Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na scénáři se evidentně nepodílel jeden člověk, ale Rodriguez si jich přizval rovnou deset. Jistě, kdyby pan režisér místo mrkání po Salmě Hayek alespoň zamakal na akci a atmosféře, dal by se odbytý příběh přejít. Nestalo se. Vrcholem je závěrečná rozepře, kdy se městem proháněj džípy, vzduchem frčejí náboje do poskakujících kaskadérů a celý se to tváří jako děsně švihácká akce, jenomže u toho „tváření se" film i zůstává. Obávám se, že tenhle zmetek by nezachránilo ani sto Johnny Deppů. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý, ovšem i výrazně rozporuplný závěr Rodriguezovy "dolarové trilogie". Akce je (jako vždycky) skvělá, Banderas sype náboje do svých soupeřů pěkně pod tlakem, v typicky rodriguezovsky stylovém aranžmá. Bohužel si však Robert vzal od Leoneho více než jen název, výrazně se nechal inspirovat jeho rozmáchlým vypravěčstvím, které však v kombinaci s ultralevným režijním stylem Rodrigueze příliš nefunguje. Škoda, že do toho zatáhl tolik postav, ve kterých se divák mnohdy ztrácí, škoda, že do toho zatáhl politiku (byť na ji zpracovává s příjemně satirickým nadhledem). Když by bylo Tenkrát v Mexiku jen přímočarou cestou Antonie Banderase za pomstou, byl by to o mnohem lepší film. Všechny scény s touhle legendou hollywoodské pop-music totiž působí naprosto bezchybně a tahají výsledný dojem hodně hodně nahoru. 3 a 1/2*. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Kulervoucí závěr Rodriguezovy westernové trilogie. "Once Upon a Time in Mexico" je perfektní příklad dokonalé souhry mnoha skvělých a charismatických herců, kteří hrají buď skvěle, nebo výborně (Depp). Mnoho šílených postav. Absolutně geniální scénář, kde všechno souvisí se vším, a přitom to dává dohromady jeden velký chaos. A hlavně akce... Banderas ve střílečkových akcích naprosto exceluje, jeho dva parťáci také a triky, dialogy, záběry kamery a totálně ujeté a absurdní situace si říkají o plné hodnocení. Je to filmová machrovinka a za mě nejlepší Rodriguezův film, podle mě nedoceněný. Opravdová akční paráda! /100% + FILM ROKU/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo je to sranda. Rodriguez se docela utrhl z řetězů a byť vše plácá páté přes deváté překvapivě to funguje díky triumfu v podobě hereckých hvězd, kterých tu je více než zdrávo. Úžasný je Johnny Depp společně s Banderasem, zbytek lehce ve stínu, ale kouká se na to hezky i díky občasnému fóru a za vlasy přitažené akci, která má místy koule. 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je perfektní příklad dokonalé souhry mnoha skvělých a charismatických herců, kteří hrají buď dobře, nebo velmi dobře (Depp). Mnoha šílených postav. Výborného scénaře, kde vše souvisí se vším a přitom to dává dohromady jeden velký chaos. A hlavně akce ... Banderas v střílečkových akcích naprosto exceluje, jeho dva parťáci také a triky, dialogy, záběry kamery a totálně ujeté a absurdní situace si říkají o plné hodnocení. Tento film jsem úplně jako by prokoukl až po několika letech po prvním shlédnutí. Je to filmová machrovinka a snad nejlepší Rodriguezův film, podle mě nedoceněný. Opravdová akční paráda. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • V době natáčení režisér Robert Rodriguez hledal kapelu, která by zněla jako Los Lobos, ale nemusel by za ní jezdit z texaského Austinu do Kalifornie. Kolega Carl Thiel mu ukázal Del Castillo. Rodriguez byl nadšen a spolupráci navázal tak, že Ricka Del Castillo požádal o lekce hry na kytaru. Pak mu začal nosit ukázky z filmu a ptal se, co by k tomu zahrál. První scénou, které dal Rick Del Castillo zvuk, byla chvíle, kdy Carolina (Salma Hayek) odhalí sadu nožů pod sukní. Rick Del Castillo také hrál za El Mariachiho (Antonio Banderas) těžké kytarové pasáže. Spolupráce vyvrcholila založením Rodriguezovy dvorní kapely Chingon. (Mautycka)

Reklama

Reklama