Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle zdejšího hodnocení (a už i samotného faktu, že se část filmu odehrává ve vesmíru) jsem to čekal horší. Dokonce mě po zhlédnutí trochu mrzí, že natáčení filmu bylo ze strany studia strašně uspěchané a že došlo k výměně režisérů (a tudíž i vize), protože si myslím, že nebýt toho, tak čtvrtý Hellraiser dokonce vůbec nemusel být špatným pokračováním. Bohužel kvůli třem časovým linkám by filmu prospěla buď mnohem delší stopáž, nebo jeho rozdělení na aspoň tři filmy. Ono potenciálu tu není zrovna nejméně, ale tím, že je celý narvaný do 86minutového filmu, neuvěřitelně ztrácí na kvalitě a zároveň působí místy možná až příliš chaoticky. I tak jsem se ale proti vlastnímu očekávání při sledování Bloodline bavil, přestože chaos v režii je tu skutečně znát. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Áno toto je ten hellraiser na vesmírnej lodi, ktorého som sa v detstve pomerne dosť bál. Ešte lepšie ako treti diel. A to je len dobre, lebo túto hororovú sériu som už chcel vzdať. Super efekty a sci-fi žáner tomu len pridal. Hodnotenie sa pochopiť nedá, ale aspoň v komentároch som našiel ľudí, ktorí hodnotili rovnako, zatiaľ fakt najlepší diel pekelníka. 4* ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Jenom šestadvacet let trvalo, než jsem se srovnal s premisou čtvrtého Hellraisera. Jen čtvrt století trvalo, než hororový žánr upadl do takového stavu, že prohrabuju starší věci, a hledám koukatelný kousky. Filmy, který jsem v době premiéry odmítl, zavrhl nebo ignoroval. Občas je to radost z nečekaně dobrý vykopávky, občas je to divácký peklo. Tenhle díl pekelnický série jsem nikdy neměl v plánu vidět. Původní trilogie je pro mě hororovej Svatej grál, a další díly bohužel spadly do kategorie lacinýho videobraku. Scott Derickson se teda s pátým dílem porval velice uspokojivým způsobem, ale přeci jenom, je to výlet jinou cestou, než by si kovanej fanoušek cenobitů přál. Ale Hellraiser odehrávající se ve vesmíru? Boha jeho, co tohle bylo za pošoustlý období? Leprechaun, Jason a další hororový ikony se musely vydat na výlet mezi hvězdy, prostě znamení těžký tvůrčí krize. Jenže tady je to uchopený celkem přijatelným způsobem. Sledujeme totiž příběh tří generací rodu Merchantů, pěkně od původního strůjce pekelné kostky, kterážto neustále zasahuje do jejich osudů. Legendární trikař a maskér Kevin Yagher chtěl ve svým režisérským debutu film pojmout spíš dějově, studio ale chtělo více akce a gore, a tak mu hotovej materiál vystříhalo a přetočilo režisérem Joe Chappellem, načež Yagher stáhl svý jméno z titulků a jako režisér je uvedenej anonymní Alan Smithee, což byl pseudonym zhrzených tvůrců, kterým studio rozjebalo filmy a oni se pak pod výsledek odmítli podepsat. Jako, bavil jsem se, o tom žádná. Věděl jsem do čeho jdu a spíš jsem byl překvapenej, že ten film vypadá dráž a líp, než jsem čekal. Jak jsem se bál těch pekelnejch psů, tak nakonec jsou hodně v pohodě. Horší to bylo s novýma cenobitama. Ani Angelique ani Dvojčata nedopadly nijak slavně. Obzvlášť u dvojčat to zamrzí, ten nápad je dobrej, ale to provedení je prostě bídný. Některý gore mordy jsou super, taková dekapitace řetězem s ostrou kotvou je naprosto úžasná. Ale ty nepraktický lejzrový obrpušky, digizrcadlo, digidvojčata a další faily to kazí. Mrzuté. Je to prostě studiem domršený ujetý béčko, který původním třem filmům nešahá ani po kotníky, ale přežít se dá bez úhony. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl tak strašně slabý, když si to porovnám s prvním dílem. Skoro bych řekla, že byl zatím nejhorší. Nikde nic zajímavého, tentokrát ani trikově. Jakákoli děsivost se naprosto vytratila, spolu s logikou. Celé to skákání ze století do století se k tématu vyloženě nehodí. Myslím že tohle se nepovedlo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak zatím bych řekl, že nejlepší díl z celé série Hellraiserů. Triky už jsou mnohem vyvedenější, příběh je poutavý (ta rozličnost mezi francouzským předkem, současným předkem a budoucím potomkem byla zajímavá a udržela si mou zvědavost) a Pinhead je tak ďábelský, jako zatím nikdy. Ostatní Cenobiti jsou taky nápadití (ženská s oloupanou hlavou, stostlá dvojčata, pejsek). Místama to bohužel skomírá a herci jsou takoví jako e-e. Kromě Pinheada samozřejmě - u toho se ta topornost předpokládá. S prvním dílem bych to ještě kvalitativně mohl srovnat, ale dvojka a trojka (hlavně trojka) byly fakt mnohem, mnohem horší než tohle. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)
  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)

Reklama

Reklama