Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Byl to vánoční speciál, tak si v něm Moffat vyzkoušel dost originální a promyšlenou hru. Jasně nemá to nějak extra větší smysl, ale přesto to bylo zábavné, hravé, chytré a originální. 
Ale jako jo, nemuselo to každému sednout, ale co jsem se tak díval po internetu, dost lidem to sedlo. A to většinou na Moffata vidím v poslední době jen samé nadávky. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

bloodcountes

To, že jseš fanatická fanynka Benedicta neznamená, že já když mám jiný názor nemám pravdu a naopak.

Moffat před lety vzal jednu významnou postavu literárních a filmových dějin a přenesl ji do současného prostředí. Udělal to lehce natahovaným, ale přesto dobrým dílem. To co s touto postavou, ale předvádí v posledních epizodách je zneuctění této postavy na entou a to jen, proto aby si nahonil svoje ego a připadal si jak Nolan. Protože jinak si nedovedu představit proč by překombinovával tak svoje příběhy, aby člověk při jejich sledování měl pocit, že neví vůbec nic a sledoval scény zpřeházené a jen čekal kdy se to konečně rozjede. Ovšem poslední dobou se tou něj ani nerozjíždí. Navíc se snaží tvářit jak geniální jeho díla jsou. Tenhle člověk u mě ztratil veškerý respekt, ale ty vapadáš, že ať to bude sebevětší sračka tak se budeš dívat, protože Benedicta máš ráda. Neberu ti to. Jen tu vyjadřuju svůj názor.

na příspěvěk reagoval Bluntman

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Yalka

Selhání bylo, že kvůli němu zemřel ten chlap na tom zámečku i přesto, že mu, jak on sám říká, slíbil, že ho ochrání.

na příspěvěk reagoval Yalka

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

dragon94

mě je na blití z tebe už... když seš trotl, kterej to nepobral, musíš se tím pořád tak chlubit? Tvůj post se snaží bejt odsuzující jako by tvoje slovo mělo nějakou váhu, dokonce jedinou pravou. Nesud a nebudeš souzen. Tyhle generalizující žvásty přenechej dementním kritikům, který za to aspon dostanou zaplacený a nevystupuj tady jako soudce a kat v jednom. Lidem jako ty se já a Moffat jenom smějeme, chudáčku omezenej.

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel dragon94 smazal svůj příspěvek.

Yalka

Yalka (hodnocení, recenze)

Náhodou? Jak se to vezme. Město bylo Londýn (nebo snad ne?), to zas tak málo pravděpodobné není, počkaly si na vhodné tělo a pak to spustily. Tak jsem to pochopila já. Co nechápu já: co myslel Sherlock tím svým selháním? Že případ nevyřešil on ale Mary, nebo snad nechal tu lady Carmichaelovou běžet (případ zůstal oficiálně nevyřešený)?

na příspěvěk reagoval dragon94, dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

ti88na

Je to prosté milý Wats... Jelikož jsem díky speciálu přestal vidět seriál s růžovými brýlemi a je mi jasný, že to Moffat už z těch sraček nevytáhne spíše je ještě prohloubí... Prostě díky téhle epizodě jsem přestal seriál nadhodnocovat a odpouštět mu jeho chyby, kterých má dost. Moffat to dosral. A bojím se, že ten člověk už nedokáže nic udělat dobře, protože se bude snažit neustále překonat svou překombinovanost... Není totiž normální, abych celou epizodu čuměl na to co z těch sraček, který nedávají absolutní smysl,  vyleze a nakonec se nedočkal vůbec ničeho. A případu ve finále tak jednoduchého, že ho nikdo nevyřešil a namísto jeho vyšetřování či čehokoliv jsme se dočkali přinesení lístečku od nějakýho kluka z ulice...

Gratuluju Moffate... Celou dobu sis přicmrdával do vlastního rybn níčku, až si nakonec úplně pohřbil jméno Sherlock Holmes a všechno to co by měla tahle postava představovat. Ve finále 3tí série jsi z něj udělal toho jediného co dokáže zmáčknout spoušť a dával o něm proslovi jako o Jamesi Bondovi (plus stejné záběry jako ze Skyfallu)... A teď jsi mu vzal ten poslední zbytek smyslu. Tak jak jsem říkal, že je to lepší než Ritchieho verze.. tak tenhle díl jasně dokázal, že Ritchie, alespoň ctí postavu jako takovou a pro své úchylné choutky z ní neudělá sebeparodující prázdnou karikaturu jenž pohřbívá vše to co tahle postava měla být.

Je mi opravdu blivno...

na příspěvěk reagoval bloodcountes

 (hodnocení, recenze)

Yalka

Takže shodou okolností umře podobná žena jako ta nevěsta ve stejném městě? Sherlockovo tělo našla proto, protože dvojníka použil Moriarty a následně ho zabil. Tady to byla jen scénaristická berlička. Moffat už se asi moc nesnaží.

na příspěvěk reagoval Yalka

Yalka

Yalka (hodnocení, recenze)

IMHO tělo sehnala Molly (podobně jako pro Sherlocka, sám to říká).

 (hodnocení, recenze)

Nechápu proč by skupina feministek zabíjela ženu, která se podobá té nevěstě, když to bylo v rozporu s jejich společenstvím.

na příspěvěk reagoval Yalka, BardDeLune

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

Já jsem nesdilela to napjatý těšení spis jsem si myslela že me to moc nenadchne ale Mofftissaci me zase dostali a považuji tenhle speciál za opravdu spešl jizdu na surfu mysli mezi snem a realitou kde přesto dávají věci smysl s až ďábelsky vymakanymi detaily:)))))

Mr.KarlAdler

Mr.KarlAdler (hodnocení, recenze)

Mně teda mnohem víc vadila ta překombinovanost ve třetí sérii, kdy jsem čekal komplexní vysvětlení konce Reichenbach Fall. Tam mi přijde, že se nejdřív maskovalo to, že vlastně není nic, co by nás srazilo do kolen (a bylo tak originální jako předchozí díly). A pak se marně snažili Magnussena narvat do Moriartyho formy.

Vždyť tenhle speciál je totální fan made ze strany tvůrců. Má to v sobě všechno, co celej seriál dohromady, a ještě se to vidí očima druhejch. SPOILER: A tím, že se to odehrává v Sherlockově hlavě, jsou lehce omluvitelný ty veškerý dějový šílenosti. Fakt mi to přišlo strašně hravý. A kdy jindy si můžou tvůrci dovolit to "koukejte, co všechno efektně dokážem" než ve speciálu, kterej vlastně vyřešil jen Sherlockovu chvilkovou posedlost úhlavním nepřítelem. Nic víc. A využil u toho vypravěčský způsoby, co mě od začátku tak baví.

Je to samoúčelný, ale je to taky pro jeden účel - speciál, ne?

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Nu, pokud někdo nepobral, že o tu titulární přízračnou nevěstu už od začátku jaksi moc ani vůbec nejde, pak není divu, že se v těch mentálních skocích ztrácí.

ti88na

ti88na (hodnocení, recenze)

dragon94

Tentokrát mi dabing až tak nesadol, pritom v seriály mi vôbec nevadil. Nechápem ale prečo kvôli špeciálu znižovať hodnotenie celého seriálu. Ja som z tejto epizódky tiež nebola nadšená, ale ide o samostatnú časť, ktorá dúfam dáva bodku za treťou sériou a nie je začiatkom novej :)

na příspěvěk reagoval dragon94

Příspěvek byl smazán administrátorem.

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

Koukali hlavou:))jde o to jakou hemisferou. Pokud vyhradne nebo z velke casti levou, tak si to moc neuzili (jako ostatne nic). A vezmeme-li v potaz, ze nejvic levou pouzivaji muzi, mame tu lehky fakacek od Mofftisse pro tyhle omezene týpky ( kteri jsou ve filmu nemilosrdne vrazdeni)))))

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

Bluntman

no dal se do toho poustet nebudu a klidne uznam porazku. ;-) Me ten dil proste i diky tomuhle prisel strasne divnej.  Sherlocka jako takoveho jsem si uzil, ten pribeh vubec. Ale tak to je muj nazor, chapu, ze to hodne lidi vidi jinak. ;-)  

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

simon84

Ehm, opravdu chceš Sherlockovi vyčítat, že se nedrží striktně pravidel detektivky (přestože se od první mini-série ustanovuje jako sebeuvědomělá hra s nimi, a to explicitně skrze dialog/monolog postav/y), přičemž své tvrzení chceš podepřít odkazem na Wiki, kde je pasáž věnována tomu, jak ona pravidla byla napadána literáty vč. Chandlera v polovině 40. let minulého století? Zajímavá strategie. Uvidíme, jak se vyplatí.  

na příspěvěk reagoval simon84

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

simon84

SPOILER Jenže tu o případ fakt nešlo, ale o to, co řešil Sherlock pomocí něho. Ujištění, že je Moriarty mrtvý. Pravda, ve finále to působí opravdu trochu zbytečně, ale Moffat si chtěl na tomhle vyzkoušet svůj lunapark nápadů, co má v hlavě. A to funguje perfektně :)

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

SPOILER:  

jako ok. tim to asi mohou omluvit, ale jak to nekdo komentoval na FB: "Mycroft to cely vedel dopredu, coz svedes na to, ze to bylo cely v Sherlockovy hlave. Takze nic nedava smysl, protoze se to hlavnimu hrdinovi zdalo a mame tu klasickej Dallas moment..."

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

simon84

Mírný spoiler... Ad Watson, to není zcela fér, jelikož Watson jako takový tam skoro není. Drtivou většinu času je to Watson (a ostatně veškeré postavy), tak jak jho/e vidí Sherlock a v tomto byl jak Watson tak i ti ostatní trefení perfektně.

na příspěvěk reagoval simon84

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Překombinovanost? Jistě, seriál okázale používající postupů mindgame děl a propojující pouhé dvě linie směřované zpět je překombinovaný, přestože je velmi jednoduchý a snadno pochopitelný. Nesmyslný? Tak jistě, když je vše nejenom explicitně řečeno několikrát, ale navíc i různými postupy předjímáno. To pak fakt nedává smysl. A detektivní zápletka v rovině minulosti je předvídatelná, protože... o ní třeba nejde, protože je okázalou hru, která je vázána na téma a na záhady spojené s posledními epizodami druhé a třetí mini-série? Fakt by mě zajímalo, čím se mnozí na podobné počiny dívají. Hlava to nebude. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

dragon94

jj, ja si treba Sherlockovi sceny porad uzival, protoze Cumberbatch me fakt bavi v tehle roli. ale ten pribeh byl proste debilni, z Watsona delaj kretena a z jeho manzelky nadzenu... chjo. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, DaViD´82

Reklama

Reklama