Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (116)

Killda 

všechny recenze uživatele

Devět dílů člověk čeká na vysvětlení, o čem vlastně Westworld je. Nakonec jsem tohle zbytečně roztahovaný mystérium dokoukal z povinnosti (když už jste za polovinou série a pořád nemáte tucha o čem to je, tak to holt dokoukáte). Někdy je zkrátka lepší alespoň naznačit, jakou cestou se seriál chce ubírat. Tohle byl pro mě až moc hluboký krok do neznáma... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Když jsem ve zkušební době zrušil předplatné Netflixu, protože mě na něm za ty prachy kromě pár věcí pořádně nic nezaujalo, přesedlal jsem na HBO Go a hned se pustil do nejspíš vlajkové lodi tamní seriálové tvorby. A byl jsem nadmíru spokojen. Především oceňuju, že první řada Westworldu nevodí diváka za ručičku a nepotřebuje na něho rádobynenápadnými dialogy chrlit, jak která vymoženost ve westernovém městečku funguje nebo jak je možné to či ono. Děl, která berou diváka za inteligentního partnera, je dost možná málo a Westworld je jedním z nich. Jestli by se tomu něco dalo vytknout, je to možná pomalejší rozjezd. Nicméně mám trochu strach z druhé série, která je údajně fádně přímočará. (1 306.) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě fakt dostala,každá postava si žije a umírá ve své dějové linii,pak najednou zjistím,že žije a umírá v několika dějových liniích v rámci parku a ještě dostává možnost zažít totéž v reálu v laboratořích společnosti.Pro umělou inteligenci,která si začíná uvědomovat sama sebe,je to pěkně depresivní zážitek.Celá první série byla docela zvláštní,chvíli to byla nenáročná zábava,chvíli drama s netušenou hloubkou,ale až na pár slabších momentů to byla parádní podívaná a ten závěr... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále zůstávám na vážkách, jestli se Westworld více blížil komplexnímu, do detailu promyšlenému milníku s jako až filosofickým přesahem, nebo bezradnému sci-fi béčku, opírajícímu se o nalomené scénáristické berle (nepochopitelné konání těch dvou nekňubů, techniků Maeve; naprosto nedostatečné bezpečnostní - kamerové pokrytí; nijak nepovšimnuté, jaksi přehlédnuté vraždy - zmizení důležitých pracovníků) a metafyzičnem maskujícímu obsahovou rozklíženost a táhlé (pre)produkční potíže. Asi na každém šprochu pravdy trochu. Nicméně mne svou mysteriózní náturou (kladoucí nové a nové otázky - záhady, zároveň ovšem i poskytující odpovědi → nejspíš nejnadějnější nástupce Lostu) hodně bavil, že jsem mu kromě výše zmíněných nelogičností odpustil i samotnou vachrlatou premisu fungování celého zábavního parku (vždyť kolik by to všechno muselo stát, když se výtvory v rámci autentičnosti dějových linek likvidují ve velkém samy mezi sebou i bez zapojení hostů?), nad níž jsem rozjímal v nezáživnějších chvilkách. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno. Game of Thrones se nám pomalu blíží ke konci a HBO potřebuje další velký trhák, kterým si upevní svou pozici na trhu. Tím má být právě Westworld. Ač z uplně jiného prostředí, seriál v podstatě sází na stejné karty jako GOT. Jedná se o kvalitní konverzačku plnou zvratů doprovázenou násilím a nahotou. Zvratů tu je opravdu fůra. Jestli jste byli zvyklí na zvraty v GOT na konci každé serie, zde se jich dočkáte v podstatě v každém dílu. Tematika k tomu přímo vybízí. V prostředí plném "robotů" s dokonalou AI, kteří jsou z masa a kostí a tím pádem nerozeznatelní od obyčejných lidí se může stát v podstatě cokoliv. Největší výhoda je ale zároveň největší nevýhodou. Nikdy totiž nevíte jaký další člověk je v podstatě robotem, jen je naprogramován. aby o tom nevěděl, kdo umřel nebo neumřel ( protože mohl mít dvojníka robota ) a kdo umřel fyzicky, ale nechal si mysl nahrát do jiné postavy. V první serii je těchto zvratů spousta a trochu se obávám budoucí recyklace spíš než přínosu nových nápadů a zvratů. Seriálu po první serii rozhodně tleskám, ale mám trochu obavy, kam se bude jeho budoucnost kvalitativně v příštích seriích ubírat. Hrozí totiž, že se z toho vyklube nastavovaná fraška, případně další průser v podobě seriálu Lost, který nadnesl spoustu otázek, které v budoucnu nedávaly smysl nebo na ně nebyl schopný odpovědět. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • První série měla v průměru 11,7 milionů diváků na epizodu, což je podle údajů HBO dosud nejlepší výsledek pro nový seriál. (Petr.Kocfeld)
  • Natáčelo se celkem 22 dnů v okolí Los Angeles a u města Moab v Utahu. (HellFire)

Reklama

Reklama