Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (647)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ZLOSIN je (ne) dobrý. Ten dvojsmysl jsem použil schválně, protože jestli z toho mám nějakej pocit co převládá, tak je to rozpolcenost. Takže ve zkratce, mám z pokračováním Labyrintu zhruba stejnej problém jako z pokračováním Divergence až na to, že tady to zmrdali ještě víc. To co bylo v jedničce jasně nalajnovaným příběhem o snaze dostat se z konkrétního místa přes konkrétní prostor konkrétním způsobem se ve dvojce mění ve zmatené a samoúčelné pobíhání po postapokalyptickém světě, který pravda nevypadá špatně, atmosféra jakž takž občas nějaký ten útok zombies, masky a efekty taky cajk, akce bohužel kapku nepřehledná, ale budiž nebyla nejhorší, tak kde je problém? V totální překombinovanosti děje a ano opět se k tomu dostáváme druhé díly jsou totiž neduhem všech podobných sérií, kdy díl první zaujme nějakým dobrým příběhem divák je zvědavý na pointu a chytne ho to a pak nastoupí dvojka, aby všechno rozmetala, protože je vlastně spojovacím prvkem mezi začátkem a koncem a tak jeden zvrat musí přebít jiný, aby připravil půdu pro finální zvrat. Takže je tedy ZLOSIN dobrý nebo DOBROSIN zlý? Jsem poněkud zmaten. Kašlu na to.45% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný pokles oproti prvému filmu, a to už najmä plynie z dôvodov, že tu nie je absolútne nič originálne, čo by sme nevideli niekde inde. A tá halda klišé, ktorá sa do tohto filmu dostala ma skutočne štve. Doslova som vedel predpovedať každý jeden moment, každú scénku a všetko sa udialo presne tak, ako som si myslel, že to nakoniec bude. Úvod pritom vyzerá skutočne skvele a mal som pocit, že sa to bude uberať správnym smerom. No v momente ako uplynie prvá asi polhodina filmu, tak tu máme ukážku sveta z filmu I Am Legend, uvidíme zombíkov z púšte ako v Resident Evil: Extinction a čo sa týka postáv, tak sú proste vystrihnuté zo všetkých tínedžerských fantasy, ktoré už neprinášajú absolútne nič nové. A postavy, ktoré by si zaslúžili viac času, film sa im venuje podľa mňa len veľmi okrajovo. Nefunguje to ako film sám o sebe, nie je to podľa mňa dobré pokračovanie, a hlavne mám z filmu pocit, že narozdiel od prvého je tentokrát absolútne bez nejakého originálneho nápadu, ktorý by ho dokázal urobiť zaujímavým. Knihy som nečítal, takže film hodnotím len ako samostatné dielo, no nemyslím si, že by som mal po tomto nejako extra chuť vidieť The Maze Runner: The Death Cure Hodnotenie: D+ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý večer, tady Zlosyn, zánik lidstva, oddělení smrtící izolace nezletilých." Postupem do druhého levelu tvůrci "s citem" pošlapali jedinečnost původního labyrintu, kterých najednou byly hromady a z každé po letech bloudění našlo cestu ven stádo zmatených mladistvých. Já tomu tedy moc nerozumím, což se dá lehce vysvětlit tím, že tento snímek nemá obvyklé zbytečnosti, jakými jsou začátek a konec. Budu si tedy muset na vyvrcholení nějaký ten rok počkat, ale troufnu si tipnout, že Zlosyn vyhraje kontumačně, hrdinové se dobrovolně zavěsí na háky a Země odletí do jiné galaxie. Nebo to bude jinak? A není mi to jedno? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to o chlp viac ako predošlý Útek. Zhorenisko pokračuje presne tam, kde skončil prvý film a začína takmer okamžite. Lepšie napísané, Scorch Trials už začína rozbehnutý. Úvod ma veľmi potešil, žiadne zbytočne zdržiavačky alebo nudné vysvetlovačky. Ide sa hneď do tuhého, postavy (ktoré už lepšie poznáme) vás hneď chytia, za skromnejší rozpočet sa podarila aj vizuálna stránka post-apokalyptického sveta, atmosféra sa opäť tiež našla a celé to prvú hodinu ešte bičovala akčná hudba Johna Pasana. Potom už prišiel utlm v podobe dlhého putovania v štýle Walking Dead. Prvá polovica bola skoro až vynikajúca, ale čím viac sa to v závere naťahovalo, tým viac strácal film svoju údernosť, ktorú si nádherne vybudoval, za prvú polovicu. Oblúbený soundtrack: Tired of Running. 70% - 3* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Jorge (Giancarlo Esposito) používá ve filmu i v knižní předloze obecné oslovení „hermano" (španělsky: bratr). Stejný herec si zahrál také v seriálu Perníkový táta (od r. 2008) postavu Gustava Fringa, který vlastní síť rychlého občerstvení Los Pollos Hermanos, v překladu Kuřecí bratři. (pajik)
  • Světová premiéra proběhla 1. září 2015 v Sao Paulu v Brazílii. (Varan)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama