Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 5
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 5

Recenze (116)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý, ale na zpracování velmi náročný námět, což je na první sérii znát. Prakticky do poloviny děj nikam nespěchá, svým způsobem se toho příliš neděje, i když, ono zdání někdy klame a tady jsem měl později právě tento pocit. Tvůrci si v prvních pěti epizodách připravovali půdu na "akčnější" druhou část, ale o té později. Ona hned úvodní epizoda je díky četnosti postav, komplikovanosti světa a časovým rovinám tak složitá, že ji ta následující vlastně pouze dovysvětluje, děj nikam neposouvá. Ve druhé polovině, kdy už divák světu rozumí (alespoň má ten pocit) se děj více věnuje hlavním postavám a snad i dává větší smysl. Tady mě krom linie Muže v černém velmi bavila i Maeve, i když, zase je třeba vrátit se na začátek (jako ve Westworldu), "na zpracování velmi náročný námět" - opravdu by se všichni dopustili tolika chyb? A podobných ne-smyslů je tu více, ale co už. Mezi další silné scény patří pomalu vše s duem Harris/Hopkins, ostatně jak jinak. Ale zdaleka nejen to, je tu i velmi zajímavá banditka Armistice a její parťák Hector, oba jsou ozdobou silné finální scény. A co teprve Bernard a jeho osud... snad lepší, než ten Fordův. Na závěr ještě jedna výtka, snad z pochopitelných důvodů bych do role Williama volil jiného herce, protože "to" bylo jistě dobré, jenže "to" tam prostě není. Asi tak, hlavně počkat na potitulkovou scénu finální epizody, Armistice! 75% ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jonathan Nolan a spol. dobře vědí, že už nestačí přijít s jedním šokujícím zvratem à la „někdo ze zaměstnanců je android“ a čekat, že to publikum posadí na zadek. Místo toho rozehrávají mnohovrstevnatou partii více žánrů, časových linií a skrytých motivací. A až na výjimky (k chování dvou techniků u Maeve mám pořád výhrady) se nakonec roztřepená příběhová vlákna zase spojují a vše do sebe zapadá. Až mám trochu výčitky, že jsem v průběhu seriálu na pár místech propadl „malověrnosti“ a měl tendenci vytýkat jako nedotaženost něco, co bylo pečlivým záměrem. Ani nevím, kdy naposledy jsem měl takovou chuť si něco okamžitě pustit celé znova a odchytávat detaily, jež mi napoprvé unikly. Stejně tak si je Nolan vědom toho, jak funguje sledování seriálů v digitálním věku a průběžné diskuze a konspirační teorie na fórech (sám ostatně chodí třeba na reddit). Cokoliv by scenáristé mohli vymyslet, na internetu se to objeví v ještě šílenější podobě, viz třeba mystické teorie u první řady True Detective. Když tedy dojde na nějaké odhalení či výslovné potvrzení, nepodává se to divákovi jako šokující moment. Ne, ten šok a překvapení jsou směřovány na konkrétní postavy v daných scénách, zatímco divákovi může stejně tak spadnout čelist jako si jen spokojeně pokývat hlavou. Ostatně, stejně jako u dobré detektivky tam náznaků bylo roztroušeno dost a rozhodně ne náhodou. Přezíravou reakci „pff, to jsem věděl už dávno, nuda“ by to každopádně vyvolat nemělo. Za pochvalu stojí ještě citlivá práce s žánry. U sci-fi je to asi jasné, on tady ale krásně funguje i western. A to i přesto, že je to „jenom jako“. Dál už jen telegraficky, protože toho hodně zaznělo už v recapech: herci jsou výborní, Anthony Hopkins samozřejmě vládne, příliš za ním ale nezaostávají ani Ed Harris, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood nebo i trochu zastíněný, leč velice přesný Jimmi Simpson (William). Soundtrack patří k tomu nejlepšímu, co televize nabízí, režii drží pevně v rukou lidé, kteří dobře vědí co dělají, a produkční hodnoty jsou na tradičně velmi vysokém HBO standardu. Po Vinylu a šesté Hře o trůny je Westworld jejich další letošní trefou do černého. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Na předlohu to nemá ani náhodou, ale je to stejně fascinující. Jen mi vadí ta nadměrná dávka vulgarismů na tento typ seriálu. To si fakt mohli odpustit. Asi to mělo být jako moooc dospělé, ale ve výsledku je to trapné. A taky tam citelně chybí roman world a medieval world. Holt amíci jsou posedlí westernem a ostatní éry, jako římská a středověká, je moc nezajímají. Velká škoda. Takto to mohlo býti pestřejší a více dle originálu. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo krásné a zároveň brutální to sledovat. Když se zamyslím nad tím, že bych chtěl koupit Masturbátor 3 tisíce ale jeho umělá inteligence by mohla utrpět značnou újmu, začínám se bát, co by se mnou ve finále provedl jakmile by procitl.. K hodnocení. Není co obkecávat, úžasný příběh a ještě víc fascinující je sledovat všechny dějové linky napříč časem. Finále bylo hodně otevřené, tak uvidíme co druhá série. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádným velkým příznivcem westernů, což mě v kombinaci s opakujícím se dějem v prvních několika epizodách odrazovalo od dalšího sledování, ale nakonec jsem rád, že jsem vydržel. Z Westworldu se totiž vyklubalo příjemné překvapení, které táhnou zejména skvělé postavy (až na Thandiwe Newton, která mi prostě nesedí) a zajímavý děj. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)
  • První série byla natáčena převážně ve státě Utah, v místech jako je Castle Valley, Dead Horse Point, národní park Canyonlands, město Moab, Fisher Valley nebo State Route 128. Filmový štáb využil k natáčení měst různých rančů, například městečko Sweetwater bylo točeno na Melody Ranch, kostel v Escalante na Paramount Ranch (oba ve státě Kalifornie). (factoryBrick)

Reklama

Reklama