Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 1

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (339)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Točit tyhle pocty je dost ošemetná, svazující, pro spoustu lidí naprosto zbytečná záležitost. Tohle dopadlo jakž takž. První půlhodina včetně atentátu mně přišla dost otravná a vypadalo to na prázdně patetickou nudu, postupně už lepší, spolu s průběhem vyšetřování, dramatickým útěkem a (hlavně) pouliční přestřelkou s policií. A chápu nutnost ústředního hrdiny, ale největší problém tady toho filmu byl Wahlberg - nejen, že se ta postava (fiktivní) zázračně připletla ke všemu zásadnímu, což dělá z diváků debily, ale taky je Marky v téhle opakované poloze národního hrdiny už těžce iritující a kazí finální emoce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať Vaši lidé vykopávají dveře s rozvahou. Lidi mají stále svoje práva." Skutečně? Mají je? Jsem si jistý tím, že ještě pár útoků papiňáky na americké občany a všichni budou nadšeně vzpomínat na krásnou dobu, kdy mohli chodit na záchod bez souhlasu tajných služeb. Nicméně Den patriotů je neuvěřitelná zábava, protože seržant Tommy je borec, jakého dosud policejní statistiky nezaznamenaly. Tisíce policistů s vysílačkami na ramenou totiž mlčí a pouze hrdina Tommy moudře promlouvá do tichého éteru, neomylně rozpoznává výbuchy, zachraňuje, organizuje, odhaluje, pátrá, pronásleduje a bere na sebe bolest všech zraněných. Byl jsem zkrátka dojat a když zmatení policisté ve Watertownu začali střílet sami po sobě, tak jsem jim hrozně přál, aby se trefili. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Deň patriotov je podrobná rekonštrukcia bombového útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Dokonca až tak podrobná, že sledujeme obrovské množstvo vedľajších postáv, čo film predlžuje. Určite by nezaškodilo materiál trochu prestrihať a zdynamizovať celé udalosti. Ambíciou tvorcov však bolo podrobné vykreslenie udalostí. Inak ide o napínavú záležitosť s niektorými vynikajúcimi scénami ( napr. výsluch teroristovej manželky ) a notnou dávkou pátosu. Určite doporučujem, lebo takto komplexne som sa o týchto tragických udalostiach nedozvedel nikde. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Snímek o Maratonu, který v roce 2013 změnil život mnoho lidem. Kdyby tyto dva teroristi nebyli úplní idioti, tak následky mohli být daleko brutálnější. Vsuvky na 11.září byly dobré a divím se, že je v dnešní cenzurované době vidíme v komerčním filmu. Bohužel v dnešní době, kde je Evropa ovládána EU, tak těchto útoků bude přibývat. Pomalu ale jistě se Evropa plní imigranty a uhlídat všechny nemůžeme. Hlavně si namastit kapsy, že paní Makrelová? 7/10 = 75% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ať nadáváte na americký patriotismus a film kvůli tomu posíláte do kytek či nikoli, je mi to úplně fuk. Přestože mi připadalo objevení a ukázáním prstem na pachatele snad až příliš zjednodušené, film byl napínavý, dramatický, nenudil jsem se a nevytýkám mu ani závěrečné dokumentární dojímavé povídačky. Dívat se podruhé nepotřebuji, ale čtyři hvězdy mu klidně fláknu. >70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Poté, co David Ortiz pronesl v živém televizním projevu na stadionu před zápasem Red Sox slovo „fucking“, by za normálních okolností zapříčinilo pokutu televizní stanici ze strany Federální komise pro komunikaci (FCC). Po dvou dnech FCC oznámila, že daný incident pokutovat nebude. Je to první a zatím jediný prohřešek podobného typu (sprosté slovo při živém vysílání), který daná komise nepokutovala. (Caaslav)
  • Foto přejetého Tamerlana Tsarnajeva, která byla ukázána Katherine Russelové (Melissa Benoist), jeho manželce ve vyšetřovací místnosti, byla fotografií skutečného Tamerlana Tsarnajeva. Fotografie byla pořízena vyšetřovateli a unikla na veřejnost. (Caaslav)

Reklama

Reklama