Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Everybody All Over the World - David A. Stewart [3:12] ,2. River of Dreams - Tina Sugandh [3:31] ,3. It's a Small World - Baha Men [2:44] ,4. Overture [5:20] ,5. Jetpack Journey [2:19] ,6. The Wager [5:03] ,7. Rendezvous in Paris [3:51] ,8. The Balloon Chase [4:49] ,9. 1st Class Waltz [2:07] ,10. Prince Hapi Escape [3:11] ,11. Agra to China [6:42] ,12. Return of the Jade Buddha [3:38] ,13. Lost in America [5:09] ,14. Dismantling Carmen [1:45] ,15. 'Exactly Like My Dream' [4:45], ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Paradoxní, ten animák se zvířátky místo lidských postav na kterém jsem kdysi vyrůstal je mnohem dospělejší než tohle - hysterická řachanda pro cca pětileté děti, ve které chybí snad už jen vtipy o prdění. Ječí se hodně, trapné primitivnosti na rozdávání, srandovních pádů je tu nepočítaně, a k tomu množství veselých steampunk vynálezů jak z neblaze proslulého Wild Wild West (a to by člověk čekal že se producenti poučí, znovu vstupovat do takhle ztrátové řeky) - to všechno je těžko snesitelné pro kohokoli nad deset let. Naštěstí pro ty ostatní je tu i Jackie a hodně kope a dělá své ekvilibristické kousty, tedy aspoň na poměry amerického filmu, a krom něj je tu i dalších padesát cameo roliček v čele s pošahaným Arnoldem (který v době premiéry už seděl na postu guvernéra), takže aspoň něco co zvládne vytrhnout z letargie každého kdo by chtěl víc než že je to barevné, hlasité, a hýbe se to. Jules Verne ovšem rotuje v hrobě kvalitně. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být?? Dětský omalovánky?? Nebo si snad tvůrci mysleli, že Jules Verne žije a chtěli ho zabít ?? Ať tak nebo tak, knížku jsem v dětsví četl s nadšením několikrát a i díky ní, mám v sobě touhu cestovat a poznávát svět. Tenhle film mě dal touhu akorát tak někomu dát přes držku. A Arnold se taky mohl rozloučit s filmovou kariérou pořádným masakrem a ne jako nějakej kretén v Turecku. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)
  • Když létající stroj vzlétne z USA směrem do Anglie, vidíme východ slunce vlevo od stroje, měl by však být před nimi. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama