Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Takhle ne! Po rozporuplné jedničce a fajnové dvojce přichází třetí díl, od kterého jsem čekal, že naváže kvalitou na dvojku, která mile překvapila. Bohužel toto bylo dějově špatné. Hon na "tu otravnou z Lostu" mi vůbec nesedl. Sice chápu, že tématika této série úzce souvisí s politikou, ale postavit na tom celý film, nebylo podle mě úplně šťastné řešení. Navíc s tou otravnou americkou korektností. 45% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzestupné kvality série jsou napotřetí završeny nadstandardní žánrovou podívanou, v níž DeMonaco utahuje šrouby ve všech možných ohledech, tudíž dává k dobru sice klišovitý, ale smysluplný děj, který hrdinům opravdu zatápí, dovede hrát na několik zdánlivě nesouvisejících rovinách, aby je umně spojil, a především láduje diváky slušnou porcí detailního gore, kdy nemá problém v plném záběru střelit do ksichtu i ženskou. Jasně, žánrová šablonovitost a předvídatelnost zůstává, ale přidaná hodnota v podobě až psychedelicky bizarních výjevů, nekompromisního boje „black trash“ a White power bojůvky, to spolu s umanutým Frankem Grillem posouvá o dost výš. V takhle slibně rozehrané partii bych si možná opatrně řekl ještě o jeden díl. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jednička se - ač nejslabší - snažila alespoň o minimum hororových prvků. Ty ale v sérii s přibývajícími minutami mizí čím dál rychleji, no a čtyřka už snad na úkor neustálého střílení bude pouhopouhým čistokrevným akčňákem! Pro mě zápor. Chce to zpátky do jednoho velkýho domu a nesnažit se o epiku v ulicích. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítal, že ide o najlepší diel série, no mne sa to nezdá. Pochváliť však treba kvalitu, ktorá oproti predchádzajúcim dielom ani neklesla ani sa nedvihla. Zatiaľ je to vzácne vyrovnaná séria, ktorá má stále čo ponúknuť. Už po prvom diely som predpovedal, že sa pravdepodobne odštartuje vlna pokračovaní, pretože príbeh sa dá prerozprávať na 100x a to vždy inak a s inými postavami. Tretí diel do filmu zapracoval politiku a sprisahanie, ale v podstate ide o to isté. Niekoľko blbostí by som vytkol, no hlavne ma vytočilo dobíjanie sa do obchodu, kvôli čokoládovej tyčinke. Keď ich vedeli odstrašiť pred obchodom zo strechy na prvý raz, tak nerozumiem prečo ich nešlo v deň D jednoducho zo strechy zastreliť. 60%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Sušenka, kterou se Kimmy (Brittany Mirabile) snaží ukrást v obchodě, se jmenuje "Apollo", což je vymyšlená značka ze seriálu Ztraceni (od r. 2004), v němž si jednu z hlavních postav zahrála Elizabeth Mitchell (senátorka Charlie Roan). (hansel97)
  • Natáčalo sa vo Woonsocket, štát Rhode Island, USA. (beso74)
  • Ve scéně, kdy Otci Zakladatelé stojí u oltáře, má senátorka Charlene 'Charlie' Roanová (Elizabeth Mitchell) roubík v puse, ale poté, když je záběr na Caleba Warrense (Raymond J. Barry), už ho v puse nemá. (řánys250)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama