Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

tron 

všechny recenze uživatele

No dočerta. Že je to drahé (110 miliónov), brutálne neúspešné (celosvetová tržba ani nie 50), trápne a že vizionár Jules Verne by sa za to hanbil, to je jedna vec. Že je to otravné (takú otrasnú buddy dvojicu by ste dlho hľadali), obohatené nudnou akciou a neznesiteľne dlhé (tých 115 minút mi pripadalo ako tri hodiny), to už sa dá ospravedlniť EŠTE menej. Ale že je to enormne nudné a divné, ale divné takým tým, ehm, divným, nesympatickým spôsobom (a samozrejme bezradné, malátne a blbé), to už je vrchol. A to mám Jackieho Chana rád, ale jeho hollywoodska kariéra by vystačila na jednu hrubú knihu... a nebolo by to príjemné čítanie. Táto ťažkopádna masakra je vhodná možno ešte tak maximálne na sobotu/nedeľu o siedmej ráno: v takom ospalom čase diváka pobavia aspoň vtipné cameá Arnolda Schwarzeneggera a bratov Wilsonovcov. Zaslúžený prepadák. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle má do legendární knižní předlohy hodně daleko. Jenže styl zpracování se už v podstatě nabízel s obsazením Jackieho Chana do hlavní role. To není herec, který by své role pojal seriozně, a především se sem ani moc nehodí. Co však je ještě horší, je tentokrát Steve Coogan, kterému není možné věřit, že je geniálním vědcem, co si poradí za každé svízelné situace. Režijně to není úplně nejhorší, některé scény zachrání rozpačité vyznění, ale přece jen s ohledem na to, že se v dohledné době další adaptace nelze dočkat, bych byl vděčný za poutavé zpracování a ne za nanicovatou komedii, ze které si není možné téměř nic zapamatovat. 40% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 80 dní se báječně rozjíždí a slibuje opravdu oslnivou výpravnou akci, naředěnou inteligentním konverzačním humorem (který vskutku nenosí na trenkách hvězdy a pruhy), ale nakonec zbytečně sklouzavá do plytkosti a rozbíjí to, co ji v počátku zdobí – celistvost a styl. Je mi líto, ale JE to vinou Jackie Chana, který, ač hraje svou roli slušně, vnesl do pitoreskního světa vynálezce Philease Fogga cosi cizáckého a neslučitelného. Do světa suchého anglického humoru vpašoval ujetý styl asijského akčního filmu a Frank Coraci nedokázal obé skloubit v soudržný celek. Anglický gentleman a levitující asiat se tlučou navzájem. Proto se veškerý potenciál postupně vytrácí a na konci zůstává jen poměrně uspokojivý pocit z řemeslně slušně provedné akční komedie, která k opravdové brilanci potřebovala mnohem víc, než uspokojivé řemeslo. Potřebovala opravdu skvělého vypravěče, který by si s příběhem poradil. Coraci zůstal na půli cesty. Potřebovala skvělého scénáristu, který by se vyvaroval žákovských lapsů a disproporcí ve výstavbě děje. I tady bohužel ustrnula v půli cesty. Ne, není to žádný propadák. Je to zábavný a příjemný film. Na půli cesty k opravdu skvělému filmu. A to mrzí nejvíc. Znamenám si alespoň výtečného suchara Steva Coogana v titulní roli mr. Fogga. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá dobrodružno akčná komédia s Jackie Chanom. Má zaujímavý príbeh o vedcovi, ktorý chce spolu so svojim komorníkom obísť svet za osemdesiat dní a tým sa presláviť, ale ľudia z Akadémie vied urobia všetko preto, aby mu v tom zabránili. A komorník Jackie Chan chce navyše vrátiť vzácnu šošku do svojej rodnej dediny. Spracovaný je dosť dobre, kvôli typu príbehu sa tu často menia prostredia, kedže sa tu vystrieda viacero krajín a všade sa odohrá niečo zaujímavé, takže nudiť sa tu rozhodne nedá. Akcie tu nie je málo a je aj celkom slušná. Ako to už býva, tak Chanovej Hong Kongskej tvorbe sa to nevyrovná, ale aj tu sa nájde viacero zaujímavých prvkov a situácií. Najviac sa mi páči akcia v Číne, ktorá je tým najlepším, čo Jackie Chan predviedol zo všetkých svojich amerických filmov, ale zaujímavá je aj cesta s balónom. Humoru je pomerne dosť a nie je zlý, ale ani moc vtipný. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný. Je tu príjemné hlavné trio, ktoré nemá problém si získať sympatie diváka, ale aj množstvo menších úloh, ktoré potešia ako Arnold Schwarzenegger, Sammo Hung, Maggie Q a mnohí íní. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, film je dobre natočený, pôsobí veľkolepo, má veľmi dobrú výpravu a zaujímavé efekty. Od tohto filmu som pôvodne čakal len to najhoršie, ale nakoniec som spokojný. Samozrejme to nie je žiadny veľký hit, ale má svižný dej, dobrú výpravu, slušnú akciu a veľmi dobré herecké obsadenie. A v lepšom americkom filme sa už Jackie Chan pravdepodobne neobjaví. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak strasne som chcel mat tento film rad. Ked uz pre nic ine tak aspon kvôli tomu, ze sa v nom stretli moji traja oblubenci: Jackie, Arnie a Sammo. Ale vsetky komedie Frana Coraciho mi pripadaju nezazivne a absolutne nevtipne. Zamrzi to o to viac, ze v rôznych cameo vystupoch sa tu mihne mnozstvo nadanych komikov. Bohuzial styl humoru, ked tu rôzny postavy neustale o nieco zakopavaju alebo padaju, cieli na najmensie deti. Vidiet to v detskom veku, tak by som mozno tento film miloval. Scenar mi tiez pripada strasny. Proste taky zlepenec viacmenej nesuvislych scen. Niektore cameo vystupy su prakticky zbytocne a Arnieho dokonca neskutocne trapne. Ine som po rokoch docenil a aspon trochu som sa pousmial. Medzi klady patri nadherny vizual, bohata vyprava a hlavne po dlhsej dobe vydarene bitky v HK style, ktore mal evidetne Jackie pod plnou kontrolou. Aj ked su miestami jasne citelne pomocne lana, tak su väcsinoou pouzite natolko kvalitne, ze sa to da akceptovat. Je tu dostatok bitiek s vynaiezavou a vtipnou choreografiou. Takze bitky nielenze nadchnu ale aspon su aj zarukou vydareneho humoru. Sem tam sa najde aj nejaky solidny kaskadersky kusok. Vysledkom je taky nesurody mismas v ktorom si snad kazdy najde nejaku scenu, ktora ho zaujme, ale ako celok to nenadchne. P.S: Po dlhej dobe Jackieho film v zaverecnych titulkoch neobsahuje nepodarene zabery. Divne. 5/10. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Režisér mal veľký problém s výberom krajín, v ktorých sa natáčanie uskutoční. Za dva týždne prešli 18 krajín, z ktorých si mali vybrať hlavné lokality. (Greenpeacak)
  • Když Phileas (Steve Coogan) drží těsně před zřícením sochu Hapiho, je možné všimnout si, že je přesně v místě zlomu naříznuta. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama