Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (225)

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

je otázkou,jestli může člověka zklamat něco,od čeho nic nečekal...evidentně může.I potom co jsem shledal po celkem solidní jedniččce druhý díl hloupým,ani zdaleka mě nenapadlo,že je možné jej v tomhle ohledu překonat.Trojka to dokazuje úplně na všech frontách.POstavy jsou stále na pěst,ale svojí hlouposti přidávají úplně nový rozměr.Na erotické scény,které byly to jediné celkem fajn v přechozích dílech trojka prakticky úplně rezignuje a naplno tak film ukazuje,jak slabé a hloupé je to vše okolo.Z dominatního a charismatické Christiana je uplakánek prvního řádu,který úspěšného podnikatele a lamače dívčích srdcí připomíná asi stejně jako Láďa Hruška kuchaře nebo "vynálezce".Ocelová Anička už se nenechává mlátit skoro vůbec,ale ofuky dělá ještě větší než ve dvojce a scénář jí k tomu všemu vkládá do úst neuvěřitelné repliky,které jsou pronášeny s takovou naléhavostí a uvědoměním až má divák potřebu se smát a milou Aničku zavřít do červeného pokoje...a nechat jí tam zavřenou.Navždy.Snahu o rádoby drama s prvky pseudodetektivky v závěru je lepší nezmiňovat protože to už bylo hodně na hranici parodie...10% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Můj bezprostřední dojem z toho filmu vyjádřilo jedno z prvních jmen, které se objevilo v závěrečných titulcích: "Philip Nee Nee". Všechno podstatné se seběhne během posledních cca 15 minut, jimž předchází hodinu a půl dlouhé bezdějové pásmo reklam - na svatební šaty, Paříž, Audi, pánské košile, vanilkovou zmrzlinu, Aspen, erotické hračky... vyprázdněná narace pro snoby. Jediným trápením hrdinů bohatých tak, že nakupují v buticích, kde vám k vybírání šatů nalijí šampaňské, je po většinu filmu to, zda si večer zpříjemní análním kolíkem, vibrátorem nebo bičíkem. Namísto Dornana cvičícího na gymnastickém nářadí je zde pro milovníky campu Dornan zpívající u klavíru (plakátu k filmu typu Riddick: Kronika temna se tentokrát bohužel nedočkáme). Jinak mezi ústředním párem zůstává vše při starém. Anastasia se dostává do problémů a neposlouchá. Christian ji trestá, což se jí někdy líbí a někdy ne. Veškeré neshody ve vztahu řeší drahé dárky. V souhrnu přesto malinko snesitelnější než druhý díl, který byl o deset minut delší a v nerespektování jakékoliv příběhové logiky a kauzality mezi scénami mnohem urputnější. Uměním bych to v žádném případě nenazýval, nicméně mi přijde pozoruhodné, že někdo dokáže napsat a natočit film prázdný do té míry, že v něm není nic, co byste mohli nenávidět. Ale hezky se na to kouká a váš mozek může pohodlně relaxovat. 35% ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Takový poklidný domácí novomanželský sex přerušovaný jen nesouvisejícím špatným krimi příběhem, který byl vymyšlený asi jen pro to, aby sága byla třídílná. Reakce postav kdykoli během filmu byly naprosto otřesné a nelogické. Nemůžu ani říct, že by herci přehrávali, spíše jejich postavy kompletně přeháněly. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Bez mučení hned na začátku přiznávám, že mám velkou slabost pro irského herce Jamieho Dornana. Nehledě na to, že v závěrečné části téhle nenáviděné trilogie vypadá se strništěm na tváři konečně jako pořádný chlap, který by stál za hřích nejen díky své vymakané postavě. Navíc oproti druhému veskrze nudnému dílu jsem se nakonec dočkala i nějakého napětí a téměř detektivní zápletky. Třebaže byl scénář místy dost hloupoučký, tak jsem si Padesát odstínů svobody překvapivě docela užila. Možná trochu nadhodnotím, ale já se fakt bavila. (70%) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Lepší než minulý díl - kratší, s propracovanější dějovou linkou. Lepší než kniha - žádná nesnesitelná Anina vnitřní bohyně, jenom miminum rádobyvzrušujících mailů a zpráv. Erotické scény opět spočítáme na prstech jedné ruky, ale čekal snad někdo něco jiného? Dva hezcí lidé spolu žijí v krásném bytě, jezdí na krásné dovolené, řídí krásná rychlá auta. Do toho si poradí s jedním záporákem, manželskou krizí a jestli neumřeli, tak tam žijí dodnes. Jen ten Dornanův zpěv si teda mohli odpustit. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčanie filmu trvalo 103 dní. (ČSFD)
  • Severoamerické tržby byly 100,4 milionu dolarů, celosvětové pak 372 mil. (NIRO)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama