Reklama

Reklama

Zpívej

  • USA Sing (více)
Trailer 3

Podnikavý koalí chlapík jménem Buster Moon má poslední šanci zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Všechno vsadí na jednu kartu, na velkolepou talentovou pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A stejně jako je pestré složení zvířecích soutěžících, je pestrý i jejich repertoár, který se rozpíná od Franka Sinatry po Lady Gaga. Možná by ta Busterova talentová show nebyla tak velkolepá, kdyby se jeho věrná sekretářka slečna Crawlyová (chameleónka s velmi neposednýma očima) nespletla ve výši finanční odměny pro vítěze na letácích, jimiž pak zaplavila město. A tak se v den soutěže před Busterovým divadlem dlouho před jejím zahájením vytvoří dlouhatánský had snílků, kteří věří ve vítězství. Mezi nimi čekají i očividné talenty, jimž ve hvězdné kariéře dosud bránil osud. V případě opičáka Johnnyho má podobu jeho otce, proslulého gangstera, který synův zpěv neuznává, protože banka se s ním vykrást nedá. Rosita je zase tak zaměstnaná řáděním svých malých prasátek, že si může zpívat maximálně v kuchyni u dřezu, a hlasově dokonalá slonice Mína ze sebe před lidmi nedokáže vydat ani hlásek. Jenže když máte sen, měli byste za ním jít, i kdybyste měli při svém snažení na chvíli padnout. Jak říká Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je nejlepší to, že dál už vede cesta jenom nahoru." (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (275)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Doporučeno jedním nejmenovaným uživatelem. Teda, já se na to chtěl původně vykašlat, ale překvapilo mě zdejší hodnocení na ČSFD (odhadoval jsem tak 61%), tak jsem si řekl, proč ne. Zpěvácká soutěž, kde nejde o výhru, ani o první místo a ani o tu soutěž. Nejvíc mě štvalo prvních 20 minut, jelikož to bylo dosti nudné a trapné (dětský film, tak co čekat...). Potom to ale nabralo trochu víc na ději a to si nějakým zázrakem upoutalo moji pozornost. No a pak až do konce se to střídalo mezi nudou a zaujetím, nic z toho ale nepřevládá. Ačkoli, ten děj má dost zajímavých míst... Co se týče výběru písní, nechápu, co tady někteří čekali. Nějaký okruh všemožných hudebních žánrů? Death metal? Je jasný, že tady se prostě pojede výcuc z mainstream skladeb a taky že jo. Mě některé písně sedly, některé ne, je to jako poslouchat rádio. Výběr postav a jejich životních příběhů je kupodivu zajímavý, tedy, jak u koho, třeba mě strašně štval Gunter (či jak se to prase jmenovalo), ale zbytku lidí se asi líbil, nu což... Ta animace se dala, není to žádný převrat ve světě animovaných filmů, ale jo, dala se snést. Jak jsem psal u těch prvních dvaceti minut o trapných vtipech pro malé publikum, ta je tu celý film a jiná tu příležitost moc nemá, jediná vtipná scéna je s těmi japonskými psy, či co to bylo a když se opakovala už asi potřetí, vtipná nebyla, takže humorově to je zlé. 108 minut je taky až moc, některé scény jsou tu naprosto zbytečné. A těch scén není málo. Když poskládám všechny mé pocity a dojmy z tohodle filmu, vychází mi to tak na silné 2*. Aby to bylo na tři, musel bych se bavit víc.. Jo, btw, dějové linky některých postav nejsou na konci dořešené (Mike, Johnny...). ()

Womanizer 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou hl. postavami všechna zvířata, ale v antropomorfní podobě a s lidskými pocity a reakcemi. Jejich počet je velmi rozmanitý: koaly (hlavní postava), sloni, gorily, psi, žirafy, atd. a dokonce i kalamáry. Jejich obličeje jsou velmi lidské. A městská atmosféra je lidská: budovy, ulice, auta a provoz. Příběh je poměrně zajímavý. Hlavní postava, koala, organizuje pěveckou soutěž pokusit se obnovit starou prestiž svého krásné divadla. To se setkává s několika problémy včetně povodnem, která zničí divadelní budovu mezitím. Ale pomocí přátelství a pomocí veřejnosti představí krásný koncert plný hitů z lidského světa, který nám lidem pořádně hraje na strunu. Díky posledním 15min. 80% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Animace byla sice provedena pěkně, ale příběh mě nezaujal vůbec ničím. Mně už docela stačí, že se v různých komerčních televizích hledají talenty a superhvězdy, takže filmy s touto tématikou mi přijdou zbytečné.Vzhledem k tomu, že jsem se nebavil a doufal v brzký konec, myslím, že jsem filmu udělil o jednu hvězdičku víc, než si zasloužil. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi na Zpívej nechtělo, dle popisu a vlastně i po shlédnutí ukázky jsem se kroutila jako had, slibovala hory doly, přemlouvala svou ratolest (prooooosím, pojď na něco jiného...), jen abych nemusela. Přišlo mi, že takovéhle téma opravdu smrdí průšvihem a že se budu poctivých 110 minut svíjet v sedadle a počítat vteřiny do konce. Prvních cca 15 minut se zdálo, že to tam opravdu směřuje, ale pak se snímek lepšil a lepšil. Od chvíle, kdy probíhá konkurz a jsou vybíráni soutěžící už mé hodnocení pozvolna stoupalo ke čtyřem hvězdám. A musím si otevřeně položit zneklidňující otázku. Opravdu je možné fandit animované postavě ve fiktivní pěvecké soutěži? Ano je! Můj favorit byl jasný jako facka. Postava goriláka Johnyho mi padla do oka v tu ránu. Celou jeho produkci písně I'm Still Standing jsem předla, jaký že je to příjemný projev s uším lahodící barvou. A co teprve, když jsem pak dle titulků nakonec zjistila, že ten hlas/zpěv patří Taronu Egertonovi! Tenhle kluk fakt umí a je prostě sladkej. Reese v roli Rosity taky super a Ewa Farna se s dabingem rebelské teenagerky popasovala moc pěkně. Jinak grafika pěkná, scénář přiměřený dětskému animáku a danému tématu pěvecké soutěže, i na pár slušných vtipů došlo. Jsem nakonec víc než spokojená. Ona se ta nulová očekávání někdy vyplácí, rozhodně naprosté a s velmi čistým svědomím 4 hvězdy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Buster Moon je jedna z nejlepších animovaných postav všech dob. Ovšem i ostatní postavy jsou zábavné a covery nesmírně povedené. Skvělý animák, super zábava, téma pěveckých soutěží vytěženo maximálně a na výbornou. Záběr správně velkolepý. Na více shlédnutí to ale patrně nebude, což je trochu škoda, protože pro hudební filmy mám slabost. 80%, ale tentokrát drobně nadhodnocuji. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Stalo se poprvé, že studio Illimination vypustilo v jeden rok dva filmy. Jednalo se o tento a film Tajný život mazlíčků (2016), který měl premiéru 5 měsíců před filmem Zpívej.  (MessiM)
  • Během závěrečné show Mike zpívá píseň „My Way", v originálním znění od swingové legendy Franka Sinatry. Ve skutečnosti je herec Seth MacFarlane známy svým přesvědčivým ztvárňováním Sinatrových písní a napodobováním jeho hlasu. (Endavour)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama