Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

castor 

všechny recenze uživatele

Očista nemá nějaké zásadní ambice, prostě pitvá nápad, který před lety scénárista a režisér James DeMonaco vymyslel (a ruku na srdce, ač přitažený za vlasy, velmi účinný nápad). Za málo muziky natočil v podstatě komorní kousek a pak pochopitelně rozmáchlejší pokračování, ve kterém se lidé po dobu dvanácti hodin spolehlivě vybouří, zastřílí si, setnou pár hlav, jiné rozmašírují kladivem, přejedou pár bezdomovců, zapálí několik zabloudivších jedinců a po zbytek roku bude v ulicích v otázce kriminality klid. Znovu to má (stejně jako jednička a dvojka) velmi slibný rozjezd. Mstitelé i lovci v maskách se chystají, město pomalu usíná, poznáváme několik docela zajímavých postav. Všichni navíc moc dobře vědí, že točí béčkovou zábavu, ve které má stříkat krev a černošské „dámy“ s automatickými puškami mají vypadat zatraceně cool. A to se i daří. Režisér a jeho tým si vyhráli s vizuální stránkou, potěší bizarními maskami a kostýmy, chrlí řadu solidních nápadů. Jenže celé se to točí okolo šéfa senátorčiny ochranky, kterou jest třeba zachránit, protože hodlá skoncovat se vším, co Očista přináší. Občas se vrhneme do politického komentáře, občas to zkusíme s „velkými“ myšlenkami a tím pádem nešťastně ztrácíme onen zvrácený feeling a radost z béčkové podívané. Když tedy postavy navážno řeší politické pozadí, jdeme zákonitě o úroveň níž. Což zamrzí. Síla námětu je totiž někde krapet jinde. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si bohužel neuvědomují potenciální sílu v námětu, takže vyprodukovali na pásu prefabrikovanou Očistu 3, která je vlastně úplně stejná jako dvojka, akorát o padesát procent nudnější, protože jste jí zkrátka už viděli před dvěma roky. Ani jednička nebyla žádný orgasmus, ale člověka bavilo to nezřízené beztrestné vraždění, tísnivá atmosféra domu obklopeného vrahy, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné, protože žádná kavalerie na pomoc zkrátka nepřijede. Dokonce i celkem obstojný gore a mírná satira na neexistující, ale potenciálně vůbec ne vzdálenou společnost se vydařila. V trojce není napětí ani na vteřinu, v ulicích se potulují trapně přehrávající figurky, které mají být zřejmě děsně drsné a strašidelné a přitom jsou pouze směšné a dějová linie ohledně politiky je tak strašně stupidní a nudná, že se z původně skutečně originálního námětu stalo jakési politické drama mapující politickou scénu, která neexistuje, což mě má bavit konkrétně v čem? Dál bych se skutečně nerad opakoval, jelikož mohu označit dva roky starý text, zmáčknout CTRL+C, vhodit to Véčkem sem a nikdo by nepoznal, že vlastně píšu o úplně jiném filmu. 55% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak se jdeme očišťovat už potřetí! Zdá se, že nám tu vzniká další série s nekonečným potenciálem na iks dalších dílů i když hororovou bych ji nazýval už spíš jenom okrajově pokud teda nepočítáte těch pár bafaček, ale tohle je spíš regulérní vybíjená bez nějaký extra atmosféry zato se slušným spádem prostě ve stylu dvojky, která je, ale dle mého názoru o špetku lepší tady se sice ještě krapet přitvrdilo šílenosti nabírají na intenzitě, ale je lepší si užít ten čistokrevnej masakr a nemyslet přitom na ten extrémně vypráskanej a předvídatelnej scénář kdy takřka v každý scéně uhodnete dopředu jaký bude mít dopad na scény další a vůbec jaký přesně bude vývoj v následujícím dění, ale vem to čert, tahle sérka už evidentně zdomácněla a tak se teď bude ždímat na dřeň dokud na to lidi budou chodit on i ostatně samotný konec tohohle dílu dává určitej prostor pro pokračování kterýho nepochybuju, že se dočkáme buďto nás čeká ten prequel z první očisty kterým jak bylo původně avizováno měl být tento, nebo se prostě posuneme dál a z Očisty se stane globální celosvětová záležitost. Uvidíme, tak jako tak zatím to ještě funguje i když pár věcí mi v tomhle dílu přišlo trochu přehnaných hlavně to zabijácký komando drsných negerských holčiček (hej zmrde! přišla jsem si pro tu čokoládovou tyčinku!) ale jak už jsem uvedl když přivřete oči nad těmi pár očividnými nesmysli s tím, že si chcete jenom užít kydliče Grillla kterej je i po dvojce pořád ve slušný formě a všechny ostatní lehce amorální a zvrácený trademarky který k téhle sérii patří, tak si to užijete Ať žije Amerika, znovuzrozený národ! 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítal, že ide o najlepší diel série, no mne sa to nezdá. Pochváliť však treba kvalitu, ktorá oproti predchádzajúcim dielom ani neklesla ani sa nedvihla. Zatiaľ je to vzácne vyrovnaná séria, ktorá má stále čo ponúknuť. Už po prvom diely som predpovedal, že sa pravdepodobne odštartuje vlna pokračovaní, pretože príbeh sa dá prerozprávať na 100x a to vždy inak a s inými postavami. Tretí diel do filmu zapracoval politiku a sprisahanie, ale v podstate ide o to isté. Niekoľko blbostí by som vytkol, no hlavne ma vytočilo dobíjanie sa do obchodu, kvôli čokoládovej tyčinke. Keď ich vedeli odstrašiť pred obchodom zo strechy na prvý raz, tak nerozumiem prečo ich nešlo v deň D jednoducho zo strechy zastreliť. 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že autori vztiahli názov snímku aj do pointy a podprahovému našepkávaniu smerom k divákovi. Jednoducho aj keď bol film farebný s peknou kamerou, prišiel mi ako čierno-biely. Nič medzi tým tu neexistovalo. Strany dobra a zla nech si každý priradí sám podľa seba a svojho presvedčenia. Odhliadnuc od tohto politického žvástu tu navyše nebolo nič, čo by aspoň trocha pripomínalo kvalitný hororový thriller - minimum napätia, žiaden maskrík, žiadne gore, žiadne emócie... proste nič. Len samé strieľačky (aj tých bolo málo). A to radšej nehovorím o nesympatickom hereckom osadenstve. Síce pri konci sa v tomto smere niečo podarilo, ale nebola to ani žiadna sláva. Ostáva len dúfať, že trojkou všetko končí, aj keď podľa záveru to tak nevyzerá. Žeby sa schyľovalo k permanentnej Očiste? No amen tma. 30/100 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Jediným hercom, ktorý sa objavil vo všetkých prvých troch častiach, je Edwin Hodge (Dante Bishop). (beso74)
  • Laney (Betty Gabriel) měla dříve španělskou přezdívku "la pequeña muerte", což znamená "malá smrt." (hansel97)
  • Pracovní název filmu byl The Purge: Assassins. Název byl změněn až v postprodukci. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama