Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. Vždyť jeho otec zlomil během padesátky hůlku a stejně doběh jedenáctej, a svého syna nechal Pavka porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže právě syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává „nahoru" - do zasněženého světa horských chat. Spustí tam lavinu událostí a vzpomínek a v neposlední řadě se naučí, jak se proflusává mlha. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Co se stane na horách, má zůstat na horách, to je možná pravda Vojto, ale v tomto případě jsem rád, že to co se natočilo na horách došlo do nížin. Na komedii si cením především toho, že je to komedie a že ze sebe vycáknu nějaké to hi hi a ha ha. Příběh měl i nějaký další žánrový přesahy, ale ty do toho horskýho brajglu skvěle zapadly a nějaký nimrání v tomhle oddecháči nechávám na xxmartinovi, to je bezesporu chlapec na svým místě, rozumí humoru, rozumí filmům, rozumí všemu, jen kdyby byl na horách, tak by se tam stalo asi uplný hovno. Škoda že nebylo víc Terezky, rozesmutněl si tím milej Vojto mého kámoše Honzíka, který je do Terezky zabouchlej a trvalo mu celý jedno pivo, než se z Terezčinýho minimalismu vzpamatoval. Jinak Ondřej Pavelka je horskej bůh o tom žádná. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Co dodat. Česká komedie. Ano zasmějete se. Dokonce i několikrát. Jenže vše je předvídatelné a nezapamatovatelné. Navíc když se do filmu začne vkrádat to co mi češi do komedií vkládáme rádi, tedy něco smutnýho, máte dojem, že už se zase díváte na něco co už jste několikrát viděli. 55 procent. Úplně zlý to není. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mně to bavilo, smál jsem se hodně. Je to crazy komedie, ale je to vtipně postavený, dává to smysl, dialogy jsou super a hercům taky nemám co vytknout. Pavelka tu byl naprosto skvělej. Flashbacky do 70s maximální. V tom českým marasmu, kde se točí samý vztahový kraviny, je tohle klenot. // edit: původně jsem dal čtyři, ale když tu vidím ty pohoršený komentáře, tak dám 5. Tohle je v místním kontextu opravdu podařený film, který v rámci žánru dělá přesně to, co má. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vojta Kotek se stejně jako jeho herecký kolega Jirka Mádl rozhodl zkusit natočit svůj vlastní film a ukousl si příliš velké sousto, které nedokázal spořádat. K ruce měl celou řadu slušných herců a zasněžené prostředí hor, ale bohužel neměl k ruce kvalitního scénáristu a i s režií dost tápe. Film není vyloženě trapný, jako tomu je u většiny filmů české produkce (ačkoliv postava Prachaře je klasickou karikaturou, která se v tuzemských filmech vyskytuje) jen není absolutně vtipný a neví, jak pracovat s postavami ani příběhem. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

No nebylo to úplně nejpovedenější. Tak do půlky to bylo dobrý a celkem i vtipný. Ale pak mě to už přestávalo bavit. Co mi tam vadilo bylo práskání bičem. To se tam nehodilo, ikdyž to asi mělo navodit vtipnou atmosféru. A co mi přišlo opravdu trapný bylo, když Prachař pořád dokola opakoval "on mi chce ustřelit koule" nebo tak nějak. To tam řekl tak desetkrát za sebou, jako by nám chtěl vtlouct do hlavy " lidi smějte se, tohle je fakt vtipná věta". Co se týče skóre, Mádl : Kotek - 1 : 0. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu je zmíněná chata Albertovka a také je zmiňován běh na Tři krále. Albertovka se však ve Špindlerově Mlýně a jeho okolí nikde nenachází a běh na Tři krále se zde nikdy nekonal, aby z něj byla tradice. (vyfuk)
  • Titulní píseň „Padesátka“ přímo pro film složil Michal Hrůza. Píseň vyšla i na Hrůzově albu Sám se sebou (2017). (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se z jisté části natáčel v srdci Krkonoš ve městě Špindlerův Mlýn, kde také se mohli místní občané zúčastnit natáčení. (vyfuk)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama