Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle předpokladů. Po filmařské stránce Peter Berg nezklamal. Výbuchy na maratonu a následný zmatek zfilmoval tak, že se Vám bude tajit dech. Vysloveně, jak kdybyste na místě byli Vy spolu s kameramanem. Jenže tady veškerá pozitiva filmu končí. Tedy v případě, že nemáte rádi americkou hysterii a důraz pro patriotismus. Ono je to ale koneckonců patrné už z názvu filmu, takže počítejte s tím, že Amerika je jedinečná a ve filmu je řada postav, která ji jedinečnou samozřejmě vytváří. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Točit tyhle pocty je dost ošemetná, svazující, pro spoustu lidí naprosto zbytečná záležitost. Tohle dopadlo jakž takž. První půlhodina včetně atentátu mně přišla dost otravná a vypadalo to na prázdně patetickou nudu, postupně už lepší, spolu s průběhem vyšetřování, dramatickým útěkem a (hlavně) pouliční přestřelkou s policií. A chápu nutnost ústředního hrdiny, ale největší problém tady toho filmu byl Wahlberg - nejen, že se ta postava (fiktivní) zázračně připletla ke všemu zásadnímu, což dělá z diváků debily, ale taky je Marky v téhle opakované poloze národního hrdiny už těžce iritující a kazí finální emoce. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $31,886,361Tržby Celosvetovo $52,461,361Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,889,758Tržby za predaj DVD v USA $3,881,319║ Režisér Peter Berg naďalej prekvapuje, konečne sa naučil zdatne režírovať. Po Deepwater Horizon tu máme od neho ďalší drsný bonbónik podľa skutočných udalostí. Je to takmer taký polodokument. Využíva vo filme aj skutočné zábery a výborne dramatizuje dané situácie, má to gradáciu a hustú atmosféru. Herecky to tiež povie svoje. Veľká spokojnosť a normálne sa teším čo ponúkne ďalej. /90%/ ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Snímek o Maratonu, který v roce 2013 změnil život mnoho lidem. Kdyby tyto dva teroristi nebyli úplní idioti, tak následky mohli být daleko brutálnější. Vsuvky na 11.září byly dobré a divím se, že je v dnešní cenzurované době vidíme v komerčním filmu. Bohužel v dnešní době, kde je Evropa ovládána EU, tak těchto útoků bude přibývat. Pomalu ale jistě se Evropa plní imigranty a uhlídat všechny nemůžeme. Hlavně si namastit kapsy, že paní Makrelová? 7/10 = 75% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně a realisticky zvládnutá akce (atentát, útěk, pátrání), děsně rutinní osnova (jeden typizovaný policista, který je u všeho) a dost mělkých (ne)filozofických řečí, patosu a sentimentu. Přitom ten někdy tvůrci zvládají na výbornou (bezejmenný strážník stojící na stráži u přikryté mrtvolky) a tak jen zbytečně to v některých scénách srážejí přílišným tlačením na pilu. SHRNUTÍ: Jak bychom se zachovali? Doufám, že se to nikdy nedozvíme. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Největší hvězda místního baseballového týmu David Ortiz 20. 4. 2013 pronesl legendární proslov na stadionu Fenway park, který ukončil slovy. "This is our f*cking city. And nobody's going to dictate our freedom. Stay strong!" ("Tohle je, sakra, naše město. A nikdo nám nebude diktovat, jak být svobodní. Zůstaňme silní!") Tohoto proslovu se dočkáme i ve filmu a to přímo z úst Davida Ortize. Jen pro doplnění: Red Sox vyhráli celou sezonu 2013 a první místo, kam fanoušci a někteří hráči po skončení oslav na stadionu zamířili, byla cílová rovinka bostonského maratonu. (kubsov)
  • Mark Wahlberg (Tommy Saunders) je skutočným rodákom z Bostonu. Narodil sa v okrese Boston v meste Dorchester. (chesterko)
  • Scéna dopadení a zatčení Dzhokhara Tsarnaeva (Alex Wolff) byla natočena v den druhého výročí jeho skutečného dopadení. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama