Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (225)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Nezvyknem mať námietky na casting, ale tu si myslím, že je to kameň úrazu. Hlavne Yennefer. Tejto mladej herečke ten "badass" feeling vôbec nejde. Neveril som jej nič a prišla mi skôr ako namosúrená teenagerka, nie ako časom a skúsenosťami ošlahaná čarodejnica (prečo tam nedali niekoho s charizmou?). Ciri pôsobila až moc vylakaná a čo do presatana spravili s postavou Vilgefortz-a? :-O Samozrejme, že má seriál aj svoje klady. Hlavne funguje v poviedkových epizódach, kde to skvelo "chemizovalo" medzi Geraltom a Marigoldom (pri obidvoch chválim casting) a ich spoločné úlohy ma mimoriadne bavili. Ak však prišla veľká bitka, posledná epizóda, tak to padlo na hubu a zrazu to celé začalo pôsobiť lacno a totálne umelo. Nebyť posledných 2 epizód, kde to malo celé zapadnúť do seba a prísť k veľkému stretnutiu, tak by som bol spokojný, ale záver mi pokazil chute. Uvidíme, čo prinesie druhá séria, ktorá bola schválená skorej, ako vôbec vypustili prvú. Dobrý ťah? Kráľom seriálu roku 2019 ostávajú Watchmen, ktorí sú úplne iná liga :P ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 75%. Knihy som nečítal a hry nehral. No videl som niečo keď to hrával brácho. Fantasy mám rád, Hernyho tiež a na zaklínača som sa tešil. No po prvých dieloch som celkom vytriezvel a niektoré diely (hlavne druhý) som pretrpel. Veľká škoda, že sa s toho spravil seriál, pretože sa to zbytočne naťahovalo v niektorých momentoch a navyše to vyzeralo trošku televízne. Nie vždy a nie veľa, ale prišlo mi to tak. Tak či tak je to pekne spracované fantasy, hudba, príšery, atmosféra a obzvlášť súboje s mečom sú bravúrne natočené. Chápem tvorcov, že to nechceli zbytočne zoštíhľovať, ale chceli dať priestor viacerým postáv, no takto mi to prišlo, že trpel viac príbeh, ktorý nieje zlý len sa zbytočne ťahal. Keď si to porovnám s inými fantasy filmami alebo seriálmi, tak Witcher za 8 hodín moc toho nepredviedol. Verím, že druhá séria bude lepšia ako táto "predstavovačka". Obľúbený soundtrack: Geralt Of Rivia - Main Theme Song, Toss A Coin To Your Witcher (Jaskier Song), The Wolf's Path. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílo A.S. mám opravdu hodně rád. Na seriálovou verzi jsem se ani nijak moc netěšil, ani se k ní neupínal, jelikož jsem se chtěl vyhnout zklamání, že to zkrátka nebude podle mého gusta. Po prvních 4 dílech jsem byl naprosto unešený a nadšený! U pátého a šestého jsem vystřízlivěl a zažil zklamání. Poslední dva mou náladu pozvedly, nikoliv již k počáteční extázi. Povedl se casting, od začátku jsem koukal na Geralta a ne na herce, Yen taky naprosto výborná, Ciri jakbysmet. Fajn i vedlejší postavy, třeba Myšilov, Calente. Předlohu si dějově už do detailů nepamatuju, ale za mě je to dost věrné. Navíc celou dobu jsem měl pocit, že jsem v Sapkowského světě, atmosféra (jo mohla být trochu tamější a špinavější), hlášky. Chorografie soubojů skvělá. Souboj se zbojníky v Blavikenu je jedna z nejlepších scén, jakou jsem kdy viděl. Striga taky super. Hudební doprovod úžasný. Tolik k tomu dobrému. Brnění Nilfgardu je fakt průšvih, ale dá se to přejít a snad to v dalších sériích napraví :). Některé scény jsem moc nechápal. Orientace v ději a prostředí celkem složitá i pro fanouška. Některé kecací scény nudné. Boj o Sodden byl přinejmenším zvláštní. A někdy to působí lacině. Co na závěr? Bylo to super, ale mohlo to být ještě o mnoho lepší. Rozhodně nejsem naštvaný a vidím ohromný potenciál do dalších sérií. 4,5* ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč nás Lauren S. Hissrich během příprav seriálu tolik strašila?! Zaklínač se totiž nakonec nad očekávání povedl. Předlohu sice neadaptuje úplně přesně (proč by taky měl…), využívá ji ale dostatečně, občas i doslovně používá její obzvlášť povedené repliky. Vypráví v dobře zvolené struktuře třech časových rovin pro tři hlavní postavy, díky čemuž můžeme zároveň sledovat původ Yennefer a Ciri a zápletky z povídek s Geraltem. Tato nechronologičnost není hned zpočátku zřejmá, čtenáři zde budou ve výhodě, pozorný divák se ovšem nebude ztrácet i bez znalosti knih. Je ale pravda, že některé povídky vzal seriál až příliš rychle a v závěrečných epizodách řada nevygradovala tak dobře, jak by měla. Henry Cavill obecně možná nemá obrovský výrazový rejstřík, Geralta ale zvládá výborně a herecké schopnosti dorovnává obrovským zápalem a porozuměním zdrojovému materiálu. U Ciri a Yennefer nakonec také nebyl důvod k obavám. A Joey Batey jako Marigold, ač třeba na statických fotkách ze středověkého okolí poněkud vyčnívá, jakmile začne mluvit nebo dokonce zpívat, je skvělý. Přešlapem se tak ukazuje jen Triss a pár vedlejších postav (dryády jsou ale úplně v pohodě). Seriál se může chlubit nádhernou výpravou (jen s výjimkou vysmívané nilfgaardské zbroje). Fantastický soundtrack s důrazem na struny a smyčce využívá i středověké a renesanční nástroje (loutna, niněra a mnohé další), což mu oproti klasickému orchestru dodává kromě „dobové“ atmosféry i dojem určité neučesanosti, drsnosti. A Geraltovy bojové scény nabízí vynikající choreografii s mečem. Jen těch scén pohříchu není zas tak moc a ta asi nejlepší je hned v první epizodě. I přes některé výtky jsem zkrátka se Zaklínačem nadmíru spokojen. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) a Marigold (Joey Batey) rybaří a chytají velkého sumce, zatímco v seriálu přichází bard za zaklínačem s tím, že se již roky neviděli a ptá se jej, co dělá. (Geralt z Rivie)
  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno