Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (382)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej western. Je tu dost střílení, Willis se tu předvedl dost, příběh to nějaký má. Celkově film není špatnej, ale mě moc nesedl, hluchá místa se tu najdou, film je hodně krvavej, nic jiného než střílení tu snad ani není. Hudba průměr, herci mě nějak nezaujali, konec byl lepší. No, pro mě jen tak na 58% = *** ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opět naprosto skvělý remake Yojimba (Tělesná stráž / Ochránce) od Kurosawy, který byl v roce 1964 zfilmován i Sergio Leonem pod názvem Pro hrst dolarů. Po Toshirô Mifunovi a Clintu Eastwoodovi nyní i Bruce Willis v režii Waltera Hilla přichází do městečka ovládaného dvěma bandami a hraje to na obě strany, hlavně ale za sebe. Perfektní drsná gangsterka s laděním do moderního westernu natočená podle klasického easternu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=tmlKBh4MVps . ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdravím gangstery i záhadné cizince! :-) Achjo, Walkena mám rád, Willise miluju, střílečky mám rád a gangsterky miluju. Snad jen proto nadsadím tři hvězdičky.. Neustálé přebíhání Johna Smithe od jednoho "zaměstnavatele" ke druhému bylo docela nudné, bylo mi vlastně jedno, na čí straně zrovna stojí, protože hrál na oba klany stejnou kulišárnu.. Výsledek byl jasný od začátku, no a nejvíc mě dostaly Johnovy kvéry, kterými pálil jak pominutý, a dementní účes a lá Forrest Gump! Vzácná výjimka, jenž potvrzuje pravidlo, že Bruce hraje v samých peckách. Mějte se filmově! Woo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Městský gangster, který si říká John Smith, se na útěku do Mexika zastaví v zapadlém městečku, kde zuří válka dvou gangů pašeráků alkoholu. Asi by se nic nestalo, kdyby mu gang nezničil auto jen pro to, že se podíval na milenku jejich šéfa. John se informuje, jak se věci mají a vydá se za bossem a dva muže z jeho gangu zabije. Pak se nechá najmout konkurenčním gangem. Tohle je sice gangsterka, ale Walter Hill pracuje s klasickými westernovými motivy. Role osamělého pistolníka, který si zjedná spravedlnost, je pro Bruce Willise jako dělaná. Nic nového pod sluncem a je to i snadno předvídatelné, ale celkem i zajímavé drama s akčními prvky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto prapodivného kousku si člověk nemůže odpustit srovnání s filmy slavného Quentina Tarantina. Hill nám servíruje jednoduchý příběh drsného ostrostřelce hýřicího hláškami s takovou nadsázkou, až se tomu místy věřit nechce. Na jednu stranu krvavé přestřelky, na stranu druhou suchý humor a spousta zábavy. Nepřekonatelný je i Walken v roli bájného střelce Hickeyho. Nepříliš známá legenda s kterou ale Hill relativně zabodoval a Willis upevnil svou pozici filmového drsoně. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Původně hudbu k filmu skládal Elmer Bernstein, ale režisér Walter Hill ho během natáčení propustil, protože dosavadní materiál se neshodoval s jeho představou. (Othello)

Reklama

Reklama