Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 250)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokud by mi bylo jedenáct jako hlavním postavám seriálu, zřejmě bych v určitých pasážích napětí pociťoval. Věřím, že pro děti to musí být vrcholně napínavý a skvělý dobrodružný kousek na prázdniny, díky kterému budou v noci držet kabel v zatáčce až do rána, aby nemusely na záchod. Věřím, že to bude určitým způsobem přitažlivé i pro teenagery, pro které se pochopitelně dějová linka našla rovněž, sice se primárně točila okolo absolutně stupidní romance plné středoškolských klišé, ale je tam. Bohužel mi není jedenáct nebo šestnáct, takže jsem napětí nepociťoval ani v jedné vteřině tohoto hypu od Netflixu, který díky všeobecně kvalitní tvorbě může vyprodukovat už téměř cokoliv a bude to zaručeně hit ještě dříve, než si to zapne první divák... Teď jsem si vlastně jeden moment vrcholného napětí vybavil, když Winona Ryder přehrávala tak šíleným způsobem, že jsem se začal bát o její zdraví. Toužil jsem po něčem jako Fakultě v seriálu, skloubenou o drsnější verzi ETho a další prvky z legendárních sci-fi 80. a 90. let. Dostal jsem vylouhovaný čaj pro děti, kdy jsem se zřejmě měl bavit nad dvacetiminutovými konverzacemi jedenáctiletých kluků, jaký hrdina z komiksů je vlastně lepší, případně držet větry z jejich dobrodružné pátrací akce na kolech. Že to skvěle reflektuje 80s a celé je to jakási nostalgická pocta Dufferů celému období je mi fakt úplně u prdele. Z té doby si nic nepamatuju a i kdyby ano, z USA běžel v TV tak maximálně sprinter na 100 metrů a fronty na nedostupný toaleťák moc k nostalgii nevybízí. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak toto je iné sústo. Krásna retro patina 80.rokov v plnej kráse. Odkazy na filmy ako Votrelci, Krotitelia duchov či aj E.T. sa len tak sypú. Dejovo pútavé, detské osadenstvo je výborné a hlavne dokáže to aj príjemne odľahčiť. Proste jeden z najlepších seriálov posledného desaťročia. Druhá séria nestráca na sile a je na rovnakej bravúrnej úrovni, nasadená latka prvou sériou bola dodržaná. Mňamka. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jedná se bezpochyby o zajímavý seriál, který můžu doporučit hlavně fandům do mystery / sci-fi / fantasy. První polovina první série byla suprová, v druhé půlce na můj vkus kvalita trochu opadla, takže hodnotím 4 hvězdami, ale rozhodně si nenechám druhou sérii utýct. UPDATE (21.5.2019): Po druhém zhlédnutí první série a druhé sérii zvyšuju na maximální hodnocení. Bavil jsem se hodně dobře, první série sedla lépe jak poprvé a druhá zdatně sekunduje. PS: Konec epizody S02E06 krásně připomněl druhého Vetřelce. A u toho opět Paul "Burke" Reiser, který začíná tak, jako za starých časů, ale nakonec... No a Křepelka byl taky celkem příjemným osvěžením. :-) UPDATE (9.1.2021): Třetí série zhlédnuta podruhé i s předchozíma dvěma a stále převládá spokojenost. Seriál si udržuje velmi dobré tempo a baví prakticky po celou dobu. Možná je cítit mírný pokles, ale opravdu jen mírný. Trojka se může jevit trochu ohraně, nicméně o napínavé a vtipné situace není nouze. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa nechcel viazať na dlhé seriály, mal a mám rád minisérie. neviem pri koľkých sériách skončí Stranger things, ale všetky 3 série boli výborné, ale táto prvá nezabudnuteľná, kultová. Návrat do detských čias v tej najkrajšej podobe, presne ako sme ich zažili my, dnešní 40-tnici. Už som si začínal myslieť, že dnešné filmy stratili kúzlo, alebo, že som sa zmenil ja sám, starnem a tak...Nie, Stranger things dokazujú, že sa to stále dá, len to nevie každý. Duo Duffer brothers to dokázali na takej úrovni, že sám Spielberg by sklonil hlavu. partia chlapcov sa vydarila, super casting, nielen pevné jadro, ale i všetky postavy okolo nich, vrátane zápornejších. nad všetkými vyčnieva veľmi sympatické dievčatko s veľkou hereckou budúcnosťou (dúfajme)- Millie Bobby Brown v úlohe "Eleven". Späť je aj stratené dievča hollywoodu W. Ryder. Celá prvá séria je úplne magická, nádherná, , všetky postavy, odkazy na tú krásnu dobu-80-tych rokov...Humor, akcia, romantika, napätie, jemný hororík? Mix žánrov, ktorý dokonale funguje. Odporúčam hlavne tým, ktorý tú dobu zažili, ostatní možno nebudú až taký nadšený. 100%. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Poctivá nápodoba, atmosféra, vzhled, ideje, dobré úmysly, genderové role, cruisery, všechno je správně, ale ne do dostatečné hloubky a detailu, aby se umělé, na zakázku vyrobené podle známé představy, vyrovnalo nezbytnosti a jedinečnosti originálu. Nápodoba nemá vlastní subatomární strukturu, úplnou genezi, vlastní moudrost, začíná od určité vrstvy kousek pod povrchem, nad prázdnem. Tohle je celé tak správně odvozené, že to sice hladí, ale přitom nebere dech. Zábavní produkt místo živého tvora. Přičinlivé pohlazení bez původního vzrušení, které jen lechtá a mechanicky obrušuje pokožku. Kvalitně vyrobené, ale pořád jen šidítko. *~ EDIT: Na nově vzniklé další série už jsem se nedívala. ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (284)

  • Castingom na obsadenie detských postáv prešlo 906 chlapcov a 307 dievčat. (Marceloo)
  • Dustinův (Gaten Matarazzo) "mazlíček" D'Artagnan má spoustu podobných rysů s Gremliny z hororové komedie Gremlins (1984). Dustin (stejně jako Billy v Gremlins) si Darta nechává jako mazlíčka, který zpočátku vypadá neškodně, dokud se nevyvine v něco mnohem nebezpečnějšího. (HaarleyKvin)

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama