smith. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale splnia si potrebný štandard. Očakával som oddychovku bez výraznejšej slabiny a so zaujímavou postavou Sylvestra Stallona a presne to som aj dostal. Znovu si to už nepozriem, ale svoj účel film splnil. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 57%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velka kravina. Stylem mi to trosku prislo jako Chladnokrevne, taky chce kazdej kazdyho podvest, jenze zatimco tam to bylo napinavy tak tady to je nuda. Vetsinou vam je dopredu jasny jak ktera situace dopadne. Kdyby tam bylo aspon poradny hrani pokeru, jenze to taky stoji za hovno. Celkem tu sou dve hry z nichz ta druha ma bejt jako vrchol celyho filmu a na to mi prisla dost nudna. Stallone, ktery se tu objevi az ke konci uz je pekne seschlej a svoje repliky jen tak odrikava misto aby je hral. Ale abych Slyovi nekrivdil, ostatni herci taky nic nepredvedli. Sice jsem od filmu nic moc necekal, ale presto jsem byl zklamanej. Jedina scena, ktera se mi libila, bylo brani ledviny. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Moje znalosti karetních her končí někde u kanasty a i ta už je pro mě vrcholem hráčského umění, takže poker neumím a ani nechápu. Ale jako mě baví filmy o baseballu či americkém fotbale, čili sportech, kterým nerozumím, tak mě bavilo i tohle. Zápletka byla sice šablonovitá až běda, ale prostě to mělo koule, výborného vymahače, závěrečnou hru, při které jsem ani nedutal a hlavně, hlavně to mělo herce. Všichni do jednoho zahráli výborně, takže se nemá cenu vyzdvihovat konkrétní jména. Každopádně je to snad první film, kdy Sly nedá nikomu ani facku. Příjemná záležitost. 80% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná oddychová nevtipná komedie / nedramatické drama s příjemnou hudbou Christophera Younga a zajímavým koncem. Kdo se těší na Sylvestra, má smůlu, protože ten hraje až v druhé polovině filmu, je prošedivělý, kouří doutník a hodně kecá. Melanie Griffith je tu pouze do počtu, Jamie Foxx je zábavný, ale brzy musí opustit plátno, Thandie Newton je jen hezká květinka - mrcha, a tak film stojí na Townsendovi a Byrnemu, kteří to zvládli a uhráli role svých karbaníků velmi dobře. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Karetní triky na začátku filmu provádí scénárista/režisér Damian Nieman, R. Paul Wilson, Jason England, a Earl Nelson, všichni známí karetní mágové. Earl Nelson a R. Paul Wilson dokonce učili kvůli filmu Sylvestera Stalloneho a Stuarta Townsenda jak dělat správně karetní triky. (PußyMagnet)
  • Na začiatku filmu je vidieť veľa zariadení na podvádzanie kariet, ktoré sa používali v 19. a 20. storočí. Medzi nimi je zariadenie Kepplinger, ktoré bolo najpopulárnejším používaným zariadením na podvádzanie kariet. (Arsenal83)
  • Kniha "The Expert at the Card Table" od S.W. Erdnase je známá jako Cardmanova bible. Byla vydána v roce 1902 s účelem naučit podvádět, a je považována za nejlepší knihu popisující manipulaci s kartami. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama