Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (251)

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příručka pro televizní scénáristy v deseti dílech (respektive v sedmi). Příručka pro televizní dramaturgii a casting. Herecky v mnoha postavách a polohách neskutečně silné. Nemá dech v první třetině. Geniálně napsané cliffhangery. Skvělý zvuk a hudba. Atmosféra fiktivního / alternativního světa neskutečná. Dickovina jak má bejt. Bravo. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U filmových zpracování knižních předloh bývá většinou problém, že při znalosti oné předlohy pak u diváka nastává z filmového vyobrazení obrovské zklamání. Já jsem před zapnutím předmětného seriálu nebyl ničím ovlivněn a tak jsem si mohl naplno užívat pouze představu režisérovu a nedošlo ke konfrontaci s mou vlastní. Jsem z The Man in the High Castle hodně nadšený. Další z těch milých seriálových překvapení, na jehož pokračování se rád vrhnu. Děj je obalen v mysteriózním kabátu a jsem zvědavý co dalšího pod ním schovává. Jen doufám, že se mi nedostane pohledu na nechutného ptáka postaršího chlápka, jenž má pouze potřebu jej pyšně ukázat světu. Komu nevadí pomalejší tempo vyprávění a zaujal jej obsah, vřele doporučuju všema deseti. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je síla, retro seriál, který se vrací k minulosti, jež se nikdy nestala. Skvělý námět i scénář, výborné herecké výkony a vše dohromady spojuje vynikající hudba, nemohl jsem se od první řady odtrhnout. Tvůrci navíc obsadili do jedné z rolí mého oblíbeného záporáka z béčkových akčních filmů Cary-Hiroyuki Tagawu, čímž si u mě mohutně šplhli a odpustil jsem jim některé podivnosti, které mě na seriálu zarazily. Jako příklad uvedu zvláštní vývoj v technice, zatímco letadla a automobily prošly od konce války zlepšením, ručních zbraní se to netýká, stále se používají Walthery 38 a Erma-Werke MP40. I přes drobné nedostatky a podivný závěr první řady nemůžu udělit méně než 5* a těším se na pokračování. // Po shlédnutí závěrečné sezóny přidávám tento dodatek, protože mě čtvrtá řada poněkud zklamala a hlavně její finále bylo ze strany tvůrců seriálu velmi chabé. Je to škoda, jinak byl tento počin pro mě jako dělaný. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nářez. Takhle dobré jsem to snad ani nečekal. Opravdu zajímavý nápad podle knihy Philipa Kindred Dicka. Tento seriál produkuje Ridley Scott a vysílá ho Amazon TV. Odehrává se v roce 1962 a ukazuje nám alternativní historii. Asi tak nějak by to vypadlo, kdyby Němci společně s Japonci vyhráli 2. světovou válku. Amerika je rozdělená na německou a japonskou část. Mezi nimi se nachází Neutrální zóna. Lidé s touto situací samozřejmě nejsou spokojení, a tak vzniká odboj. Někdo produkuje filmy, ve kterých spojenci ukázáni jako vítězové války. Celý příběh se točí kolem Juliany, jejího přítele Franka a nacistického agenta Joea. Osud je svede dohromady a honba za zmíněnými filmy může začít. Chce je totiž získat opravdu každý. Plus Válka mezi Japonskem a Německem je na spadnutí. Končí to trochu otevřeně. 2. série přináší mnoho nečekaných zvratů. Spoiler: V Říši se dějí personální změny a začíná přituhovat. Všechny postavy se o dost posunou oproti 1. sérii. Finále je neskutečně napjaté. Blíží se další světová válka a je jen na našich hrdinech, aby jí zabránili. Je tu 3. série a s ní další snahy odboje. Jejich úsilí sílí stejně jako to Nacistů. Dozvíme se pár nových věcí o cestování mezi světy. A pár postav nás opustí. 4. poslední série skončila. Některé linky se uzavřely, jiné ne, Další postavy nás opustily. Možná tomu k dokonalosti chybělo ještě pár dílů, ale i tak je to super :) "Tohle je začátek roku nula." ()

Galerie (115)

Zajímavosti (23)

  • V této sérii se začala ve velkém objevovat sovětská/ruská vojenská technika. Japonci požívají Gazíky (v jednom detailu v epizodě Sabra, 2018 je dokonce vidět na zeleno natřené logo výrobce). (grovik.net)
  • Philip Kindred Dick, autor předlohy "Muž z vysokého zámku", obdržel za své dílo v roce 1963 prestižní cenu Hugo Award. (Tomihiro)
  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama