Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (76)

NiWi 

všechny recenze uživatele

První seriál v MonsterVerse si dal za úkol představit historii a fungování tajemné organizace Monarch, a minimálně u toho prvního dělá velmi dobrou práci. Linka z minulosti pojednávající o začátcích Monarchu nejenže nabízí zajímavé nové poznatky a buduje mytologii. Také ukazuje úskalí které skýtá tak kolosální objev a vytvoření vládní organizace, o které ale vláda nesmí vědět zas tak moc. Dalším plusem jsou sympatické postavy, kterým vévodí charismatická dvojice Wyatt Russell a Mari Yamamoto. To se bohužel nedá říct o druhé časové lince v současnosti, která je o dost méně zajímavá. "Současný" Monarch se v ní dočkal oproti filmům značné degradace, a jediná postava která za něco stojí a táhne děj kupředu je Kurt Russell, tedy starší verze stejné postavy z minulosti. Postavy Anny Sawai (Cate) a Kiersey Clemons (May) jsou otravné a seriál se jim věnuje až moc, což ubližuje především tempu jednotlivých dílů. Je sice hezké, že se nám tvůrci snaží nabídnout pohled na katastrofické monster eventy z pohledu lidí a jejich osobní příběhy, ale tady je to zkrátka nezajímavé, a kromě asi dvou mental breakdownů to absolutně nijak seriálu neslouží a neovlivňuje to vztahy postav. Rodinný trojúhelník a linka s hledáním otce bohužel rychle přestane být zajímavá a sloužit jako pojítko obou časových linek. Osobně moc nechápu stížnosti na počet monster. Myslím že jich je v seriálu dostatek, a hlavně o nich seriál být nikdy neměl, i když k Monarchu patří. Kvalita efektů je pak kolísavá, ale to asi nelze úplně seriálu vytýkat. Obecně jde o seriál především pro fanoušky MonsterVerse jako já, kteří k němu budou i přes všechny chyby shovívavější, Kdyby děj seriálu sledoval čistě jen historickou cestu organizace, udělali by tvůrci daleko lépe. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Názormá ukázka jak dobře může vypadat trailer k nalákání diváků a jak výsledný film či seriál. V traileru je sestřih všech 10 sekundových záběrů z jednotlivých třičvrtěhodinových velmi nudných a ukecaných epizod. Výborná kamera, vizuální efekty, ale každý díl děsná nuda bez sebemenšího napětí, ukecané, natahované až vždy na konci uvidíme kratičký záběr na Godzillu či jiné monstrum..Každá epizoda je horší a horší, moc teenagerovské, po páté velmí nudné epizodě snižuji hodnocení, po sedmé to vzdávám. Nejhorší zpracování Godzilly. Doufám, že takto nedopadne seriál Vetřelce. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbnutí v podání rozličných monster, která budou šlapat po světových metropolích a mydlit se mezi sebou. Jenže chyba lávky. Tady se tomu všemu naopak snaží zabránit, což je samozřejmě dobré pro svět, ale ne pro diváka.  A tak se tu hlavní hrdinové pohybují celkem zbytečně odněkud někam, řeší něco, co mi bylo vlastně úplně jedno a ústředním motivem je rodinné drámo, které se pan zvrhne do -SPOILER- Cesty do středu Země.  A to mě zrovna dvakrát nebavilo. Co se monster týče, tak tu nejvíc prostoru dostala obligátní a pak ještě dvě mrchy, které se tu ale jen mihly. Za mě zklamání, které  se v pohodě dalo vtěsnat do devadesátiminutového večeráku. Pak by se na to dalo v klidu koukat. 40% ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

5/10. Hele sračka to rozhodně není. Největší problémem seriálu je asi ta rozkolísanost jednotlivých epizod, kdy po prvních třech dost dobrých epizodách přišli dvě totálně nudné epky. Sice potom zase následovala jedna vcelku dobrá epizoda, ale potom zase přišla jedna naprosto katastrofická epizoda. A co se týče posledních třech epek, tak osmá byla ok, devátá byla průměrná a desátá byla hodně dobrá. A to samý můžu říct i o příběhu a postavách, které mě v jednu chvíli celkem bavili a ve druhou mě totálně iritovali. Naopak největší předností seriálu je ta velkolepost, kde obzvlášť scény s Godzillou berou dech. Obě časové linie se dobře propojují, soundtrack je dost dobrý a řemeslně ten seriál funguje na jedničku. Seriál by zřejmě potřeboval zkrátit minimálně o dvě epizody, postavy a příběh sem tam nefungujou, ale vlastně mi to celkově přišlo průměrný. P.s.: Kurt Russell je pořád neuvěřitelný frajer. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázkově špatný seriál. 1) parazituje na očekávání diváka (Godzilla a spol) a ve finále ukazuje úplně něco jiného (trabličky jedné rodinky). 2) způsob vyprávění je debilní. Neustále se skáče mezi liniemi času (klidně 10x za epizodu) a přitom se děj nikam neposune. 3) maximálně nechutný je casting. Ve chvíli kdy se objeví protivná postava (které je na obrazovce pořad) a minimálním dopadem na děj, je na 100% jasné že jde o kolonku ve woke tabulce. Viz. Barevná queer s bipolární poruchou. A to že jedna z hlavních postav musí být lesba a páry jsou výhradně diverzní je už jen třešinka na dortu. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (14)

  • Titán v této epizodě, zvaný Iónský drak, je založen na bájném stvoření zvaném Minokawa, což je podle filipínských legend ohromný pták, jenž je schopen zastínit Slunce (čímž se vysvětlovalo zatmění slunce). Nejčastěji se tento tvor objevuje v legendách kmene Bagobo. (NiWi)
  • Monstrum z této epizody dostalo název „Frost Vark Titan“ a jde o titána, jehož vzhled byl inspirován luskouny a krtkem hvězdonosým. Jeho unikátní schopností je rapidní snížení teploty za pomoci svých ústních výrůstků, kdy dokáže nechat cokoliv ve vteřině zmrznout na kost. (NiWi)

Reklama

Reklama