Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to v hledáčku už delší dobu a přece i trochu kvůli Maisie. Přitom každým rokem tohodle tématu přibývá čím dál, tím víc. A je to logický, jelikož jak kyberšikany, tak i hackerů přibývá a je třeba tomu nějakým způsobem čelit. Tohle je taková čistě teenagerská klasika. Vzhledem k průběhu to dopadlo ještě dobře a ukázalo to tu cestu, že i k hackerům se dá otočit zády, když máš kolem sebe správný lidi. Sice nevíme, co se dělo dál, můžeme jenom domyslet, ale jedno je jasný. Hackeři cílí převážně na slabší povahy, takže nepropadejte depresím. Jako hodinovka slušná práce. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Plus za krátkou stopáž, opravdu to nebylo třeba natahovat. Nápad není vůbec špatný, ale to zpracování kapku drhne a s časem stopáže se okouká. Kdo opravdu fandil hlavní hrdince, nechť se přihlásí. Teda já doufala, že to s ní dobře dopadne, protože se mi nelíbilo, co se dělo, ale sympatická rozhodně nebyla. A asi to byl i záměr. Protože to poselství tohohle filmu bylo někde úplně jinde. ()

Reklama

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Jeden pokoj, jedna holka, dva hlasy a dnešní online realita... i tak málo stačilo na dokonalou kombinaci pro čím dál tím více aktuálnější téma. Internet ovládá celý svět a zde je krásně ukázáno, co dokáže. Je tak jednoduché se v dnešní době odkazem dostat k někomu do PC, nemluvě o napojení webkamery, na toto by se mělo upozorňovat na školách. Maisie ukázkový výkon, v GoT má oblíbenkyně, takže o to víc potěší, že se perfektně dokáže vypořádat s touto rolí a zcela jistě ji uvidíme mnohem častěji na plátně. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lajky, noťas, mobil, tablet... úchyl hacker chystá nálet.Vyvěsím tvou prdelku, když nezobneš tablet(ku)! Zobala, dívka, zobala... málem se z netu posr..." Ale nakonec noťas zavřela a byla v poho, sice offline (zpočátku to bolí, že...), ale normálně lidsky funkční. Celkem zábavná elektronková pohádka o jedné dorostence s pěknou prdelkou, bohužel neukázanou, protože přilepenou k židli u počítače. Casey je malé růžové internetové prasátko, vesele hackující, šikanující a rochnící si v lajkovém bahně... dokud mu na vrátka nezaťukal hackervlk. A naše prasátko naivně otevřelo. Casey pak pod vlkem trpěla jako zvíře, už ne netprasátko, ale jen jehňátko, a poslušně zobala WTF tabletky, dokud jí nedošlo, že spíš než jehňátko je děsná kráva. Strčila si prst do krku, utřela zvratky z koberce a sklapla noťas. Good job, okatá princezničko. Když mi pošleš pár nahatých selfíček, koupím Ti poníka. Postněte mi někdo její IP adresu, pls :-)) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který se narodil do internetové doby, mě Cyberbully nervovalo od samotného začátku až do konce. Uznávám, že to byla trošku přeháňka s tím hackerem, ale na druhou stranu film perfektně vykonstruoval příběh, který je nejistý od začátku do konce. A výborná Maisie Williams byla, jakožto pomyslná třešnička na tom nejsyrovějším dortu pod sluncem zakrytém šikanou, naprosto výborná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Tweet, který Casey (Maisie Williams) napsala, má více než 140 znaků, tudíž by v podobě, jak je napsán, nemohl být na twitter poslán. (Scelleton)
  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)
  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)

Reklama

Reklama