Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám predsa len pocit, že "Purge: Election Year" je konečne asi film, ktorý som dúfal, že uvidím, keď som sa už tešil na prvý film The Purge. Ale tí čo čítali môj komentár k tomu filmu vedia, že to pre mňa dopadlo ako absolútna katastrofa a nemôžem tomu filmu prísť absolútne na meno. A lepšie to moc nedopadlo ani v jeho pokračovaní. A tentokrát tu máme tretí pokus o to, aby tento film fungoval. Aby sme konečne priniesli niečo zaujímavé a nové. A musím povedať, že tento film je z celej trilógie zatiaľ najlepší. Nemyslím si, že je výnimočne dobrý a je v ňom opäť kvantum idiotských postáv, ktoré vidíme len vo filmoch. A opäť mi lezú na nervy. Ako dievča, ktoré chce svoju tyčinku, lebo bez nej neprežije, alebo turisti, ktorí si idú užiť "PURGE NIGHT." Toto sú opäť totálne mimo a vôbec ma to neberie. Ale opäť sa vracia Frank Grillo, ktorý bol svetlým elementom minulého filmu a máme tu aj Elizabeth Mitchell, ktorí opäť dávajú filmu trochu ľudskosti. A ani ostatné postavy v podobe Afroameričanov, ktorí sa chcú postaviť proti všetkému sú podľa mňa dobrí a celkom zaujímaví. A aj záverečná dilemma, ktorou prechádza Bishop je dobre spracovaná. Aspoň podľa môjho gusta. Plus je v tomto filme fantastická prestrelka, kde sú behom pár sekúnd zlikvidovaní všetci maskovaní vrahovia z posterov. A to bolo super. To ma vzalo. Celkovo to však nie je film, ktorý by som ohodnotil ako dobrý. Ale z trilógie je toto pre mňa najviac pozerateľné. Takže len v závere poviem - zvážte si či je to niečo čo chcete vidieť a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komornejší survival charakter dvojky ma bavil viacej než tento temný akčňák o záchrane senátorky, ktorá chce všetku tú "srandu" ukončiť. Hoci je svojou MILFkosťou tým najlepším na filme (Grillo už sa stáva opozeraným a banda herecky nezaujímavých černochov navôkol môže byť cool iba pre černošských divákov). DeMonaco je každopádne skúsenejší a odvádza svôj džob lepšie než v jednotke. Má to spád a nie úplne predvídateľný dej. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už nefunguje ani premisa očistného běsnění, ani na ni naroubovaná akce, kdy se Grillo a náhodná sešlost rasově i genderově vyvážených gerojů snaží zachránit krk senátorce, která snad musela vyloupit sklad s klikami. Napětí pomálu, akce moc nefunguje, znásilněná logika leží v koutě a ani se už nesnaží protestovat. Jediný nápad, který pobavil je vraždící turistika. A ještě výkřik „Očista je Halloween pro dospělé.“ Ano, to je možná ten správný přístup. Hodit za hlavu mozek a začít si užívat Halloween pro dospělé. Protože to panoptikum v ulicích je opravdu díl od dílu šílenější a bizarnější. Tak příště. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Očista je Halloween pro dospělý." Nepatřím mezi ty, kteří by si jednou v roce jezdili do USA beztrestně zavraždit, ale když už Očista přijde za mnou, tak jí ze slušnosti neodmítnu. Nikdy mě to sice úplně nestrhne, ale vždycky to má nějakou chvilku, která mě zahřeje u srdce. Tentokrát to byla polepšená zdravotnice, když smetla sanitkou zlodějská děvčátka. To bylo milé, vtipné i potřebné zároveň. Jinak jsem samozřejmě proti násilí, ale kdyby se změnila pravidla hry a beztrestně by se mohli střílet dlouhodobí pobírači dávek napříč barevným spektrem a politici napříč názorovým spektrem, tak bych se snad i přidal, aby se pracujícím debilům, mezi něž se nerozvážně řadím, dýchalo o něco spokojeněji. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak se jdeme očišťovat už potřetí! Zdá se, že nám tu vzniká další série s nekonečným potenciálem na iks dalších dílů i když hororovou bych ji nazýval už spíš jenom okrajově pokud teda nepočítáte těch pár bafaček, ale tohle je spíš regulérní vybíjená bez nějaký extra atmosféry zato se slušným spádem prostě ve stylu dvojky, která je, ale dle mého názoru o špetku lepší tady se sice ještě krapet přitvrdilo šílenosti nabírají na intenzitě, ale je lepší si užít ten čistokrevnej masakr a nemyslet přitom na ten extrémně vypráskanej a předvídatelnej scénář kdy takřka v každý scéně uhodnete dopředu jaký bude mít dopad na scény další a vůbec jaký přesně bude vývoj v následujícím dění, ale vem to čert, tahle sérka už evidentně zdomácněla a tak se teď bude ždímat na dřeň dokud na to lidi budou chodit on i ostatně samotný konec tohohle dílu dává určitej prostor pro pokračování kterýho nepochybuju, že se dočkáme buďto nás čeká ten prequel z první očisty kterým jak bylo původně avizováno měl být tento, nebo se prostě posuneme dál a z Očisty se stane globální celosvětová záležitost. Uvidíme, tak jako tak zatím to ještě funguje i když pár věcí mi v tomhle dílu přišlo trochu přehnaných hlavně to zabijácký komando drsných negerských holčiček (hej zmrde! přišla jsem si pro tu čokoládovou tyčinku!) ale jak už jsem uvedl když přivřete oči nad těmi pár očividnými nesmysli s tím, že si chcete jenom užít kydliče Grillla kterej je i po dvojce pořád ve slušný formě a všechny ostatní lehce amorální a zvrácený trademarky který k téhle sérii patří, tak si to užijete Ať žije Amerika, znovuzrozený národ! 75% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 10 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy dívky, které přijely k obchodu v autech obalených vánočními světýlky, srazí sanitka, je vidět, že jedné z nich spadnou z nohou boty. Když se však změní pohled kamery a ona leží, boty má opět na sobě. (hansel97)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama