Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 2

Recenze (185)

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Nemám problém usadit Elementary vedle Sherlocka do své topky. Vtipné, svižné, zábavné. 80% P.S. Jsem si jistá, že siru Arthurovi by se tohle zpracování líbilo. Sherlock Holmes žije v NY a bojuje se závislostí na heroinu. Jeho partner Watson je žena, bývalá doktorka, udržující vztah s Mycroftem, který je naprosto k sežrání. :-D Lestrade je troska, paní Hundsonová trpí kompulzivní poruchou a Irene Adler je...Moriarty! Třešničkou je výborně zvolený casting. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pokud odhlédnu od toho, že toto nemá nic společného s geniálním seriálem bbc, krom jmen hlavních představitelů, tak to není zase až špatné. Podívala jsem se na to opravdu ze zvědavosti a také proto, že čekat, až natočí další sérii Sherlocka, je dost těžké... Takže znovu: neočekávala jsem od Američanů nic zvláštního, když se hrdinové náhodou oslovili jmény, tak jsem prostě neposlouchala a dalo se to. Sice pořád nechápu, proč se Amíci musí vrtat do všeho, co se natočí jinde, ale budiž, pokud by to byla jejich jediná úchylka, brala bych to :-). ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem necelou polovinu první řady, ale přestože se to většinou nestává, seriál mě neupoutal natolik, abych se na něj koukal pravidelně. Je jisté, že Elementary ani po kotníky nesahá britskému Sherlocku, dokonce Elementary krom jmen a hlavní premisy nemá se Sherlockem Holmesem nic společného. Poměrně dobrá detektivka, žalostně špatný Holmes. Jako každý americký seriál i zde jsou děje tvořeny tak, aby to mezi hlavními postavami jiskřilo a diváci doufali, že se ústřední dvojice dá dohromady (což na Sherlocka Holmese už vůbec nesedí). Nevím, jestli je to mnou, nebo tím seriálem, ale dost mě nudil klasický hodinový (resp. cca 45minutový) formát. Buď to odsuzuji, protože tyhle "delší" seriály nemám moc rád, nebo ty příběhy jsou málo promyšlené, nebo efekt místního "Sherlocka" působí až příliš chabě. No, je vlastně možné, že to budou všechny tři možnosti... ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom tohto seriálu je meno hlavného hrdinu. To meno nás núti porovnávať, ale bohužiaľ sa táto americká verzia nemôže rovnať svojim súčasníkom ani predchodcom. Meno Sherlock Holmes to nie je len detektív, ktorý rieši prípady pomocou dedukcie, má predsa svoje charakteristické črty tak fyzické ako duševné a toto Johny Lee Miller absolútne nespĺňa, pričom mu nepomáha ani scenár. A urobiť z Dr. Watsona ženu, s ktorou by v budúcnosti malo dôjsť k zblíženiu, tak to už snáď ani netreba komentovať. Ale ako som v úvode napísala, stačilo by zmeniť meno hlavnej postavy a bol by to celkom pozerateľný kriminálny seriál, ktorý však tak ako tak neprekračuje hranice jemu podobných. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je nutné priznať si, že tento Sherlock má s tým pôvodným spoločnú maximálne genialitu, v tomto prípade však aj jeho genialita je podmienená prístupom na internet. Keďže pôvodným Sherlockom však nie som veľmi poznačená som schopná prijať tento seriál s nadšením. Urobiť z detektíva S.Holmesa potetovaného abstinujucého narkomana a z Watsona slečnu Watsonovú, chce odvahu - podarilo sa to však famózne. Holmes je tak príjemne megainteligentne šialený, charismatický, sympatický a s Lucy Liu zohráva fakt dobrú dvojku. V prvej sérii sa mi ohromne páčila zápletka s Moriarty, a tak som si stihla na Elementary vybudovať minizávislosť a utekám na druhú sériu. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Postava Dr. Joan Watson (Lucy Liu) nosí v seriálu hodinky Jaeger LeCoultre Reverso. (Roland Sands)
  • Poprvé v historii všech příběhů o Sherlocku Holmesovi je postava Watson (Lucy Liu) ženského pohlaví. (ing.Frosty)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama