Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (775)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výsledkom pozitívneho snaženia je 10-minútové intro nastoľujúce dôvody pre verbovanie sedmičky, tretinu filmu pre ich zber, prípravu lokálnych obyvateľov a najmä solídne akčné 20-minútové finále so štipkou pátosu. Žiadny konvolútny dej či vedľajšie línie, priamo k veci i jednoznačná orientácia v deji. Môžete síce šomrať, že ide o isté zjednodušenie, ale na druhej strane sa dá na film pozrieť bez optiky i znalosti originálu a vyrieknuť ortieľ. A ten znie lepšie ako pri iných remakoch absolútnych klasík, čo sa na nás valia. Azda dostatočný priestor pre vyznenie deja a súčasne aj dobrá forma mixujúca klasické zábery s malými aktualizáciami nahrávajú prvé body. Z castingu sála celkovo dobrý pocit a vďaka Denzelovi Washingtonovi máme silného lídra v kvalitnej kreácii. Denzel zahrá všetko. Veľkú porciu dostal Chris Pratt, formujúci sa ako silený vtipkár. The Magnificent Seven netreba zrovnávať s klasikou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem byl proti remaku, ale nakonec jsem ho vzal na milost kvůli Pizzolattovu scénáři, i když je očividně proškrtaný, některé nahozené motivy nejsou vůbec vytěžené a tak rozhodně nepatří k silným stránkám celého počinu. Kapitalizmus v roli záporáka, postupné verbování i ta etnicky smíšená banda jakž takž funguje, ale masakr ve finále je akční lahůdkou letošního roku. Obsazení sympatické, Pratt je hodně fajn. Na originál to nemá, ale chápu úmysl dát Sedmi statečným moderní fazónu. Zatím to jde. Zatím to jde. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasická (samurajsko)westernová story boje dobra se zlem, nedávno jsem byl v kině na "originálu" a upřímně myslím, že tohle si průměrný dnešní divák (bohužel nebohužel) užije víc. Takže je to jen polozbytečný remake. Máme tu korektní sestavu černoch, běloch, korejec, tlustej zálesák, mexík, indián a Pratt, spoustu cool přebíjení nábojů, střílení hezky od pasu, bodaček do krku, gatlingový spršky... přičemž příběh není úplně tupá kopírka a vtipu je dostatek průběžně. A Sardgaard byl pěknej záporák. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, zřejmě to nejlepší možné pojetí jednoho jinak dvorního béčkaře Antonína Fuky (jak vtipně poznamenal jeho jmenovec František), ovšem zkrátka to nestrhne, nebaví či nepohltí a ačkoliv se najde několik líbivých kamerových záběrů, bohužel často nudí. Zčásti fakt ospravedlňuje závěrečná přestřelka, záleží však, jestli člověka strhne střílení do nesmyslného počtu minionů na porážku, přičemž sice pár Statečných aby se neřeklo zařve, ale obecně to působí divně...6/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Samotný film z roku 1960 je remakem, tedy budu k tomuto komentáři přistupovat s rezervou. Příběh sedmi statečných, odpadlíků společnosti, kteří se postaví neskutečné přesile, aby jednou v životě splatili jakýsi dluh svému svědomí, je opravdu romantický a již notoricky známý, tedy není třeba se tu s ním zdržovat. Skladba postav je dle mého skrovného názoru na divoký západ docela roztodivná, jelikož se nám tu sejde docela zajímavá etnická směsice. Netuším, zda to byl záměr, ale mně to příliš nesedělo. Dialogy jsou celkem plytké a občas vám přijde, že zbytečné, snad by bylo lepší trochu detailnější rozpitvání jednotlivých charakterů postav, než táhlé záběry na hory, lesy, louky, pole a do výstřihu hlavní hrdinky. Co se týče samotných akčních scén, které tvoří prakticky většinu filmu, jsou opravdu pěkné, ale hodily by se spíš do nějakého profláknutého akčního snímku s vysokým pořadovým číslem. Chyběla mi tam větší záživnost a smysl pro detail. Více vyhrocených situací, co by se člověku vryly do paměti. Takhle z legendární klasiky vyšla jen lehce nadprůměrná rutina, aby zas někteří mladší diváci zjistili, že existuje ještě několik starších kousků, které jsou tu již od let, kdy pomalu jejich rodiče nebyli na světě, a které stojí za to vidět víc. 60% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Wagner Moura měl původně hrát roli Vasqueze, jednoho ze sedmi statečných, ale jeho charakter byl později z neznámých důvodů přeobsazen a role se ujal Manuel Garcia-Rulfo. (PanZahadnyCZ)
  • Filmovalo sa v Novom Mexiku, Arizone a tiež v Baton Rouge v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama