Reklama

Reklama

VOD (1)

Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso. Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili. Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice. Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí. Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (753)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Toto je naprostý brak, který doufám (!!) uzavírá celou trilogii. Další zprznění skvělé videohry do podoby filmu bych již snad neunesl. Film absolutně o ničem, snad 2/3 filmu se nic neděje, dvě větší akce, které jsou navíc klasicky "moderně" nechutně sestříhané, takže nevidíme, co se vlastně děje. Útoky zombíků jsou trapné, v podstatě jakákoliv absecne gore a napětí, naprosto trapný a ubohý výkon Milly Jovovich (kterou mám jinak velice rád) atd., atd. Jakýsi mix videohrení předlohy, postapokalyptického Mad Maxe a všeho, co tvůrcům přišlo pod ruku z desítek mnohem lepších "zombies filmů", zejména Romerovek. Opravdu slabota a nuda pro puberťáky ... Dokonce ani ty kozy tentokrát neukázala ... prostě hrůza ... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nový pohled na slavnou videoherní sérii přináší ještě více pachu smrti a mnohem méně komplikovanou příběhovou rovinu. Tvůrci se tentokát pustili do stojatých vod béčkového filmu. Děj je tentokrát opravdu primitivní, Alice a její skupina spolubojovníků cestuje z bodu A do bodu B, přičemž osud jim hází neustále nějaké klacky pod nohy. Psychologická situace - Alice získala jisté schopnosti - zůstává netknutá, a to jen dobře. Přenesení hlavní části příběhu nad zem, potažmo z města, do pouštního prostředí je rozhodně zajímavým krokem, čímž rozhodně neobhajuji správnost volby. Je tu sice jasný přístup k lokalitám, které se nám díky své vyhraněnosti plést zcela jistě nebudou, přesto však právě kvůli většímu odstupu od příběhu a postav přichází divák o většinu bodů, které by mohl 'okukovat'. Poušť se tak ale stává vcelku vtipným ztělesněním strohosti celého snímku. Příjemným aspektem je hudební doprovod, který si vybírá to nejlepší z předchozích dílů a pak samozřejmě povedené meziscény (zombie s fotoaparátem...) a lokace z jedničky. Fanouška videohry pak jistě potěší nejen zmutované vrány, ale též look závěrečného souboje, který velmi dobře evokuje atmosféru doplňujících filmečků. Pro ty ostatní je tu pak samotná podoba zombie, která dá vzpomenout na staré dobré časy a samozřejmě příběh nesoucí se v tomtéž duchu. Jediným zklamáním tak zůstavá odfláknutí akčních částí, které sice nekončí útěkem jako jsme tomu svědky ve většině filmů, ale spíše naprostým utnutím v nejlepších momentech (ať už je to nálet zombie havranů nebo závěrečný souboj s efektivní tečkou). ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Zánik pouze potvrzuje smutný fakt, že žánr zombie hororu poslední dobou nenabízí žádnou invenci a každý snímek z tohoto soudku donekonečna předvádí stále samé fígle. Nepopírám, že poušťní záběry nebo útok nemrtvého ptactva na konvoj přeživších mají jistou dynamiku, klasicky šroubované dialogy a ryze béčkoidní děj však v zápětí ničí jakoukoliv snahu. Trojka sice překonala Apokalypsu, ve vodách průměru ji ovšem na vlásku drží jen božská Milla:) (viděno v kině) 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po poriadne béčkovej, ale aj tak zábavnej dvojke sa séria opäť vracia k v rámci možností serióznejšiemu štýlu, pričom tentoraz navyše pribrala plnohodnotný postapokalyptický žáner, pripomínajúci svet Mad Maxa a pre ten mám slabosť. Preto mi ani nevadí, že univerzum samotného Resident Evil ide trochu do úzadia, čo vidno hlavne na deji a tak prednosť má putovanie skupiny ľudí, hľadanie zásob a preživších a snaha získať aspoň nejakú nádej pre lepší život. Ale predsa len sa nájde aj dostatok nových prvkov a celá línia v podzemnom výskumnom centre Umbrelly je tiež pomerne zaujímavá. No aj keď ma celkovo film baví, predsa len ma po jednej stránke aj sklamal, počtom skutočne zapamätaniahodných scén, ktorých je tu z pôvodnej trilógie najmenej, ale keďže tých kladov je tu dosť, stále je to vydarená zábava. A jedným z tých kladov je aj obsadenie, Milla Jovovich tu má už síce niekedy dosť prehnané schopnosti, ale predsa len práve tu mi je najsympatickejšia z celej série, taká prirodzená drsniačka, opäť nechýba môj obľúbený Oded Fehr a hlavné trio z predchádzajúceho dielu síce opustila Sienna Guillory, ale Ali Larter je adekvátna náhrada. No ani tie zvyšné postavy nie sú najhoršie a vyhovoval mi aj charizmatický hlavný záporák Iain Glen. Ale trochu rozporuplne na mňa pôsobí akcia, nájdu sa tu štyri dlhšie akčné sekvencie, ktoré sú dosť rozmanité a aj technicky kvalitne prevedené, len jednoducho mne sa vlastne skutočne páčila len scéna s útokom množstva zombií, ktorú by som kľudne označil za najlepšiu akčnú scénu celej série a to pobehovanie Milly s dvomi mačetami som si skutočne užíval. Ten zvyšok síce nebol zlý, ale jednoducho to vôbec nie je môj štýl, akčné scény so zvieratami moc nemusím a finálne súboje tejto série ma tiež nechávajú chladnými, mňa tie bitky s mutantami vôbec nebavia. A tak som si skôr užil také maličkosti ako výbuch kamiónu alebo pekný spomalený záber s vrtuľníkom. Ale aj celkovo mi to režijne a technicky príde ako najkvalitnejší diel celej série, nechýba tu pekný vizuál, atmosféra, slušné efekty a ešte aj skvelý soundtrack. Práve v tomto diele si hudbu vychutnávam najviac. Takže keby tu bolo viac akčných scén so zombiami, bol by práve tento tretí diel pre mňa najlepší z celej série, takto sa tým predchádzajúcim skôr vyrovnáva, ale keďže tie sa mi dosť páčili, tak to rozhodne nie je žiadna hanba. 79% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tento film vyřešil otázku kdo bude na planetě zemi zabíjet zombiky. Samozřejmě ne každej má předpoklady a nebo čas. Takže si to projdeme kdo připadal do úvahy a má na to se zombíkům postavit a nakopat jim prdel. Kandidát číslo 1 - Já. Já můžu všechno, ale nemám čas, chlastám . Kandidát číslo 2 - POMO - poradil si z CSFD, poradil by si i ze zombíkama, ale nemá čas, shání reklamu na CSFD. Kanidát číslo 3 - George Bush - má Condoleezu Rice, ale nemá čas, chytá Usamu. Kandidát číslo 4 - Klaus - všemu rozumí, všechno umí a vždy má pravdu, ale nemá čas, dohaduje se s pánem bohem, kdo je lepší. Takže každýmu, trošku logicky uvažujímu člověku zbude jediny jméno - Milla Jovovich - je to fotomodelka a to je ta prává kvalifikace pro zabíjení zombiků. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (32)

  • Meteorologická stanice byla umístěna na dně vyschlého jezera La Pinata. (Amplifier)
  • Film uzavírá první filmovou trilogii založenou na videoherní sérii "Resident Evil". (Othello)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (více)

Reklama

Reklama