Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (378)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od roku 2013 čekám na další kvalitní film mého oblíbeného Willa Smitha. Poslední tři filmy s ním byla docela tragédie, a proto jsem tak rád, že konečně je Collateral Beauty dobrým filmem. A to nejen proto, že Smith hraje naprosto parádně. Spousta lidí sleduje každé Vánoce Lásku Nebeskou (2003). Já si dokážu představit, že tohle je další Vánoční film, který by se mohl každý rok promítat. I přesto, že je hořký a smutný. Úspěšný vedoucí velké firmy (Will Smith) přijde o dceru a ani po třech letech není schopný se s tím vyrovnat. Ovšem jeho kolegové (Winslet, Norton, Peña) mají taky svoje starosti a netečnost jejich vedoucího je přivádí do dalších problémů. Ve stejné době přichází za Smithem tři osoby - Láska, Smrt a Čas. Svými konfrontacemi se snaží navrátit krásu a lásku do jeho života. Film jako takový funguje díky scénáři po každé stránce. Je dojemný a zahraný skvěle. Sice jsem měl někde pocit, že si film až moc přehnaně vynucuje divákovi emoce. Nicméně konec mi dává za pravdu, že je tohle jedno z lepších dramat o životě. Díky skvělým hercům to funguje. Oproti třeba Sedmi životů (2008), kdy film graduje pouze na konci, a celý film máte jasnou představu, jak skončí. Možná to nemá tak hlubokou myšlenku, ale emoce fungují, jak mají a propletenost příběhem mezi charaktery se mi moc líbila. [Csfd projekce19] (80 %) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Scenár tento film skutočne viac ničí, než mu prospieva. Málo vecí tu reálne dáva zmysel a mám pocit, že je to trošku melodramatický a manipulatívny film. Najviac to stojí na tých hereckých výkonoch, ktoré sú veľmi dobré a musím priznať, že Will Smith je podľa mňa veľmi dobrý. Možno by sme z jeho postavy dostali viac, keby bol film napísaný úplne inak, ale čo už človek narobí? Naomie Harris je podľa mňa najlepšou postavou filmu a osobne som si ju skutočne aj najviac užil. Veľmi veľa toho dáva a asi najviac jej verím. Čo sa ostatného týka, podľa mňa je to pozerateľné, má to pár dobrých myšlienok, no viac by sa mi asi páčila možnosť, ktorú naznačoval trailer, keby sme skutočne išli do tej fantasy sféry a mohli sme sa skutočne stretnúť s reálnou láskou, smrťou a časom a nie hercami, ktorí ich hrajú. Ako film je to okey, no jednoznačne mám pocit, že z toho obsadenia a príbehu sa dalo vytrieskať oveľa viac. Klamal by som, ak by som povedal, že som si nenašiel vo filme absolútne nič, ale znovu by som si ho už určite nepozrel. Pre mňa dobre vyzerajúci priemer. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ľudia v sebe nosia rôzne ťarchy, či už to je sklamanie zo života, lásky, smrti. Tento príbeh, je vlastne trochu vypočítavý a odhad pointy nieje až tak ťažké, ale svojou sentimentalitou, dáva prislúchajúcich do kolien. Poplačete, väčšinou...je to smutné, je to inšpirujúce, je to tragické, ale vždy je to optimistické...na Štedrý deň, by som mu asi nafasoval 5ťku. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Není to tak přeslazené, jak bych čekal a o stupínek dál to rozhodně táhne skvadra herců, o jaké by si kdejaký režisér mohl nechat snít. (Ne vážně nechápu, že tahle jména sehnali do jednoho filmu.) Ovšem je celkem škoda, že film staví na momentech, které jsou dost předvídatelné a přitom je schovává jako esový triumf na konec. Ale nemůžu říct, že by mě příběh nebavil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na to aby to bola špičková dráma by musel byť Will Smith trochu menej uplakaný a záver sa nemusel toľko snažiť pritlačiť na divákove city. Inak okrem hlavnej dejovej línie tu máme mnoho vedľajších, ktoré predstavujú skvelí herci, ale tie príbehy sú ploché a neopracované, nejdú veľmi do hĺbky. Dokonca sú aj nedotiahnuté, ako je „vzťah“ Keiry s Edwardom. Ľudia sú radi emočne vtiahnutí, ale nie, ak je tá snaha toľko evidentná a nedokonalá. Za najväčšie pozitívum považujem krásnu hudbu na záver. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Keira Knightley hraje ve filmu postavu se jménem Aimee Moore. To pochází z francouzského slovesa aimer, takže její jméno znamená více milována. (MessiM)

Reklama

Reklama