Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (251)

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě fascinovaly lidské dějiny. Ty zdánlivě mrtvé příběhy o většinou dávno zapomenutých činech. Nejzajímavější na celé historii často není to, jak se věci odehráli, ale spíše, jak se mohli odehrát. Co kdyby vítr historie vál opačným směrem? Mohli jsme žít v lepším světě? V jedné z nejzajímavějších a nejmrazivějších verzí alternativní budoucnosti jsme svědky života v zemi, kde většina lidí pod náporem útlaku rezignovala na lepší budoucnost. Nacistické Německo a Japonské Císařství si po vítězné válce rozporcovaly americký kontinent a rodilý Američané jsou nucení vést život občanů druhé kategorie. První velký zásah Amazonu na poli domácího videa vyniká především jako komorní, jednoduchý, ale zároveň strhující příběh obyčejných lidí za oponou velkých historických událostí, kterým nerozumí, ale které se zoufale snaží pochopit. Strhující herci a skvělí scénář jenom podtrhují známé pořekadlo o tom, že historii píší vítězové. Má smysl bojovat za lepší svět, když víte, že je to předem prohraný boj? Pokud bojujeme za ideály, které oslavují svobodný a otevřený svět, kde je každý strůjcem svého osudu – v dobrém i zlém, pak určitě ano. Ale to je otázka, na kterou si musí každý z nás odpovědět sám …. Oblíbené postavy: Joe Blake, Julianna Crain, Obergruppenführer John Smith, Nobusuke Tagomi. 1. Série: 85 %. 2. Série: 90% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem dočetl před pár dny, ale vlastně je to úplně jedno, jestli jsem jí četl nebo ne. Seriál je sice zasazen do alternativního světa Philipa K. Dicka, kde válku vyhráli Němci a Japonci, ale předlohy se nedrží skoro vůbec. K postavám, které se objevují v knize, přihazuje velkou kupu nových a vytváří nové dějové linky, které se v několika málo bodech podobají tomu, co se dělo v knize. Tento přístup, kde hlavním hybatelem děje není kniha "Kobylka..." ale několik filmových kotoučů, které zobrazují nacistickou porážku, se poměrně dost povedl, stejně tak jako celkově akčnější pojetí děje. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nápad za milion, který všem ležel od roku 1945 přímo před nosem, ale odvahu dát mu vlastní tvář měl málokdo. Pokud do toho jdete stejně jako já bez znalosti předlohy, tak po komorním pilotu přijde mnoho otázek, protože většinovou představu nesplňuje ani za mák. Kde je utrpení běžného obyvatelstva, kde jsou hvězdy odboje, kde jsou velcí hráči nacistického Německa? Skoro celá první série se nese i nadále v tomto komorním duchu, kde se nám sice představí hromada postav, ale nic velkého se nestane. Velký prostor dostanou Japonci se svými zvyky a divným chováním. Pro někoho zřejmě exotické koření, ale já bych upřednostnil jejich kámoše s hákovými kříži. V posledních dvou epizodách jsou výše zmíněné výkřiky do tmy částečně zrealizovány, ale znovu jde o značně dietní množství, které však v plné kráse odhaluje obrovský potenciál celého projektu, jenž velká jména, která se pod něho podepsala, snad v další sérii konečně odpálí a divákům spadne čelist. 1. série: 65%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2,5* ~~~ Nápad dobrý, jeho rozpracování ale nanicovaté. Klasicky seriálově se tu protahuje děj a vycpává vatou ve formě zbytečných postav a jejich osudů, přičemž většina toho zajímavého je upozaděna a ignoruje se. Klasický závěr série otevírající více otázek než odpovědí, nesmyslné chování některých postav a asi tak o šedesát let starší alternativní verze Hira z Heroes. Popravdě moc nevím, jestli se případného pokračování budu jako divák účastnit. Viděl jsem, zkonzumoval jsem, ale že bych to zgustnul s chutí, to zas ne. A rozhodně tomu nepřidávala sice vizuálně zajímavá, ale neskutečně ukníkaná nevýrazná mdlá znělka u každého dílu. ()

luksatka 

všechny recenze uživatele

Tak na takový to seriál jsem čekal už dlouho! Děje filmů, dokumentů nebo seriálů s heslem „Co by se stalo kdyby“ zbožňuji. I když pilot nemusel být úplně dokonalý a určitě se mi tam nějaké věci nelíbily, tak má tenhle seriál velkou šanci prorazit, jelikož seriálů podobného typu moc nevzniklo. Za pilota 85 %. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (23)

  • V prvej sérii sa objaví niekoľko historických postáv: napr. Adolf Hitler a Reinhard Heydrich. Rovnako princ a princezná Japonska sú v skutočnosti považovaní – hoci ich nikto neoslovuje menom – za "alternatívnu verziu" princa Akihito a princeznej Michiko. (Avathar)
  • Postavy to síce nikdy nahlas nevyslovia, ale séria zakázaných filmových kotúčov, ktoré zobrazujú víťazstvo Spojencov v Druhej svetovej vojne, sa volajú „The Grasshopper Lies Heavy“, v preklade: „Kobylka zaľahla sťažka“, čo je odkaz na biblickú knihu Kazateľ. (Avathar)
  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno