Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 1
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (197)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% — Seriál se mi líbil a bavil mě až do konce. Samozřejmě, že se vyskytly občas nějaké logické dírky, ale tomu se neubránily ani detektivky vzývaných seveřanů. Jak už to tak bývá, první polovina byla o něco zajímavější, protože to se rozjížděly různé motivy a z hlediska atmosféry byly napínavě natočeny. Jakmile se pak ve druhé polovině a hlavně v samotném závěru měly jednotlivé nitky splétat ve finální rozuzlení, už to bylo trochu křečovité, a to právě kvůli tomu, že to vše muselo směřovat do požadovaného konce. To, že jsem pachatele odhalil asi ve čtvrtém dílu, není nijak na závadu, vždyť je to šaráda s divákem. Celkově seriál hodnotím jako povedený, líbil se mi. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Za naturalistické pohledy, které Vzteklina nabízí, by se nemusel stydět ani samotný Emile Zola. Místy to opravdu stálo za to. Ostatně celý seriál je důkazem toho, že Česká televize pořád kvalitní seriály umí (posledně to byl skvělý Trpaslík). Doufám, že podobně kvalitních projektů bude vznikat více, protože Vzteklina vás do sebe vtáhne a zápletka, potažmo rozuzlení, nejsou vůbec špatné, ba naopak. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Šumava má svojí mystickou krásu a tento seriál ji umně využívá. Sám je skloubením hororu a detektivky. Pro mne atraktivní zápletka s vzteklinou je poučná a dodá kromě názvu i potřebný náboj. Ano někdy se některé postavy jednaji dost hloupě, ale ruku na srdce nebude to tím, že jsou to lidé a někteří (většina) se občas chová hloupě? Viz. část, kdyby se mi v seriálu chtělo zpívat je do lesa sám a bez náležité lovecké zbraně nepojedu. Herecké obsazení kvalitní a vhodné. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně povedený seriál. Každý díl má své, některý super strašidelný, jiný spíše detektivní, jiný úsměvný. Vše do sebe postupem času zapadá, i když se to nezdá. A doporučuji vidět pokud možno v kuse, pak bude zážitek o to větší, protože si budete pamatovat jména osob - a ty jsou především pro poslední díl nesmírně důležitá. Tohle se tvůrcům podařilo ve všem všudy, včetně hereckého obsazení a hodně cool hudby. Super. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podivná směs hororu, thrilleru a kriminálky Šumava. 1) Minisérie s občasnými v českých seriálech nevídanými hororovými okamžiky doplácí na nepříliš kvalitní scénář a ne zcela jasnou koncepci. Chvílemi to vypadá, že tvůrci prostě nevědí, co dál. 2) Spoiler. Téma viny a msty za poválečná zvěrstva, spáchaná na Němcích, je dalším zajímavým aspektem díla. ()

Galerie (620)

Zajímavosti (10)

  • Hlavní hrdina v podání Kryštofa Hádka se celou dobu prezentuje jako zaměstnanec Státního veterinárního ústavu (SVÚ), nicméně v Epizodě 1 (2018) se představuje jako Rogl ze Státní veterinární správy (SVS). Jde o dvě různé organizace, SVS je nadřízeným orgánem SVÚ. (akvidzerp)
  • Natáčelo se v šumavských vesnicích - Dolejší Těšov, Nuzerov, Prášily a Dobrá Voda. V seriálu se objevilo i město Klatovy a Sušice. Natáčení probíhalo také ve Středních Čechách, v Bělici. (hansel97)
  • Zbraň, kterou má u sebe Pudil (Jan Novotný) při pročesávání lesa, je puška Brno Model 22F. (ArthasKarfa)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama