Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policisté Hank Rafferty a jeho parťák Charlie Reed se při akci dostanou do přestřelky, během níž je Charlie zabit. Vyšetřováním je pověřen detektiv McDuff. Zanedlouho se Hank dostane do sporu s užvaněným černochem Earlem Montgomerym, kterého právě vyhodili z policejní akademie. Když Earl propadne panice kvůli čmelákovi, pokusí se Hank hmyz odehnat obuškem. Náhodný svědek vše natočí na videokameru a nahrávku prodá televizi. Nešťastný Hank je vyhozen od policie a odsouzen za napadení na šest měsíců. Po propuštění nastoupí u bezpečnostní agentury a je odhodlán na vlastní pěst vypátrat vraha svého parťáka. V noci přistihne ve střeženém objektu zloděje a opět se dostane do přestřelky, do níž nečekaně zasáhne i Earl. Pracuje totiž jako strážný u stejné agentury. Zatímco zlodějům se podaří uniknout, Hank a Earl jsou zadrženi policií. Po propuštění pokračují v pátrání a dostanou se do kamionu zlodějů, směřujících do Mexika. Uvnitř najdou prázdné sudy. Když zjistí, že jsou zhotoveny z neznámé slitiny a že s pašeráky musí spolupracovat někdo od policie, ukryjí náklad tajně v garáži Hankovy bývalé přítelkyně Denisy. Oba muži pak vyrazí do akce, aby konečně dopadli zločince i jejich policejního spolupracovníka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

otík 

všechny recenze uživatele

Tahle jednoduchá komedie opět spojuje černocha s bělochem a posílá je pátrat po ukradených sudech bez piva, které se jen zdají být bezcenné. Ve filmu kromě jednoduché, ale rychlé zápletky a slušného tempa potěší především představitelé vedlejších rolí – Bill Duke si stejně jako v seagalovce Exit Wounds zahrál policejního šéfa s patřičným nadhledem, zatímco odbarvený úlisák Eric Roberts si vydatně užil drsného záporáka. Klasická oddechovka s vtipnými místy i slušně natočenou akcí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Akční / Thriller / Komedie? Opravdu? Já tedy marně hledal kde to bylo akční, marně čekal na thriller a marně přemýšlím čím to měla být komedie. Nevtipná, nezábavná nuda s trapným Lawrencem, Zahnem, který mi připadal úplně mimo, scénářem, který autor nepsal, jen ho prohnal nějakým kompilátorem, co ho poskládal z těch nejlevnějších klišé nabízených nějakou zkušební free verzí, a pak z něj ještě pro jistotu vyházel všechno co mohlo hrozit humorem. Naprosto a ve všech ohledech zbytečný film. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Je to troška šialené, ale táto bláznivá komédia paradoxne vyzrela časom, pretože v 2003 by nás ani nenapadlo, že o necelých 20 rokov bude nekorektný humor, ktorý si robí srandu z rasizmu tak strašne "fresh" a tak strašne "in". V čase, kedy sa človek bojí povedať akýkoľvek nekorektný vtip, aby ho nezmazali z FB, WA, či Twitteru. Takýto film dnes už nemôže byť natočený. A o to viac som sa na ňom smial. Jasné, že je to cele prehnané do absurda, jasné že veľa vecí sa môže stať len vo filme ako tento, ale situácie z ktorých vychádzal sú bohužiaľ real - predsudky, ozajstný rasizmus, obťažovanie, zneužívanie právamoci etc. Martin Lawrence ešte v čase keď bol chudý a vo forme. Ksichty teda strúhal riadne. Mňa to zabavilo, pri pár scénach som sa fakt že rehotal. :) Ako vravím, toto sa dnes už natočiť nedá, treba o to viac ceniť. ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Filip Švarc - Martin Lawrence (Earl Montgomery), David Novotný – Steve Zahn (Hank Rafferty), Pavel Rímský - Bill Duke (Washington), Luděk Čtvrtlík, Lucie Juřičková, Václav Rašilov, Zdeněk Velen, Regina Řandová, Martin Zahálka, Miloslav Študent, Radka Malá, Bohuslav Kalva, Alena Štréblová, Jana Postlerová, Tomáš Juřička, Vladimír Kudla, Karel Richter, Jiří Valšuba, a další. Překlad: Renata Mlíkovská Zvuk: Roman Čapek, Miloš Sommer Produkce: Milena Čapková Dialogy a režie českého znění: Jana Kovaříková Vyrobila: ABZ divize Bontonfilms, 2003 ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Asi nepůjdu s davem, ale co... Mě se to líbilo, mělo to šmrnc, originální humor, spád a zasmál jsem se u toho dokonale... co víc si přát od komedie. Bravurně zvolené duo černocha (Lawrence) s bělochem (Zahn). Černoch tak trochu ulítlý magor bez sebeúcty, běloch zase hodňas s neprůbojnou povahou. Ale nakonec je z nich dobrá, originální a hlavně směšná dvojka. 80% EDIT: Hmm, posledních pět komentářů se nějak nemohu ztotožnit s celkovým hodnocením Čsfd. Nevím, čím to je. Jestli si schválně vybírám filmy, o kterých vím, že mě nebudou bavit. Nebo jestli je to mnou... Nebo tím, že mám na filmy méně času, než dřív a tím pádem si je dost nevychutnám... netuším. Ty filmy, co jsou zase podle Vás uživatelů špatné, se mi zase líbí. Třeba to tak má být, asi jsem jiný. :-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Policajný riaditeľ Washington jedol vo filme chipsy značky Lays. (BoncheR)
  • Při autohoničce na vrakovišti, kde hlavní hrdinové ujíždí v policejním autě, nabourají pravý přední bok auta (blatnik, světlo, nárazník, atd...) v dalším záběru je ale auto zcela v pořádku. (Dzarule)
  • Více než 400 000 lahví nápojů a piva bylo použito jako kulisy během přestřelky ve skladišti. (CliffLee)

Reklama

Reklama