Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 15

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Už nevím, kdo slavný řekl větu, s kterou jsem se okamžitě ztotožnila. „Vždy mi přijde nepatřičné, až trapné, když ve filmu začnou herci zničeho nic tančit.“ Má to své kouzlo, když se necháte unést, chytlavé melodie a pozitivní energie. Ovšem dějová linka je slabá, je to roztahané, jednoduše romantické, jazzu jako šafránu a takové nesourodé. První scéna jako by byla úplně z jiného filmu. To je možná škoda, byl by to velký spektákl. Má to atmosféru Hollywoodu a také hodně divadla s těmi kostýmy a kulisami. Jak se píše, pocta muzikálu zlaté éry. Já to jen jaksi nechápu. Celé mi to přijde takové trochu dost pro staromilce a nechce se mi věřit, že by jich najednou bylo mezi námi tolik. ()

xylofonka 

všechny recenze uživatele

Výtvarně krásné - ano. Krásná hudba - ano! Ale jediná chvíle, kdy jsem chápala, že je to ono byl ten křehký okmažik, kdy měla Emma Stone vyprávět příběh a zpívala o své tetě. A v tu chvíli mě nejvíc mrzelo, jak velký potenciál byl promarněn... Protože jedině tehdy ten film nebyl studený a odtažitý... jen tehdy se mě skutečně dotkl. ()

MOONNY 

všechny recenze uživatele

Čistá síla. Na tento film je opravdu potřeba se koncentrovat od začátku do konce, jinak si nevychutnáte tu krásu použitých barev v každé scéně (červená-modrá, úžasný). Omračující závěr shrnuje vše, co film nabízí a dokáže vyrazit dech bez jediného slova. Těm co dali jen 3*, bych doporučoval si pustit znovu, nějak mě to zasáhlo taky až napodruhé. Klaním se. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Bravurni ukazka postmodernismu ve filmu. Tleskam a utiram slzu zaroven. Ale netvrdil bych, ze jde o muzikal. Je to spis hudebni film a to sakra dobry! Po druhem shlednuti musim uznale prikyvnout, ze jde o prvotridni filmarinu. Genialní kamera, skvělý střih, emotivní hudba s bravurními variacemi, výjimečná Ema a slusně sekundující Ryan v opět spíš komediální roli a to vše drží pevně v otěžích rejža. Už se těším na jeho další film. ()

existimi 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný zážitek, opravdu. Ale 14 nominací na Oscara? To jako vážně? Musím hodnotit v kontextu žánru a roku, ve kterém byl natočen, takže za mě jen tři hvězdy. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Film s klišé příběhem, jehož variace jsem viděl už stokrát, plný kýčovitých okamžiků a s Emmou Stone a Goslingem, dvěma herci, které fakt nemám v lásce, v hlavních rolích. To nezní moc dobře. Byl jsem proto velmi překvapen, když jsem zjistil, že je to vlastně perfektní film. Dokonce bych řekl, že je to umělecké dílo. Protože to působí opravdu umělecky a hraje to na city. A to nejen velmi emotivní příběh, který dolů stahuje snad pouze konec, který jsem si představoval trošičku šťastnější, ale i nádherná hudba, která je místy rychlá a energická, místa zase pomalá a mírně sentimentální. Nebo práce s barvami a kamerou. Celé je to úžasné, poetické, umšlecké, radost pohledět. Choreografie je taky povedená, alespoň z pohledu laika a s radostí musím říci, že mé antipatie ke Goslingovi a k Emmě Stone jsou pryč. Ano, Gosling neumí tančit, to je vidět, a trošku to kazí celkový dojem, ale kromě tohoto malého faktu nemají jejich herecké výkony chybu. Takže, ačkoli to nemá originální příběh a místy je to opravdu kýčovité a přeslazené, tak je to ve skutečnosti nádherný a umělecký film. ()

Jiri.Kuca 

všechny recenze uživatele

Na to, že muzikály nejsou můj šálek kávy a nejspíš bych na něj nikdy nešel, tady musím říct, že tenhle typ filmu mi dlouho chyběl. Pozitivní film, u kterého může člověk opravdu vypnout a nechat se vtáhnout do děje. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Nulový 2 hodinový děj...eh...tuctový romantický vztah, obalený do hezkého vizuálu. Písničky ušly, herci fajní, ale ta nuda byla "nesnesitelná". ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Pěkný a povedený příběh, jež mě dostal hudbou. Jazz je mi hodně blízký a také se na tom odráží mé hodnocení. Úžasná hudba, choreografie hezky provedené a příběh hezky odvyprávěný. Podle mě byl slabší, jak Whiplash, ale i tak pěkný snímek. Doporučuji. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Chazelle hlásí další zásah do černého! Vlastně se dá klidně napsat, že tohle je svým způsobem Whiplash 2, jenom s o pár let starším a vyspělejším hlavním hrdinou, žánrově hozený do muzikálu. Ale zatímco v předešlém filmu se nám chlapec romantickému vztahu úmyslně vyhnul, tentokrát ho rozjel na plný pecky. Gosling s Emmou Stone si střihli zamilovaný páreček už ve výborné Crazy.Stupid.Love a tady jim to díky všem těm oblekům a šatičkám slušánkuje snad ještě víc. A že navzdory všem barevným plakátům nepůjde o tak úplně klasickou zaláskovanost, je snad jasné už při pohledu na jméno režiséra. Který opět tlačí dopředu ten svůj jazz, ale přitom se nevyhýbá ani jiným žánrům, přičemž je dokáže naprosto hladce (a občas i dost vtipně) zakomponovat do skladby děje. Konec je nechutně slzopudný, ale zároveň nepostrádá mocnou katarzi a provokuje k zamyšlení nad vlastním osudem. Je to síla. 90% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád muzikály. Nemám ich hlavne rád preto, že sa deje nejaký dej a zrazu všetci ľudia začnú len tak tancovať a spievať. Potom ten dej stratí svoj význam a príde skôr nezaujímavý. No a tento film je presne to o čom hovorím. Je absolútne nezaujímavý, pretože príbeh, ktorý mimochodom tiež nie je v podstate nič je až moc zdĺhavý a hodne sa vlečie. Hlavná dvojica je maximálne nesympatická a ich vedenie je veľmi zlé. Osobne nechápem toľkých Oscarov a samotných nominácií. Asi boli páni akademici oslepený tým, že už sa muzikály netočia a tak keď sa jeden natočil, tak mu musia urobiť medzi Oscarmi miesto. Kebyže som na tomto v kine, tak tam spím ešte doteraz. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda.....posledná štvrtina celkom pekná. Inak nuda.....tak nudné pesničky v muzikáli, že sa nehanbia! ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

La La Land ako jazzovo muzikálová sonda do útrob Hollyúdu na mňa zafungovala. Úplný začiatok pripomenul starú muzikálovú éru, čo ma však nijako zvlášť nepotešilo, no potom nabral film nový smer. V zásade ho neviem prirovnať k nijakému inému muzikálu. La La Land je svieži, piesne chytľavé, ústredná melódia ostáva v hlave a že mlčko Gosling vie spievať a tancovať, tak z toho som odpadol. Scéna nad mestom ostane pre mňa kultovou, rovnako tak záverečná pasáž o živote aký je a aký byť mohol. Vydarený príbeh trafil herecké osadenstvo a mňa milo potešil. Ja neviem dokedy ma budú Damiánove jazzové úlety baviť avšak faktom je, že aj na po druhé to zafungovalo. A synchronizované tanečné pasáže hlavných postáv boli tak romantické, že aj starý kokot ako ja na chvíľu uveril v čistú lásku. Našťastie tu bol krásny koniec, ktorý vráti diváka na zem a to je dobre. Vyhnúť sa patosu sa dnes nie vždy filmárom darí. A teraz pointa, hneď po pozretí som to chcel vidieť znova a to už pozor, to sa nedeje len tak. Cítim vo vzduchu klasiku. ()

Arikova 

všechny recenze uživatele

Sladký, sladký a na konci přeslazený patos. No aspoň ta hudba byla krásná. Jazz mám ráda, proto dávám klasické tři *** ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Když jsem sledoval La La Land, koukal jsem na něj jako na hudební snímek, a to je možná důvod proč se mi film líbil a proč jsem se neskutečně bavil. Vizuálně to dobře vypadá a k tomu nádherná hudba která mi bude ještě pár dní v hlavě znít (pamatovat si budu navždy City of Stars). Musím ocenit že tvůrci nám dopřáli klasickou hudbu jako ze starých muzikálů a ne nějaký pop či elektro. Vlastně celkově je snímek v retro stylu a funguje to. Příběhově se nejedná o něco originálního, a proto nemusí tento muzikál všem sednout, takže je lepší se na film dívat jako na hudební ve kterém je příběh až na vedlejším místě (i když to tvůrci nejspíš takto neměli v plánu). Užívat si hudbu a nějak nepřemýšlet. 9/10. ()

brabbik 

všechny recenze uživatele

Singin' in the rain za slunečného počasí a krásných nocí s dávkou Pomády jasně vystihuje plynutí času a života, ve kterém jsou rozhodující i maličkosti s potenciálem vlivu na velké skutečnosti. Celé pod troubící kapotou úžasného jazzu, který střída "smooth" průnik do srdce diváka s energickým nábojem do života. Víc jak 3 roky jsem se bál, že to nebude ono, ale lituji, že jsem neprožil naplno v kině. 85 % ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Najlepší muzikál z moderného prostredia, ktorý si postavil príbeh až na primitívne jednoduchej linke ale podáva to s takou príjemnou prirodzenosťou a krehkou eleganciou, že si len užívate minútu za minútou - každú scénu, každú choreografiu, každú pieseň, každý dialóg. Dovtedy nenápadná hviezdička filmového neba Emma Stone tu zažiarila takou silou, že polovica z filmového zážitku stojí na nej. Nečudo, že brala jednu cenu za druhou. Čo stojí za zmienku je aj hlavný hudobný motív, ktorý sa vo filme opakuje a dáva mu správnu melancholickú atmosféru. A záver filmu - to je nádherný audiovizuálny a emocionálny mix, ktorý povyšuje tento snímok do absolútnych výšin. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama