Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (565)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po předchozím zářezu jsem už od tohoto Monsterversa vlastně nic nečekal, ale nakonec mě Godzilla vs. Kong docela bavilo. Člověk k tomu musí přistupovat tak, že je to fantasy spektákl o přerostlých příšerách, takže jakákoli fyzika a logika jde stranou. Vizuál špičkový, souboje tentokrát mají docela šťávu ... a příběh ... ne že by mě přímo zajímal, na to jsou lidské postavy stále příliš k ničemu, ale přinesl pár překvápek, které se v trailerech nevyžvanily. Škoda linky toho černošského konspirátora a dvou teenagerů, tu bych nejradši škrtnul a řešil nějak jinak. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Pomyslné vyvrcholení MonsterVerse série je tady. A je... fajn. Tedy za předpokladu, že se spokojíte se sezónním blockbusterem, jenž je vizuálně špičkový, ale příběhově jednak (očekávaně) generický, předně ale v některých směrech už možná až příliš fantasmagorický. Vážně bych nečekal, že se ve filmu, jehož hlavní cíl je zřejmý už z názvu, bude tak zásadním způsobem vykrádat jistá slavná (ovšem dnes už těžce pamětnická) dobrodružná sci-fi, jejíž ústřední myšlenka, kterou zde tvůrci naplno přebírají, je v současnosti, v níž se snímek odehrává, už absolutně naivní, potažmo rovnou směšná (z mého pohledu ještě tak o jednu či dvě třídy více než "fakt", že na naší planetě stále žijí dávnověcí titáni). Naopak největším trumfem je zde starý dobrý Kong. Ten je pořád King. Jeho vizuální ztvárnění je perfektní (od pohybů celého těla, přes mimiku až po třeba doslova "hmatatelnou" srst), hlavně je ale v podstatě jedinou "postavou", která dokáže vzbudit i nějaké sympatie či dokonce emoce. Lidské charaktery jsou oproti tomu tradičně jen účelové, jednorozměrné figurky (což mě asi nejvíce zamrzelo u jindy charismatického Alexandera Skarsgårda) - a podobně je na tom kupodivu i druhá titulní hvězda filmu, která má ve srovnání s opičákem znatelně méně prostoru. Nepochybně se povedly očekávané monumentální bitky dvojice legendárních obrů - právě kvůli nim mě mrzí, že jsem to nemohl vidět v kině na velkém plátně. Akorát bych rád upozornil, že těch soubojů během rozumných necelých dvou hodin stopáže opravdu NENÍ MNOHO... Jakožto člověk, jemuž se docela líbily všechny tři předchozí díly, jsem velmi podobným způsobem spokojen i s tímto, jenž se stylem pohybuje někde mezi prvním Kongem a druhou Godzillou. Mírné nadšení ve mně ale vyvolala opravdu pouze ona efektní akce, vše ostatní je bohužel jen horší či lepší průměr. Být mi dvanáct, byl bych nepochybně s výsledkem mnohem spokojenější. 65 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další série pěkných obrázků, která nás má oblbnout, je tady. Godzilla z roku 2014 i o tři roky mladší Kong mě poměrně potěšily. Druhá Godzilla je za mě prázdným blockbusterem. A teď proti ní stojí další legenda, aby si dokázala, kdo je na téhle planetě číslem jedna. A Warneři se v tom dál solidně plácají. Lidské postavy okolo jsou vcelku zbytečné, malé holčičky si nehrají na písku, ale raději znakují s charismatickými opičáky, moje oblíbená Rebecca Hall je nevyužitá stejně jako talentovaná budoucnost Millie Bobby Brown. Zápletka je mimo, k ní se vážně víc vyjadřovat nechci. Divák má tendenci přetáčet vždycky, když si lidi začnou vykládat. Naopak potěší práce s kamerou a se zvukem. Souboje obrovských monster jsou skvěle natočené, energické a nápadité. Za tohle palec nahoru a nakonec i ty tři hvězdy. Ústřední duo boří mrakodrapy a mrští po sobě kusy všeho, co jim přijde pod tlapu, prostě destrukce, která přináší tisícové oběti na životech, což evidentně nikoho nevzrušuje. Jenže znovu chybí vyloženě fanouškovské momenty a bohužel i humor. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Faktem zůstává, že film o něčem tak neslučitelném s realitou (včetně té fikční), se nedá natočit tak, aby se člověk vyhnul logickým lapsům. Stále se to ale tvůrcům tohoto filmu podařilo líp, než v druhé Godzille. Třeba nápad se znakovou řečí považuju za zdařilý a finální scéna, kdy se do věci vložila Mechagodzilla, vytáhla moje hodnocení na 60%. No a co budete točit dál? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Atomová ještěrka se steroidovým primátem si konečně vzájemně drcli do piva a je to celkem zábavná podívaná. Hlavně proto, že se trikaři, choreografové a jejich kamarádi vyřádili do sytosti. Barvičky, demolice, fajn vizuální nápady + Junkie XL tepe muziku dostatečně monstrózně. Bohužel, pořád se všechno schovává za neoblíbeným termínem "dobrý řemeslo" - o vizionářství nemůže bejt řeč. První Godzilla byla pomalá, šla svým přístupem proti tradičním blockbusterům a měla něco navíc (a její závěrečný "finish him" bylo víc epický, než celá tahle sranda). Kong byl zase sympaticky odlehčenej a pulpovej. No... a tady je možná zakopanej pes. Když tvoříte jakýkoliv univerzum, mělo by si udržet nějakou jednotnost. Godzilla byla pomalá, vážná a dala se v ní najít myšlenka. Kong byl barvitej, ulítlej a o nic víc se nesnažil. Jistě existují i tvůrci, kteří by dokázali namíchat koktejl obojího, nicméně tenhle film působí jak sex na pláži, do kterýho někdo přilil malý pivo. Paradoxně by tentokrát neškodilo ještě víc minimalismu, protože příběh je konzistentně debilní (skoro všechno kolem Apexu a dutý Země) a nekonzistentně zábavnej (vopruz, když monstra nejsou na scéně). Ve finále bych řekl, že Kong s Godzillou ukopali tak nějak kvalitativní plichtu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Úvodní titulky obsahují odkazy a záběry z předchozích filmů patřících do tzv. MonsterVerse. Můžeme vidět např. zprávu o výpravě Williama Randy (John Goodman) na Skull Island z filmu Kong: Ostrov lebek (2017), souboj Godzilly a MUTA z filmu Godzilla (2014) či souboj Godzilly a King Ghidoraha z Godzilla II Král monster (2019). (NiWi)
  • Snímek během tzv. „opening weekendu“ vydělal v amerických kinech 32,2 milionů USD a během prvních pěti dní dokázal celosvětově utržit přes 120 milionů (analytici předpokládali pouhých 70), což je z hlediska tržeb nejlepší zahajovací víkend od vypuknutí pandemie covid-19. Za necelý měsíc pak celosvětové tržby pokořily hranici 400 milionů USD, což je nejlepší pandemický výsledek amerického filmu – server Variety uvedl, že aby se produkce zaplatila, potřebovala by utržit minimálně 330 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Druhá Duna mění datum premiéry

Druhá Duna mění datum premiéry

01.07.2022

Studia Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures oznámila nová data premiér pro své dva stěžejní snímky. V obou případech se jedná o sequel k úspěchům z období pandemie, kdy každý film vydělal více… (více)

Reklama

Reklama