Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Akce je dobře natočená. Herci mi sedli. Bylo to vtipné. Oldschoolová akce se spoustou pyrotechniky a kouzelná výprava filmu dávají šťávu. Pár tupých dialogů, pár tupých scén, ale celkově nádherná podívaná. Proč tak nízké hodnocení a status propadáku? Lidé prvně hodnotící žili asi v náročné době. Dnes už je to jen omílání. Oproti digitálním prasárnám, s mnohem lepším hodnocením, je tento film skvostem. A kruťte si, pokrytci, hlavou jak chcete. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Perfektní úvodní hudba ( John Debney ) a povedené kamerové záběry ( Peter Levy ) vyzvedly snímek, hned z počátku, docela vysoko. Snad to tak zůstane alespoň 50 % filmu. Dobrodružný snímek o Morganě Adamsové ( Geena Davis ), ženě, která po smrti svého otce zdědí pirátskou loď Jitřenku i z posádkou. Ve 25 minutě je strhující pasáž. Průnik Morgany a Williema Schoa přístavem a městem Port Royal je nádherný a povedený. CITÁT - S tebou vždycky byly potíže......... Morgana navštíví i Spittfieldský přístavní město a její odchod bude opět výbušný. SPOILER : CITÁT - Gratuluji, madam, právě jste zničila další město......... KONEC SPOILERU. Dobrodružný snímek plný akce a hledání pokladů, vynikající hudba a perfektní ozvučení. Film má pár chybiček, ale jinak je to slušná plavba. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slátaniny tohohle tyou mě vždycky odpuzovaly, snad možná být v hlavní roli muž a ubrat tak polovinu "rádobyhlášek", údajných dějových "zvratů" a připitomělé akčnosti a film by aspiroval na průměr nejvyššího kalibru. Pirátská tématika se holt musí zpracovávat úplně, ale úplně jinak. Tedy odpustit si výlety do teenagerských komedií (nemá-li jít o totální parodii) i do jejich romantických konkurentek a soustředit se alespoň na jednu vážnou postavu. (Jestli to může být vůbec někdy ženská, je jednoduchou otázkou.) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Možná budu za tohle provokativní a (mírně) nadsazené hodnocení vyloučen z csfd. Jenže film, který je všude zmiňován jako příklad naprostého propadáku a pro R.Harlina znamenal nástup cesty dolů, vůbec není špatný. Po řemeslné a technické stránce je dokonce vynikající, o monumentální hudbě J.Debneyho ví každý sběratel soundtracků své, s konceptem akční ženské hrdinky předběhl Harlin v Hollywoodu dobu, no dobrá, M.Modine je docela nezajímavý, ale přímočarý scénář (jak jsem trpěl u překombinovanosti Pirátů z Karibiku) a ta stará, dobrá ruční práce a vypiplanost každého detailu, nemluvě o Harlinově perfekcionismu v akčních sekvencích…ano, tenhle film si svých 5 hvězdiček zaslouží. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výborný film s perfektními efekty a bezvadně nasnímanými akčními scénami. Nic jiného jsme od Harlina nemohli čekat. Bohužel až moc jednoduchý scénář způsobil naprostou zkázu tohoto, na svou dobu rozhodně nadprůměrného, pirátského filmu. Film, který mohl být ceněn za svou skvělou hudbu, výpravu, kostýmy a kameru.. zkrátka téměř za všechno. Škoda. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Z důvodu nízkých zisků a vysokého rozpočtu snímku vyhlásila produkční společnost Carolco bankrot, a to už šest týdnů před premiérou filmu. (Coldrex)
  • Režisér snímku Renny Harlin si střihl bezejmennou roli jednoho z pirátů. (Olík)
  • Renny Harlin byl nominován na cenu Razzie za nejhorší režii roku. (fannah)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama