Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

PP66 

všechny recenze uživatele

V žánru žádné velké překvapení, jako plus hodnotím udržení zápletky dlouhou dobu pod pokličkou. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Trailer měl nakonec mnohem větší šťávu než samotný film, ale to už tak prostě bývá a člověk se s tím musí smířit. Je to trochu přitažené za vlasy, avšak překvapivě to funguje. Dvouhodinová akční jednohubka. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo se vysmívá herecké topornosti Bena Afflecka, musí uznat, že tahle role účetního s Aspergerem je pro něj naprosto ideální. Lze skloubit akční thriller s dramatem o autismu? Ano, lze, pokud je v něm dostatek dobře natočených headshotů provázených nevzrušenými (protože autistickými) hláškami. V tom případě ani nevadí spousta klišé a fakt, že vedlejší postavy pokaždé vypadnou na dlouhé minuty z děje v okamžiku, kdy diváka začnou zajímat. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Cervenak to celkom vystihol. Akorát zpětně když se mi ten film rozležel v hlavě, tak se nemůžu dostat na pět kvůli těm neobratně zaplátovaným dírám v ději, opětovnému vytváření übermensch postavy a nedostatku napětí. Ale jinak nápad ne úplně špatný. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Tedy takhle zdramatizovat natolik nezáživné téma, jakým účetnictví je - klobouk dolů. Ale srdcovka z toho nebude. Jednak se mi zdá, že je v poslední době ve filmech nějak "přeautistováno", druhak - a to je samozřejmě rozhodující - Ben Affleck se mi prostě nelíbí. :) ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Konečně nařachanej kolega, co se toho nebojí a dodržuje pořádně účetní postupy: Vždycky (si) drží Rozvahu. Vůbec se nebojí složitosti odpisů (nepřátel) a dokáže je efektivně kombinovat aby zisků bylo víc než ztrát a jejich Výkaz pěkně lícoval se všemi inventurami. Závěrku prostě dokončí ať to stojí, co to stojí ( tohle zvlášť na přelomu března a dubna oceníme všichni ). A díky jeho urputnosti došlo i na některá ( nejen daňová ) přiznání :-D. Já nejsem fanda akčňáků, ale už vzhledem k profesi, mě to prostě zaujalo. Navíc Benovi ten lehce autistický projev sednul... A tak vzniknul překvapivě soudržný celek, jak i všeobecné zdejší hodnocení napovídá. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....na túto úlohu sa Ben Affleck dobre hodil - ako herec je taký toporný .....čo presne odpovedalo postave,ktorú stvárnil.Scenár by sa dal iste vylepšiť,ale akčné,rýchly spád .....celkovo nadpriemer ..... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ben by od tohoto skvostu, měl hrát do smrti už jen autisty. Jeho mimice to sedělo víc jak Hopkinsovi tenisák v hubě. Proč není u nás nikdo kdo by dokázal natočit něco trochu chytrého? Asi proto, že u nás jsou spíše účetní, než scénáristé. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* autistický účetní Vás zatáhne do netradičního filmu plného složitě řešených kombinací, klidných akčních scén i malých lidských příběhů. Dobře se na to kouká a po celou dobu udrží pozornost, i když vlastně nenabízí nic extra nového. Ale všechno dobře sedí pohromadě a tak si tenhle "barevný noir" ode mě 4 hvězdičky odnese. Přesto asi už nebudu mít důvod se k němu někdy vracet. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ukrutně nudný akčňák, ve kterém je akce strašně málo a místo toho je zde pokus o drama, což by nebylo vůbec špatné, kdyby to celé nestálo na otravných klišé a absolutně prkenném Affleckovi, který ani toho autistu nedokáže zahrát přesvědčivě. A že z něj vypadne skoro až superhrdina, to je kapitola sama o sobě. Když vidím to nadšené hodnocení, tak si říkám, že mimo su asi já, ale mě to fakt přijde jako strašně umělá nuda, ve které nevěřím nikomu nic. Čas v autobuse se tím zabít dal, ale příště si vyberu něco jiného a (snad) lepšího. Fakt se budu muset vyvarovat všemu, kde hraje Ben Affleck, i když mě pořád neštve tolik, jako Nicolas Cage... 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

O´Connor oprášil Warriorovský základ a zase mi po letech vytřel těsně před vánoci zrak.Objektivně to sice není na plnou palbu,ale musím uznat,že už dlouho sem neviděl film podobného ražení,který by mě nakonec takhle vtáhnul.Affleck už dávno pochopil,že v rámci svého neherectví si musí vybírat role a daří se mu to lépe a lépe...vlastně můžu říct že ho začínám mít fakt rád...85% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zúčtování je výtečně natočený film s vytříbeným příběhem. Vše doprovází skvělý herecký výkon Bena Afflecka a jeho mladšího představitele – netušil bych, že děti dokáží zahrát tak těžkou roli. V průběhu hlavního příběhu dostáváme celkem slušnou nálož flashbacků, které mi ale nevadili, jelikož díky nim jsem byl schopen se lépe vcítit do hlavní postavy. Zúčtování patří k letošním lepším filmům, které jsme mohli na plátnech vidět. Abych dal plné hodnocení, něco mi k tomu ještě chybělo. Když to shrnu: Strhující příběh s lehkou akcí a brilantním hereckým výkonem. Pár hluchých míst, ale jinak letošní příjemné překvapení. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Excelentná chochotina. Cez dve hodiny života obetovať tejto chochotine nemienim. Ono by sa to dalo dopozerať, ale keď to stojí za prd, tak načo plytvať časom. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Účetnictví nikdy nebylo a nebude moje hobby, ovšem skloubit ho se střelnou zbraní a Affleckem, to je jiná! Ben nám zraje jako víno a je neuvěřitelný, kam se za posledních pět let dere! Ze směšných dob přitakávání Damonovi se z něj vypracoval těžkej frajer, kterej udělal nejlepší co mohl, když se od Matta odtrhl! Válí! A tohle zase jo! Ve čtvrtce filmu jsem byl na pěti hvězdách, v půlce taktéž, ve třičtvrtině stále a na konci jsem je sem musel ihned vpálit! 95% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Affleck je plany herec, ale rozbehol sa ... videl asi dostatok filmov, tak pozliepal kdeco s kdekym moznym ... kupodivu, ono to funguje a zarobilo to na seba fajne, preto vysoke hodnotenie : 88 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Uff, to byl zážitek. Přes svou délku a mnoho linií příběhu do sebe vše nakonec dokonale zapadne. Ben Affleck zvádl roli autistického účetního bravurně, jeho bratr taktéž. Jejich poslední společná akcička byla skvělou třešničkou na dortu. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Role šitá Affleckovi na míru, stejně jako je scénář šitý přímo O´Connorovi. První jmenovaný nemusí nic hrát, jen nezúčastněně čumět a sázet jeden headshot za druhým. Musíme ale Benovi přiznat kredit za chladnokrevný výraz, se kterým servíruje svoje odpovědi, z nichž je díky tomu většina přetavena do hlášek. Druhý jmenovaný dal parádní akci třešničku ve formě dramatu, jemuž stejně jako u jeho předchozího kulinářského kousku jménem Warrior nelze absolutně nic vytknout. Paráda. A vidět J. K. Simmonse ucedit slzu? K nezaplacení. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama