Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá akční komedie, v níž vystupují zároveň animovaní i živí herci. Ve filmovém studiu vyhrál svůj boj o popularitu animovaný králík Bugs nad kačerem Daffym a vedení studia uložilo mladé ženě Kate, své programové ředitelce pro komedie, aby se Daffyho zbavila. Daffy je tedy vyhozen ze Studia, zároveň s mladým mužem DJ Drakem - dále jen "Dýdžejem", který tu by v ochrance. Dýdžej má ale slavného otce Damiána Drakea, který jako herec hrál nespočet špionů, ale ve skutečnosti jeho herectví byla jen zástěrka, je to superšpion. Vyhozený a rozhněvaný Daffy se pořád drží Dýdžeje a jedou spolu na cesty. Dýdžej dostal informaci, že jeho otec je vězněn, protože byl na stopě diamantu Modrá opice, který má tu moc, že z lidí dokáže udělat opice a naopak. Po Modré opici jdou padouši, firma, která díky ní chce ovládnout svět. Ve Studiu zatím přišli na to, že Daffy nebyl tak špatný, že popularita filmů bez něj klesá, a Kate proto hrozí vyhazov, jestli Daffyho nepřivede. Kate se podaří Dýdžeje s Daffym najít a bude jejich společnicí v bláznivém hledání diamantů i při záchraně Dýdžejova otce. Jejich pomocníky budou animovaní i živí herci, stejně tak jako na straně padouchů účinkují animovaní i živí padouši, schopní nespočtu převleků a proměn. Naše hrdiny vede cesta hrací karty, která má mít nějaký význam při hledání diamantu, do heren v USA, do záhadných laboratoří kde se experimentuje se zmizením hmoty, i živé hmoty, do pařížského Louvru za úsměvem Mony Lisy, do africké divočiny za diamantem... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale dá se u toho strávit celkem příjemných 90 minut. Brendan Fraser a spol. si sice troufli pokořit hranice animovaného světa, ale neuvědomili si, že tenhle film na to nemá. Neorganizovaně se skáče v ději anebo animované postavičky flákají hlášky, které sice vypadají vtipně, ale v podstatě vtipu moc nepobraly. Jako karikatura nepovedeného záporáka se předvedl Steve Martin, který přehrává až běda, ale přitom to jeho přehrávání postrádá vtipnost. A tak největším tahounem je Brendan Fraser, který tady ještě je ve formě na rozdíl od jeho tatínkovské vizáže z jeho posledních opusů. Má to všechno spád, bavit se budou nejspíše nejlépe diváci předškolního věku, protože dospělí tohle těžko ocení. 50% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Některé scény nejsou tak technicky dokonalé, jako tomu bylo u králíka Rogera, ale jinak je film naprosto perfektní. Tuny filmových odkazů si patrně neužije průměrná divák (odkazy na Zakázanou planetu a nebo Robot Monster), ale znalejší se bude bavit bez přestaní. Navíc je tu na desítky odkazů i na filmy známé všem a navíc naprosto skvělé hlášky a gagy. Prostě vynikající komedie, která zcela nesmyslně propadla ve státech... ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi nejsmutnější je, když se herec (Steve Martin) snaží napodobovat chováním kreslenou postavičku. To samé pokus naroubovat fyziku animáku na reálné věci. Působí to víc než debilně. Co naopak funguje fantasticky jsou odkazy na asi bambilion jiných filmů. Co také funguje je casting. Ta herecká sestava je dokonalá. Dost pobavilo pojmenovat nějakou společnost ACME (zkratka/akronym pro American Company that Manufactures Everything). A ještě z ní udělat záporáka… Co nefunguje vůbec je děj. Prakticky jde o slepenec více či méně zábavných situaci, co nemají valnou logickou návaznost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"DYNAMIT? NA CO MÁ DYNAMIT?" - "VÍTEJ V MÝM SVĚTĚ." Chaotická, extrémně zábavná blbost, stokrát lepší než předchozí SPACE JAM. Spousta akce, výborných hlášek a brutálních gagů, citací a parodií, písniček, přitažlivých slečen a k tomu komediální špička v čele se Stevem Martinem a Joan Cusack. A Heather Locklear v černém koženém oblečku to je sen. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby nic jiného, tak kvůli dvěma věcem je dobré o tomhle filmu vědět. Jednak jej doprovází úplně poslední svižný soundtrack Jerryho Goldsmithe, a coby předfilm se s ním v kinech promítal naprosto skvělý kraťas s Kojotem - Whizzard of Ow. Co se ovšem Looney Tunes: Zpět v akci týká, to je neštěstí. Příběh zcela chybí, scénáristé se "soustředili" jen na stovky všemožných odkazů, které naplácali na sebe, občasnou nehoráznou stupidnost toho, co se ve filmu dělo, "omlouvali" tím, že nechali některou z postav prohlásit cosi jako "To nedává smysl".... A tak dále. Nejvíce mě ovšem zarazila odfláknutá technická stránka. Interakce živých a animovaných postave se rozhodně nemůže měřit nejen s Falešnou hrou s králíkem Rogerem, ale ani se Space Jamem... Dost bída. Nejhorší film Joa Danteho. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • Původně mělo jít o přímé pokračování filmu Space Jam (1996) – zvažovaný název byl „Spy Jam“. (fiLLthe3DD)
  • Ve scéně v restauraci lze u postav Scoobyho a Shaggyho zpozorovat (v porovnání s dalšími postavičkami) odlišnější výtvarný styl a trhanější (méně pohyblivou) animaci, což bylo záměrem tvůrců, kteří tak chtěli poukázat na skutečnost, že studio Hanna-Barbera si v 70. letech muselo vystačit s nízkými rozpočty a jejich animace tak nebyla příliš pohyblivá. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama